łyżka oleju sezamowego - rafinowanego 1 cebula/ kilka szalotek 3 cm imbiru 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 marchewki 1 seler naciowy 1 czerwona papryka ciemne pieczarki - opcjonalnie 1 szklanka zielonego groszku (u mnie mrożony) 100 g kukurydzy z puszki 2 jajka 1/2 szklanki surowego ryżu ( u mnie długoziarnisty jaśminowy) Wykonanie: filet z kurczaka pokroić w jednakowj wielkości
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!takie połączenie tacos i bucht, które przyrządzamy na parze. Można zrobić samemu, ale są bardzo tanie, więc ja je kupiłem :) Składniki: - bułeczki bao - grzyby shiitake, ale mogą być nawet pieczarki - cebula - powidła śliwkowe Wykonanie: Grzyby kroimy w paski i podsmażamy z cebulą. Kiedy puszczą soki dodajemy trochę powideł. Bułeczki przyrządzamy na parze. Jeśli nie mamy naczynia, to wsadźmy do garnka
Kryzysowa Książka KucharskaPieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mój faworyt to g ulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach :) 1. Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach 2. Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami 3. Makaron z fetą i szpinakiem 4. Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem 5. Naleśniki 6. Duszone warzywa z czarnuszką 7. Pierogi ruskie
Moja smaczna kuchniaKlasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikczego nikt nie dokonał, biją rekordy... Czego nie wiedzą trenerzy... ❓ Zachęcam do lektur, bo trener nie powie ci wszystkiego, a może nie raz utrudni dojście do pożądanych rezultatów... ❗ Składniki: pieczarki papryka żólta papryka czerwona papryka zielona bakłażan cebula cebula czerwona olivki przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, pieprz cayenne, bazylia, lub gotowa przyprawa do grilla... Przygotowanie: Przygotowanie szaszłyków
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekurkami – polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa
nietylkopasta.plżółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,w rzucamy cebulkę,posypujemy odrobiną soli,wtedy ona nam szybko zmięknie,dorzucamy pieczarki i kapustę,przyprawiamy i dusimy do miękkości kapusty.Studzimy. Naleśniki napełniamy farszem ,zwijamy krokiety,obtaczamy w rozmąconym jajku,i panierujemy w bułce,smażymy na złoty kolor.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPomysł dała mi koleżanka, która jest wegetarianką.Szukałam info w necie i praktycznie wszędzie przepis jest powielony - gdzie nie gdzie jakaś odważna kuchareczka dodała a to pieczarek, a to sera itp. dodatków. Ja zrobiłam na razie bez udziwnień. Klasyczna wersja podstawowa. Powiem Wam skromnie, że wyszedł genialnie. W życiu nie wpadałabym na pomysł, że seler którego
pieprzny smaczekNie wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i obsmażyć żeberka na złoty kolor z dwóch stron. Jak już żeberka są przysmażone wrzucić na patelnię pieczarki i cebulkę. Smażyć aż cebulka i grzyby zmiękną. Całość obsypać majerankiem. Dodać musztardę przecier pomidorowy, grzybki suszone, listki laurowe. Wlać wodę i zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wody dodać
Kuchnia Pokoleńtylko. Polecam i zapraszam również do polubienia mojego FP Gotowanie Patki SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➧ 30 dag Wiejskiej Kiełbasy ➧6 Ziemniaków ➧1 Papryka czerwona ➧6 Pieczarek ➧1 Cebula ➧20 dag Sera Żółtego Tartego ➧1 Jajko ➧300 ml Śmietany 18 % ➧Sól i pieprz do smaku ➧1 Łyżka mielonej papryki czerwonej ➧1 Łyżka drobno siekanej pietruszki PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkipapryka. Fantastycznie smakują: z pomidorowym sosem tradycyjnym lub na bazie naturalnego jogurtu, z ulubionym ketchupem, z jogurtowymi sosami ziołowymi, z tradycyjnymi grzybowymi (z grzybów leśnych lub pieczarek), z sosem mięsnym, który pozostał z poprzedniego dnia - choć w tym przypadku nie będzie już to wersja ani wegetariańska, ani tym bardziej wegańska. Jeśli lubicie takie nietypowe gołąbki
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 1 cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka garść czarnych oliwek kilka pieczarek 3-4 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy do szaszłyków 2 łyżki masła garść świeżych ziół, u mnie oregano, … Czytaj dalej Szaszłyki warzywne
czarrna od kuchniczerwoną tak samo i kapustę pekińską - ten sam koniec najtwardszy. Nie kroję tego to sałatek a zostawiam do tego typu wynalazków. A właśnie i znalazłam 3 i 1/2 pieczarki - dodałam. Wszystko wrzuciłam na patelnię z rozgrzaną odrobiną oleju. Poddusiłam, podlałam odrobiną wody. W garnuszku rozmieszałam łyżeczkę płaską mąki ziemniaczanej z 1/2 szklanki wody i zagęściłam. Nie dawałam dużo
Pieprzyć z Fantazją