pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:184/267)

Kurczak Caprese z piekarnika 1299

skropić oliwą wymieszaną z bazylią i upiec. Kurczak Caprese podajemy z różnymi dodatkami. Ja podałam ze smażonymi pieczarkami i pieczonymi ziemniakami. Prosty i sycący obiad dla 2 osób. Składniki na 2 porcje Kurczaka caprese: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 kulka sera mozzarella 1 duży pomidor suszona bazylia oliwa z oliwek sól i pieprz do smaku Kurczak Caprese, sposób przygotowania(...)papierem do pieczenia układamy piersi kurczaka. Ser mozzarella i pomidora kroimy w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy naprzemiennie w nacięciach kurczaka. Możemy dodać też listki świeżej bazylii. Wstawiamy blaszkę do piekarnika i pieczemy bez przykrycia przez ok. 30 minut. Przed podaniem możemy posypać świeżą bazylią. Podajemy np. ziemniakami pieczonymi w piekarniku, pieczarkami smażonymi lub tylko z bagietką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka pieczona z batatami 336

miałam w czeluściach lodówki i przygotowałam zapiekankę z batatami z dodatkiem tymianku. Gdy pominiecie ser powstanie Wam fit zapiekanka :) Składniki na 2 porcje: 1 mała podwójna pierś z kurczaka 2 bataty (40 dag) Pół większej czerwonej cebuli Kilka pieczarek Sól Pieprz Olej rzepakowy Tymianek suszony lub świeży Szczypta cayenne Opcjonalnie pół kulki mozzarelli Przygotowanie: Bataty pokroić w kostkę, pieczarki

Fabryka pomysłów
Swojskie kaszotto – pęczak, kiełbasa, cebula i pieczarki 132

minut do czasu zeszklenia cebuli. Do kaszy wlewamy piwo. Zwiększamy gaz i odparowujemy, mieszając całość przez 3-4 minuty, prawie cały alkohol z rondla. Do rondla wkładamy przesmażoną kiełbasę, pieczarki. Wsypujemy tymianek, wlewamy połowę naszykowanego gorącego bulionu i całość dokładnie mieszamy. Nie solimy jeszcze kaszy, bo zostanie twarda! Mieszamy całość, przykrywamy pokrywką, stawiamy na małym ogniu. Co jakieś(...)albo dla trójki dorosłych głodomorów. SKŁADNIKI 200g kaszy pęczak 250g pieczarek 150g dobrej, mocno przyprawionej i nie bardzo tłustej podwędzanej kiełbasy 150g cebuli 100ml piwa 500ml bulionu warzywnego lub drobiowego, może być z kostki 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 2 łyżki masła 82% tłuszczu 50g twardego żółtego sera sól pieprz ½ łyżeczki suszonego tymianku olej rzepakowy (lub inny neutralny w smaku

Karo in the Kitchen
Drożdżowe bułeczki na ciepło 118

płaskiej łyżeczki soli Farsz: 2 średniej wielkości piersi z kurczaka 15 dkg pieczarek 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy (ok 200g) 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka przyprawy gyros Po pół płaskiej łyżeczki: soli, pieprzu, papryczki ostrej, kurkumy, curry oraz czosnku   Wierzch: 1 jajko 20dkg sera żółtego w kawałku Sposób przygotowania: 1. Mleko delikatnie podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże(...)wyrośnięcia pod przykryciem, w ciepłym miejscu. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na oleju, Doprawiamy przyprawami i mieszamy. Dodajemy cebulkę drobno pokrojoną oraz pieczarki. Całość smażymy aż do wyparowania wody. Wsypujemy przepłukaną i odcedzoną kukurydzę.  3. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy na blacie podsypanym mąką. Dzielimy na pół, wałkujemy. Dużym kubkiem wykrawamy krążki, nakładamy farsz

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego 151

smażenia (polecam z pierwszego tłoczenia z Olejowego Raju ) Wierzch: 100g żółtego sera  Dodatkowo: masło do wysmarowania formy Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać drobno posiekany czosnek, a po chwili - pieczarki (pokrojone w kostkę, ale nie drobną). Całość lekko posolić, oprószyć pieprzem i dusić(...)kolejno: warstwę mięsną oraz pozostałą kaszę. (Wszystko powinno być układane równomiernie.) Zapiekać (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut w 180 stopniach. Pod koniec zapiekania - wierzch posypać startym żółtym serem. Zapiekankę wyjąc z piekarnika po rozpuszczeniu się sera. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Di gotuje
Faszerowane cukinie z piekarnika. 130

Składniki (3 porcje): 3 małe cukinie - użyłam żółtych 100 g (surowej) kaszy gryczanej niepalonej + ok. 1,5 szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki sosu worcestershire (jeśli nie masz, możesz zamiast tego nadać inny smak używając świeżych(...)ostrej pieprz, sól natka pietruszki opcjonalnie wegański parmezan (polecam przepis Jadłonomi i ) lub zwykły tarty ser żółty (2 łyżki) 1. Ugotuj kaszę gryczaną na sypko (powinna być lekko al dente). 2. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili także pieczarki, paprykę i koncentrat. Zalej wodą (mniej więcej pół szklanki), dodaj sól, pieprz i paprykę ostrą

Powiedz dietom nie
Zapiekane pieczarki w panierce ;) 194

koleżanka, przepis zmodyfikowałam na lżejszą wersję ;) Składniki (około 5 pieczarek): około 5 dużych pieczarek 1 pierś z kurczaka + marynata (łyżka koncentratu pomidorowego + sól morska + pieprz + papryka czerwona + zioła prowansalskie) około 4 pomidorów z puszki około 0,5 szklanki kukurydzy około 5 cienkich plastrów sera feta (ten o najniższej zawartości tłuszczu) panierka: jajko + przemielone (ale nie całkowicie) płatki owsiane Sposób przygotowania

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Puszyste bułeczki pizzowe z szynką i boczkiem 823

przepisu mojej babci jest jednak mega uniwersalne! Zrobiłam już z niego makowiec świąteczny , drożdżówki z konfiturą gruszkową i orzechami , paszteciki z pieczarkami do barszczu . Teraz przyszła kolej na puszyste bułeczki drożdżowe z passatą pomidorową,czosnkiem, oregano, żółtym serem i szynką lub boczkiem. Takie mięsne pizzerinki najbardziej lubią moje dzieci. Następnym razem zrobię wersję bardziej dla siebie - z papryką, serem feta

Kulinarne Inspiracje
Łōdki prowansalske (Paszteciki) 144

Przi fajerze 1 to chciałoby sie gojści 2 czym zaskoczyć, ale żeby tyż przi tym niy mieć za kans roboty. Te łōdki 3 to żech sie

Chop w kuchni
Omlet z serem i pomidorkami 148

Idealne ciepłe śniadanie na weekendowy leniwy poranek. Delikatny, puszysty smak omlet z dodatkiem aromatycznych pomidorków i cebuli. Opcjonalnie możecie dodać także pieczarki. Przygotowanie łatwe i szybkie, a danie syte - do tego pasują prawie wszystkie dodatki, warzywa, owoce, sery, wędliny, nawet smakuje na słodko z twarożkiem lub ulubioną konfiturą. Dla dzieci i nie tylko z pewnością fajna i smaczna propozycja

Zasmakuj Kuchni
Tosty z boczniakami 117

Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy.  Składniki tosty pełnoziarniste 200 g boczniaków masło plastry żółtego sera (ulubionego) plastry szynki konserwowej mała cebula     Przygotowanie Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.   Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki

R'n'G Kitchen
Tarta z twarogiem i bazylią 133

Składniki: ciasto - 150 g mąki pszennej - 50 g mąki żytniej - 150 g margaryny - 1 jajko - sól i pieprz nadzienie - 250 g sera białego - 1/2 pęczka bazylii - 100 g śmietany 18 % - 5 jajek - 2 ząbki czosnku - 1/2 kg pieczarek - 1 średnia cebula - sól, pieprz Przygotowanie: Mąki łączymy i siekamy z margaryną. Dodajemy jajko, przyprawy i zagniatamy ciasto. Zawijamy

Zainspirowana w kuchni
Makaron z boczkiem i serem pleśniowym 198

przygotowywaniem sosu. Można użyć dowolnego gatunku sera z niebieską pleśnią np. sera lazur, rokpol czy gorgonzola. Sosu nie należy solić. Ser i boczek są wystarczająco słone. Smak makaronu można wbogacić o pokrojone w plasterki i podsmażone pieczarki czy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem 238

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z wędzonym indykiem, pieczarkami i selerem naciowym. Prosta i szybka w wykonaniu. Smakuje bardzo dobrze, polecam Post

Marta Gotuje
Ośmiorniczki rolowane w cukinii z serem mozarella 178

minut, opłukujemy. Przyprawiamy przyprawą włoską i niewielką ilością oliwy z oliwek.Następnie grillujemy. W tym samym czasie dusimy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy.  Ośmiorniczki odcedzamy z oleju, rolujemy w grillowanej cukinii razem z serem mozzarella. Podajemy na kaszy kuskus wraz z sosem pomidorowym Święta są fantastycznym momentem na eksperymentowanie w kuchni!! Smacznego

MarciochaKucharzy