pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:181/267)

ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 110

Warzywa: marchew żółta 1 szt. marchew zwykła 1 szt. brokuł kilka różyczek strączki groszku 1 garść pieczarki 3 szt. olej do smażenia 3-4 łyżki  Beszamel: masło 40 gram mąka 2 łyżki mleko 350 ml. czosnek 2 ząbki sól, pieprz do smaku ser żółty start na tarce ok. 1/2 szkl.  Wierzch: ser żółty 4 plastry cienkie  natka(...)posiekane pieczarki. Na to wyłożyć kulki. Między kulkami umieścic brokuł.   4. Beszamel: Na patelni rozgrzać masło. Dodać mąkę. Poczekać, aż się przyrumieni, ale nie za mocno. Wtedy stopniowo wlewać mleko oraz dodać posiekany czosnek. Energicznie mieszać, aby masa była płynna i bez grudek. Jeśli jednak pojawią się grudki to można przetrzeć sos przez sitko. Dodać ser, sól i pieprz

Kuchnia Paulettes
CALZONE - czyli pizza pieróg 179

łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 jajko rozkłócone jajko, czarnuszka do posypania Nadzienie: 250 g pieczarek, 3 kiełbaski śląskie, 1 cebula, 1 czerwona papryka mała, ½ puszki czerwonej fasoli Jamar , sól, pieprz, majeranek, papryka słodka Dodatkowo: ketchup, sos czosnkowy, 15 dag ser żółtego startego na tarce o grubych oczkach WYKONANIE Ciasto: Mleko podgrzewamy, w małej ilości mleka rozrabiamy drożdże(...)miski, dodajemy sól, połowę rozkłóconego jajka, drożdże, mleko oraz oliwę, wyrabiamy na jednolitą masę. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 1 godzinę aż podwoi swą objętość. Farsz: cebulę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze części, podsmażamy na patelni razem z cebulą, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawiamy przyprawami do smaku, dusimy do miękkości, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażamy

słodki bratek
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 289

fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym, Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami(...)grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Drożdżowe pierogi z indykiem 213

drożdży 1 szklanka mleka 100 g masła farsz 200 g  piersi indyka 5 dużych pieczarek 1 puszka pomidorów pokrojonych 1duża cebula 1 papryka 1 łyżeczka curcumy Prymat 1 łyżeczka curry Prymat 2 łyżeczki mąki 1 łyżka oleju pieprz, sól do smaku 100 g sera tarkowanego Przygotowanie: W małej miseczce robimy rozczyn - drożdże, cukier i 3 łyżki ciepłego mleka, odstawiamy(...)Dodajemy mąkę, pozostałe ciepłe mleko i rozpuszczone masło. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy pod przykryciem aby powiększyło swoją objętość. Na patelni z olejem podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i dodajemy pieczarki pokrojone na mniejsze części. Następnie dodajemy indyka pokrojonego w kosteczkę, jak wszystko ładnie się podsmaży dodajemy paprykę również pokrojoną w kosteczkę i pomidory. Podsmażamy wszystko aby jak najwięcej wody wyparowało

Niezły Młynek
Tarta mięsno pieczarkowa 151

lodówki) szczypta soli 4 łyżki przegotowanej wody Farsz: 0.5kg mięsa mielonego wieprzowego 20 dkg pieczarek 1 mała czerwona cebula kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 mała lub pół dużej papryki 1 serek topiony pieczarkowy (100g) 1 jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego ok 20 dkg sera żółtego w kawałku lub 8 plasterków sól, pieprz  Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę, masło, wodę(...)minut. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w talarki. Podlewamy odrobiną wody, delikatnie solimy i smażymy na małym ogniu. Dodajemy mięso i przyprawiamy. Smażymy. Na przyrumienioną tartę wykładamy farsz oraz krążki cebuli, paprykę i pomidorki koktajlowe. 3. Serek topiony, jajko i jogurt miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy tartę, wierzch posypujemy serem i wstawiamy ponownie do piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak w marchewce z kaszą gryczaną 98

słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie parmezan lub inny twardy ser tarty masło klarowane do smażenia Wykonanie: Pierś umyj, pokrój w kostkę, przesmaż na klarowanym maśle. Po chwili dodaj marchewkę, cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz pieczarki pokrojone w drobne plasterki, liście laurowe i ziela oraz szklankę wody. Duś kilka minut

