pieczarki - 22435 przepisów (strona:1125/1496)

SEROWY GARNEK Z PULPETAMI Z INDYKA 164

składników tylko te, które zazwyczaj mamy pod ręką: makaron, mielone mięso, śmietanę, serek topiony. Lubię takie szybkie, jednogarnkowe dania 😊, które można dowolnie modyfikować zmieniając lub dodając składniki np. por, pieczarki czy paprykę. Składniki: 500 g mielonego mięsa (u mnie udziec z indyka) 1 marchewka 1 cebula 1-2 ząbki czosnku serek topiony 100 g o dowolnym smaku 1 czubata łyżka

Walijskie Pichcenie
Frytki z batatów z piekarnika 91

sosy, które przełamią słodycz batata (zobaczcie sos czosnkowy ). Osobiście frytki z batatów z piekarnika podaję posypane gruboziarnistą solą – pycha! Zobaczcie też: Chipsy z fioletowych ziemniaków Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Pieczona ciecierzyca z puszki – zdrowa przekąska Frytki z batatów z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 2 małe Czas gotowania: 30 minut Składniki duży batat łyżka oleju rzepakowego gruboziarnista sól

Kuchnia Bazylii
Zupa tajska z kurczakiem i krewetkami 168

cebulkę na złoty kolor. Dodać piersi kurze pokrojone w małe kawałki. Dodać posiekane ząbki czosnku, chilli oczyszczoną z pestek i pokrojoną drobno, paprykę wędzoną, curry pastę,kurkumę, trawę cytrynową, pieczarki pokrojone w plasterki. Wymieszać i smażyć chwilkę. Do garnka wlać pomidory z puszki, wywar z kurczaka. Dodać bambusa pokrojonego w paski, kukurydzę. Gotować zupę 10 minut. Doprawić do smaku solą

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki z ziemniaków 121

lekko posolić i zostawić tak na 30 minut. Jak już cukinia puści wodę to ją zlać. Cukinię posypać suszonymi ziołami . Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian ziemniaki, cukinię, pieczarki, seler. Obsypać ziołami i pokropić oliwą z oliwek. Nagrzać piekarnik do 240 C i piec tak długo aż ziemniaki się przypieką. Podawać do pieczonego kurczaka lub innych mięs. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 139

mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą tuńczykową, sałatą i warzywami. W książce znajdziemy też soki i koktajle. Wszystkie przepisy opatrzone zdjęciami. Przepisy proste, dobrze opisane

kruche babeczki
Omlet warzywny z pieczarkami. 106

Składniki :                      na 1 porcję 1 jajko 5 niedużych pieczarek kawałek czerwonej papryki dowolne warzywa ( pomidory,sałata,ogórki itp. ) 2 łyżki rzeżuchy mąka oliwa bazylia oregano pieprz czarny mielony sól Sposób wykonania :   W arzywa i grzyby myjemy, kroimy

Przepisy i porady kulinarne
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 213

masła 2 x 200 g mąki pszennej duża szczypta soli 2 jajka M Na nadzienie: 260 g kiełbasy krakowskiej suchej 1 duża czerwona cebula 2 łyżki masła 250 g pieczarek 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 170 g startego żółtego sera gouda 1 łyżka mąki pszennej 3 jajka M 1 szklanka mleka 1/2 szklanki śmietanki 30% sól i pieprz do smaku

Słodkie okruszki
Wege mielone z kaszy jaglanej i kalafiora 136

Jadłonomii znalazłam przepis na wege mielone i postanowiłam dać im szansę. Kotlety przygotowuję na bazie kaszy jaglanej i startego kalafiora z dodatkiem sosu sojowego (musi być umami :) ), faszeruję pieczarkami, zapiekam i podaję z ulubionymi dodatkami. Z podanej porcji wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. Polecam

Milion Smaków
Pęczotto z dynią. Złote zasady idealnego kaszotto. 112

się po mieszkaniu. Ach… cóż za pompatyczne chwile… A teraz kolej na Was, do dzieła Jeżeli przepis Wam się spodobał zapraszam na KASZOTTO Z KASZY GRYCZANEJ Z PIECZARKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMi oraz KASZOTTO Z KASZY BULGUR Z KURKAMI Składniki (2-3 porcje): 1/2 szklanki (100 g) kaszy jęczmiennej pęczak 2 szklanki obranej, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę

Fitsweet.me
PIEROŻKI Z WARZYWAMI 144

Takie pierożki idealnie sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na imprezę. Moje pierożki zostały nadziane warzywami i serem mozzarella, ale jeśli macie ochotę na inny farsz możecie użyć np. pieczarek lub kurczaka. Jeśli mają odwiedzić Was niespodziewani goście, to Czytaj więcej → Artykuł PIEROŻKI Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Kanapki zapiekane z grzybami i serem / Baked mushroom and cheese sandwich 193

Scroll down for recipe in English Kanapki zapiekane z grzybami i serem (2-4 porcje) Składniki: 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 1-2 łyżki oleju roślinnego 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1/2 łyżki mąki 1/2 szklanki mleka sól i pieprz 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki tartego parmezanu 1/2 szklanki startego na tarce ulubionego sera żółtego

karmelowy
Gołąbki w Sosie Pieczarkowym 79

SKŁADNIKI: 1 główka kapusty 700g mięsa mielonego 2 duże cebule płaska łyżka soli łyżeczka pieprzu bulion do gotowania gołąbków SOS PIECZARKOWY: 250g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1-2,5 szkl. bulionu łyżka mąki 2 czubate łyżki śmietany WYKONANIE: 1. Kapustę włożyć do zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania

Dziś Ja gotuje
Karkówka zapiekana z serem i cebulą. Karczek pod pierzynką. 252

pierzynką. U nas wszyscy uwielbiają karkówkę zapiekaną na różne sposoby, bo to nie tylko smaczna potrawa, ale to danie praktycznie robi się samo. Polecam np. Karkówkę pod pierzynką z pieczarkami w kieszonkach. W tym przepisie karkówka przykryta jest plastrami sera, cebuli, oraz posmarowana jest mieszanką sosu z majonezu i ketchupu. Tak przygotowana karkówka jest idealna na obiad, oraz wszelkie imprezy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak z cieciorką, warzywami w sosie orzechowo-pomidorowym 141

danie miało być z tych szybkich, wybrałam więc cieciorkę z puszki. Reszta, czyli nasze warzywa to tak naprawdę to, co mamy w lodówce. Nie masz brokuła? Zamień go na pieczarki lub kalafior. Ich też nie masz? Danie i tak świetnie smakuje bez tych dodatków Generalnie, potraktuj samego kurczaka i sos jak bazę, do której dodasz swoje ulubione dodatki. Danie może

Mieszam w Garnku
KASINA PASTA PIECZARKOWA DO CHLEBA 96

mojej przyjaciółki Kasi M.za co jej bardzo dziękuję. 25 dag.pieczarek 1 cebula Olej sól i pieprz do smaku 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu - ja dałam jedną łyżkę śmietany ********************************************************* Pieczarki i cebulę obrać i drobno zetrzeć na tarce lub posiekać.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę,dodać grzyby i smażyć przez kilka minut na dużym ogniu.Posolić i popieprzyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki