pieczarki - 22920 przepisów (strona:1131/1528)

Kurczak z woka z ryżem i warzywami 186

łyżka oleju sezamowego - rafinowanego 1 cebula/ kilka szalotek 3 cm imbiru 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 marchewki 1 seler naciowy 1 czerwona papryka ciemne pieczarki - opcjonalnie 1 szklanka zielonego groszku (u mnie mrożony) 100 g kukurydzy z puszki 2 jajka 1/2 szklanki surowego ryżu ( u mnie długoziarnisty jaśminowy) Wykonanie: filet z kurczaka pokroić w jednakowj wielkości

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Shiitake z sosem śliwkowym w bułeczkach bao 158

takie połączenie tacos i bucht, które przyrządzamy na parze. Można zrobić samemu, ale są bardzo tanie, więc ja je kupiłem :) Składniki: - bułeczki bao - grzyby shiitake, ale mogą być nawet pieczarki - cebula - powidła śliwkowe Wykonanie: Grzyby kroimy w paski i podsmażamy z cebulą. Kiedy puszczą soki dodajemy trochę powideł. Bułeczki przyrządzamy na parze. Jeśli nie mamy naczynia, to wsadźmy do garnka

Kryzysowa Książka Kucharska
Pieczone udka z warzywami 246

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obiady na 7 dni 158

Mój faworyt to g ulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach :) 1.  Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach 2.  Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami 3.  Makaron z fetą i szpinakiem 4.  Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem 5.  Naleśniki 6.  Duszone warzywa  z czarnuszką 7.  Pierogi ruskie

Moja smaczna kuchnia
Boeuf Strogonow 118

Klasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kolorowe Szaszłyki Wegańskie #2 144

czego nikt nie dokonał, biją rekordy... Czego nie wiedzą trenerzy... ❓ Zachęcam do lektur, bo trener nie powie ci wszystkiego, a może nie raz utrudni dojście do pożądanych rezultatów... ❗ Składniki: pieczarki papryka żólta papryka czerwona papryka zielona bakłażan cebula  cebula czerwona olivki przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, pieprz cayenne, bazylia, lub gotowa przyprawa do grilla...  Przygotowanie: Przygotowanie szaszłyków

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 260

kurkami – polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa

nietylkopasta.pl
KROKIETY Z MŁODEJ KAPUSTY Z SEREM I PIECZARKAMI. 639

żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,w rzucamy cebulkę,posypujemy odrobiną soli,wtedy ona nam szybko zmięknie,dorzucamy pieczarki i kapustę,przyprawiamy i dusimy do miękkości kapusty.Studzimy. Naleśniki napełniamy farszem ,zwijamy krokiety,obtaczamy w rozmąconym jajku,i panierujemy w bułce,smażymy na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PASZTET Z SELERA 174

Pomysł dała mi koleżanka, która jest wegetarianką.Szukałam info w necie i praktycznie wszędzie przepis  jest  powielony - gdzie nie gdzie jakaś odważna kuchareczka dodała a to pieczarek, a to sera itp. dodatków. Ja zrobiłam na razie bez udziwnień. Klasyczna wersja podstawowa. Powiem Wam skromnie, że wyszedł genialnie. W życiu nie wpadałabym na pomysł, że seler którego

pieprzny smaczek
Polędwica z dorsza z ratatouille 249

Nie wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Żeberka w tradycyjny sposób 141

mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i obsmażyć żeberka na złoty kolor z dwóch stron. Jak już żeberka są przysmażone wrzucić na patelnię pieczarki i cebulkę. Smażyć aż cebulka i grzyby zmiękną. Całość obsypać majerankiem. Dodać musztardę przecier pomidorowy, grzybki suszone, listki laurowe. Wlać wodę i zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wody dodać

Kuchnia Pokoleń
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WIEJSKĄ KIEŁBASKĄ 197

tylko. Polecam i zapraszam również do polubienia mojego FP  Gotowanie Patki SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➧ 30 dag Wiejskiej Kiełbasy  ➧6 Ziemniaków ➧1 Papryka czerwona  ➧6 Pieczarek ➧1 Cebula ➧20 dag Sera Żółtego Tartego ➧1 Jajko ➧300 ml Śmietany 18 % ➧Sól i pieprz do smaku ➧1 Łyżka mielonej papryki czerwonej  ➧1 Łyżka drobno siekanej pietruszki PRZYGOTOWANIE

Gotowanie Patki
Wegańskie gołąbki z młodej kapusty, z ryżem, marchewką i wędzoną papryką 146

papryka. Fantastycznie smakują:  z pomidorowym sosem tradycyjnym lub na bazie naturalnego jogurtu,  z ulubionym ketchupem, z jogurtowymi sosami ziołowymi,  z tradycyjnymi grzybowymi (z grzybów leśnych lub pieczarek),  z sosem mięsnym, który pozostał z poprzedniego dnia - choć w tym przypadku nie będzie już to wersja ani wegetariańska, ani tym bardziej wegańska. Jeśli lubicie takie nietypowe gołąbki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szaszłyki warzywne 239

Składniki: 1 cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka garść czarnych oliwek kilka pieczarek 3-4 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy do szaszłyków 2 łyżki masła garść świeżych ziół, u mnie oregano, … Czytaj dalej Szaszłyki warzywne

czarrna od kuchni
ryba z warzywami po chińsku 202

czerwoną tak samo i kapustę pekińską - ten sam koniec najtwardszy. Nie kroję tego to sałatek  a zostawiam do tego typu wynalazków. A właśnie i znalazłam 3 i 1/2 pieczarki -  dodałam. Wszystko wrzuciłam na patelnię z rozgrzaną odrobiną oleju. Poddusiłam, podlałam odrobiną wody. W garnuszku rozmieszałam łyżeczkę płaską mąki ziemniaczanej z 1/2 szklanki wody i zagęściłam. Nie dawałam dużo

Pieprzyć z Fantazją