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem 275

oleju. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Dodać mleko i energicznie mieszając zagotować. Dodać ser, sól i pieprz. Połączyć sos z kaszą gryczaną. Ma powstać bardzo gęsty krem. Warzywa z cielęciną: Pokroić fasolkę szparagową na 3 części i ugotować. Cukinię pokroić w plasterki. Marchewkę zetrzeć na tartce . Pieczarki posiekać. Cebulę i czosnek pokroić bardzo drobno. Rozgrzać olej na patelni. Wsypać czosnek(...)cebulę, chwilę smażyć następnie dodać pieczarki, marchewkę i mięso mielone. Dodać passatę, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Przełożyć wszystko na naoliwioną brytfankę do pieczenia. Na tej samej patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć cukinię, aby była lekko brązowa. Ułożyć na mięsie z warzywami warstwę cukinii i zalać wszystko kaszą z beszamelem. Na wierzchu ułożyć mozarellę i piec w nagrzanym

Jaglusia
Zapiekanka „Hobbita” 491

podać odgrzaną . Składniki na średnią foremkę dla 4 osób : 10-15 pieczarek 6 ziemniaków , średniej wielkości 1/2 małej cukinii , najlepiej żółtej ,ma nieco inny smak od zielonej i ładnie wygląda 1 duża cebula 1 puszka ,pomidorów krojonych 1 opakowanie mięsa mielonego z łopatki ( 0,5 kg ) kawałek sera do utarcia 1 kubek jogurtu greckiego 400 ml 100 ml słodkiej śmietanki(...)wysokich brzegach , zalewamy śmietanką . Na ziemniakach układamy pieczarki , następnie podsmażone mielone, cukinię , cebulę ponownie solimy i pieprzymy . Na koniec pomidory z puszki , całość przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C przez 2 godziny . Następnie zdejmujemy folię i smarujemy wierzch jogurtem greckim , wymieszanym z tartym serem . Ponownie zapiekamy ( bez przykrycia ) , do momentu aż wierzch zapiekanki ładnie

Ogrodnik w podróży
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 226

tuńczyk z puszki, łosoś (bardzo rzadko), krewetki, mieszanka owoców morza Jajka (na miękko, twardo, jajecznica, jajko sadzone, w koszulce, pieczone) Odżywka białkowa Ok. 5 razy w tygodniu: Twaróg chudy Ser feta/żółty Jogurt naturalny Mleko bez laktozy/roślinne Węglowodany: Kasza: gryczana (biała, prażona), jaglana, jęczmienna, owsiana Ryż: jaśminowy, dziki, kolorowy, czarny, brązowy Mąka: o rkiszowa, kukurydziana, pełnoziarnista, razowa, ryżowa, gryczana(...)kakaowe 2. Dwa kawałki serniczka  🍰 3. Kasza gryczana z tuńczykiem 4.  Koteczki z serem i orzechami 5. Wafle z warzywami i jajkiem 6.  Kasza jaglana z wpc  🍚 3 1.  Kokosowa owsianka z karmelizowaną gruszką 2.   Jajka faszerowane pieczarkami 3. Dorsz z kaszą gryczaną i papryką  4. Makaron ryżowy z pesto jarmużowym i tuńczykiem

Czarnawisienka
Faszerowany kalafior 203

Faszerowany kalafior SKŁADNIKI: kalafior -1 duży ser żółty - 200 g mięso mielone -0,5 kg papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka żółta -1 strąk szczypiorek pieczarki -5 szt jajka -2 szt majonez -3 łyżki cebula - 1 szt keczup do dekoracji ryż 4 łyżki ugotowany na sypko PRZYGOTOWANIE: Kalafior opłukać, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować(...)kostkę, usmażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać pieczarki, chwilę razem poddusić. Papryki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, pokroić drobno. Do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całego kalafiora nadziać między różyczkami farszem. Kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować majonezem, dobrze obsypać żółtym serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stop.na

