pieczarki - 22978 przepisów (strona:1128/1532)

Swojska pizza - ciasto do pizzy 171

ręcznie. Gdy ciasto będzie zbyt mokre, podsypywać jeszcze mąką, aż ciasto będzie 'odchodzić od rąk'. Uformować okrąg. Jako podkład do pizzy zawsze dajemy ketchup, na to ulubione składniki: papryka, pieczarki, kiełbasa, kukurydza (wszystko w zależności od tego co lubicie). Na samą górę potrzeć ser i wstawić do rozgrzanego pieca.  Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1.  Piersi

My World by Dagmara Rek
Śledzie po japońsku 2207

Składniki 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matias Seko 3 jajek 20 dkg pieczarek 1/2 puszk1 groszku 1 cebula 3 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz … Czytaj dalej Śledzie po japońsku

czarrna od kuchni
NALEŚNIKI WYTRAWNE Z KURCZAKIEM 294

curry Szczypta soli i pieprzu 1 łyżka oleju Olej do smażenia Farsz 1 ser mozzarella 2 filety z kurczaka 4 łyżki przyprawy do kurczaka lub kebab 1 cebula 6 pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka pasty curry np. Czerwonej 1 łyżka sosu sojowego ciemnego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka

Gotowanie Patki
PASZTECIKI Z SOCZEWICĄ, GRZYBAMI I SEREM 156

olej – 60 ml * jajko – 1 szt ( + 1 do posmarowania ) * cukier – 1 łyżka * sól – 1 łyżeczka NADZIENIE: * czerwona soczewica – ok. 200 g * grzyby ( u mnie pieczarki + ugotowane wcześniej grzyby suszone ) – ok. 250 g * duża cebula – 2 szt * ser GOUDA Serenada – 300 g * masło klarowane * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: ZACZYN: CIASTO: Drożdże mieszamy

Ostra na Słodko
Wieprzowina w sosie sojowym 238

Bardzo często nie mając czasu na gotowanie obiady jemy na mieście. Dużą popularnością cieszy się popularny „ chińczyk „, gdzie do wyboru mamy naście potraw w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem 269

mgnieniu Do przygotowania sałatki użyłam pysznego wędzonego pstrąga z grzybami Fjord Fiskursson. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go spróbować, to gorąco go Wam polecam. Wspaniałe połączenie ryby z dodatkiem pieczarek i borowików, to naprawdę uczta dla podniebienia. Polecam też spróbować innych produktów FJORD FISKURSSON Składniki: 1 filet pstrąga wędzonego z grzybami Fjord Fiskursson 6 pełnych łyżek ugotowanego kolorowego ryżu kawałek

Słodkie okruszki
Pęczotto z dynią. Złote zasady przyrządzania idealnego kaszotto. 203

się po mieszkaniu. Ach… cóż za pompatyczne chwile… A teraz kolej na Was, do dzieła Jeżeli przepis Wam się spodobał zapraszam na KASZOTTO Z KASZY GRYCZANEJ Z PIECZARKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMi oraz KASZOTTO Z KASZY BULGUR Z KURKAMI Składniki (2-3 porcje): 1/2 szklanki (100 g) kaszy jęczmiennej pęczak 2 szklanki obranej, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę

Fitsweet.me
Wigilia i Boże Narodzenie: Racuszki grzybowe 178

garnek, miski, wagę kuchenną, nóż i deskę do krojenia, szklankę, łyżkę, blender, wyciskarkę do cytrusów, patelnię, mikser, łopatki do obracania racuszków, papierowe ręczniki, kuchenną ściereczkę. Przygotuj składniki: 50 dag pieczarek lub grzybów leśnych, 1 cebulę, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek natki pietruszki, ½ cytryny, 1 szklankę mąki, 1 szklankę jogurtu naturalnego, 1 szklankę kefiru, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia

blog.moje-pasje.info
Fit babeczki – idealne przekąski na ciepło 510

jest szybki i prosty w wykonaniu. W przepisie wykorzystałam kurki w śmietanie (mogą być mrożone) ale dodatki można dobrać według upodobań – może to być pokrojona szynka, żółty ser, pieczarki czy kawałki kabanosa,. Moja wersja to wydanie dietetyczne bo ostatnio staram się być fit. Gwarantuję że takie przekąski na ciepło zrobią wrażenie na gościach. Składniki: 8 kromek chleba tostowego (może

Mama z miasta
Risotto grzybowe 246

grzybów. Podsmażone na masełku z natką pietruszki i cebulką. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 2 porcje. Produkty 200 g grzybów (u mnie podgrzybki, ale mogą być nawet pieczarki), 1,5 szklanki bulionu, 1 cebula, pęczek natki pietruszki, 2 łyżki masła, 10 łyżek ryżu, sól, pieprz. Reklama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Na patelni rozpuść masło i podsmaż

Fit&Fast Kitchen
Węgierska zupa z mięsem i grzybami / Hungarian mushroom and meat soup 341

recipe in English Węgierska zupa z mięsem i grzybami (4 porcje) Składniki: 4 łyżki oleju roślinnego 200g mięsa mielonego 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 500g pieczarek, grzybów leśnych pokrojonych w ćwiartki 3 łyżki mąki 1 łyżka mielonej wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonej papryczki chilli 3 szklanki bulionu drobiowego 3 łyżki sosu sojowego 1 szklanka mleka

karmelowy
Kotlety z indyka z marchwią 153

Lubię kombinować, coś wrzucić, inaczej przyprawić, tak by różnicować w kuchni smaki. Tak więc, po raz kolejny tradycyjne mielone (dziś z indyka) przygotowałam z tartą marchwią. Pasuje także cukinia, pieczarki, pomidory, kiszonki takie jak papryka marynowana lub dowolne (korniszony, małosolne lub kiszone) ogórki. Do takich kotletów można dodać także ugotowany uprzednio ryż lub kaszę gryczaną. Będzie pysznie! A kotlety podać

Zasmakuj Kuchni
Pieczony omlet ze szpinakiem i pomidorami 203

Przedstawię Wam dzisiaj przepis na danie, które zdecydowanie jest kuchenną klasyką. Omlet. Puszysta masa jajeczna smażona na patelni podana z szynką, serem, pieczarkami czy innymi smakowitymi składnikami stanowi wspaniały posiłek na początek dnia. Moja wersja omletu różni się od tej tradycyjnej. Do mojego omletu dodałam sporą ilość szpinaku, który bardzo lubię, a na wierzch położyłam plastry pomidora. Aby omlet ładnie

Życie ze smakiem
Uszka wigilijne z suszonymi grzybami 231

zrobić w ostatniej chwili przed Wigilią, lub już teraz – wystarczy je zamrozić i ugotować przed Wigilią. Moje uszka są zawsze z suszonymi grzybami, wolę takie niż wersję z pieczarkami, to właśnie suszone grzyby czynią dania Wigilijne niepowtarzalnymi. W moim domu suszone grzyby dodaje się także do czerwonego barszczu, zatem smaki łączą się ze sobą. Polecam Wam także: – barszcz

nietylkopasta.pl
WARZYWA ZAPIEKANE Z DWOMA SERAMI 440

CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 6 średniej wielkości ziemniaków, opakowanie mozzarelli, 10 dag tartego sera żółtego, opakowanie warzyw na patelnię po polsku (450 g - ziemniaki, pieczarki, marchewka, fasolka szparagowa), sól, susz z liści pietruszki Cykoria, czosnek staropolski, curry, słodka papryka. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry. Warzywa podsmażam na oleju (pod przykryciem przez

JejKuchnia