Kuchnia Danusi
Szpinak – właściwości lecznicze 250

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana warzywami i kaszą owsianą 138

zdrowie. Ale przejdźmy do gotowania. Potrzebujemy: 3 cukinie 250 g piersi z kurczaka 5 pieczarek 1 strąk chili 1 pęczek natki pietruszki 100 g kaszy owsianej 3 garście szpinaku 1 ząbek czosnku 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego oliwa z oliwek 4 łyżki tartego sera np. Grana Padano Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekrajamy wzdłuż na pół(...)posiekane w drobną kostkę pieczarki, umyty szpinak i wydrążony wcześniej środek z cukinii. Jak wszystko się nam poddusi dodajemy kaszę. Na koniec doprawiamy wszystko solą i posiekaną natką pietruszki. Smażymy jeszcze chwilę. Kolejnym etapem jest nafaszerowane naszych łódeczek z cukinii przygotowanym farszem. Gdy to zrobimy układamy je w głębokiej brytfance, podlewamy bulionem i posypujemy tartym serem. Pieczemy przez 30 minut

Marder&Marder Manufacture
Fasola w sosie serowym 142

Fasola w sosie Składniki: ½ kg zielonej fasoli, u mnie mrożona 1 łyżeczka soli 30 g masła 1 cebula 400 g pieczarek sól i czarny pieprz do smaku 200 ml wywaru z kurczaka 250 g mascarpone 30 g żołtego sera, np. cheddar Posypka 2 łyżki masła 1 cebula 40 g zmielonych migdałów 2 czubate łyżki utartego parmezanu Mrożoną fasolę wrzuć(...)maśle. Dodaj zmielone migdały i smaż przez 3 minuty, aż migdały lekko się zrumienią. Dodaj utarty parmezan i ponownie smaż przez 3 minuty. Odstaw na bok. Przygotuj sos. . Obierz pieczarki i pokrój w plasterki. Smaż pieczarki na maśle w dosyć wysokiej temperaturze, tak aby szybko odparowały z wody. Pokrój cebulę w drobną kostkę i dodaj do pieczarek. Smaż przez

codojedzenia
Tarta z boczkiem i sosem czosnkowym 146

płaska łyżeczka soli żółtko 3 łyżki zimnej wody  Farsz: por 20dag wędzonego boczku 30dag pieczarek 3 średnie ogórki kiszone papryka słodka pieprz oregano  Sos: mały jogurt grecki 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka musztardy pieprz sól czosnek granulowany  Dodatkowo: ser żółty Wykonanie:Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, żółtko, wodę i rozdrobnione masło. Wyrabiamy ciasto, aż powstanie(...)wstało" i przykrywamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 12 minut. Farsz: Boczek kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na oleju. Pieczarki, pora i ogórki kroimy w plasterki i dorzucamy do boczku. Smażymy, aż do wyparowania nadmiaru wody. Doprawiamy pieprzem, papryką i oregano.Sos: Jogurt, majonez i musztardę mieszamy razem. Dodajemy drobno posiekany czosnek

Czerwona Porzeczka
Bakłażan faszerowny pęczakiem z pieczarkami i suszonymi pomidormi 197

faszerowanego pęczakiem. BAKŁAŻAN FASZEROWANY  PĘCZAKIEM  Składniki 2 średnie bakłażany 1 i 1/2 szklanki pęczaku 15 dkg pieczarek 5 dkg suszonych pomidorów (nie z zalewy) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki serka kremowego typu Almette 2 łyżki oliwy żółty ser do zapieczenia Zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku Przygotowanie  Bakłażany myję, osuszam i przekrawam wzdłuż(...)garnka. Zalewam 3 szklankami zimnej wody, solę i gotuję około 20 minut. W tym podsmażam na pozostałej oliwie czosnek i posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodaję pokrojone pieczarki. Całość podduszam około 5 minut. Ugotowaną kaszę odlewam z nadmiaru wody, dodaję do niej farsz  z patelni oraz pokrojone suszone pomidory (u mnie domowe suszone pomidory bez zalewy - jeżeli użyjecie

Magiczna kuchnia Darii

Proponowane wyszukiwania