pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:141/267)

Sałatka makaronowa z zielonym pieprzem 167

czasie kotowania makaronu i jego odcedzania.   Składniki 250 g makaronu gwiazdki (nic się nie stanie, jak dodacie inny) 150 g pieczarek 3 jajka 5 pomidorów suszonych 20 g zielonego pieprzu marynowanego 100 g sera żółtego 1 mała puszka kukurydzy kilka łyżek remulady duńskiej 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odsączamy. Pieczarki kroimy w kostkę, sparzamy i odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Pomidory odsączamy, kroimy w kostkę. Pieprz odsączamy z zalewy, siekamy. Ser ścieramy na dużych oczkach. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy remuladę, składniki dokładnie ze sobą

R'n'G Kitchen
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym 241

drożdży świeżych 250 ml letniej wody 1 jajko 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru farsz 400 g pieczarek 100 g cienkiej wiejskiej kiełbasy 1 średnia cebula  50 g startego żółtego sera sól,pieprz oregano olej do smażenia oraz jajko do posmarownia czarny sezam do posypania W letniej wodzie rozpuścić drożdże z dodatkiem cukru. Do miski(...)tarce o grubych oczkach.  Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podrumienić cebulę z kiełbasą. Następnie dodać pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparuja wodę. Do smaku doprawić solą, pieprzem i oregano. Gotowy farsz wystudzić. Gdy farsz wystygnie dodać jeszcze starty ser i wymieszać. Ciasto przełożyć na stolnicę, jeśli się za bardzo klei podsypać mąką. Ciasto grubo rozwałkować, ok 1cm grubości. Następnie

Monia miesza i gotuje
Paluchy drożdżowe-a'la pizzerinki 224

wrzątku!) 2 łyżki oliwy płaska łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 40 g świeżych drożdży NA NADZIENIE: pieczarki ok 350 g-pokrojonych  cebula duża-w kostkę ząbek czosnku,,sól,pieprz 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 20 dag sera żółtego  startego PRZYGOTOWANIE: odmierzamy 500g mąki w większej misce z tej już odmierzonej mąki weźcie 4 łyżki(...)zostawiamy w misce w ciepłym miejscu do wyrośnięcia Następnie rozwałkowujemy na prostokąt  -cieniutko, smarujemy przecierem i majonezem,na to kładziemy podsmażone pieczarki  z czosnkiem i przyprawami,i cebulkę również podsmażoną,trochę żółtego sera kroimy na prostokąty i składamy je wzdłuż na pół,wpychając nadzienie delikatnie do środka na koniec jeszcze skręciłam  moje paluchy żeby nadzienie nie wyciekało

Swojskie jedzonko
10 pomysłów na pieczarki 336

Katowicach na ulicy Wawelskiej (dzisiaj w tym miejscu powstała knajpa z azjatyckim jedzeniem) były sprzedawane w okienku najlepsze zapiekanki w mieście, długa bułka, pieczarki z dużą ilością natki z pietruszki i ciągnący się ser. Od tej pory nie jadłam nic lepszego, a minęło dobre ćwierć wieku! Ot smaki PRL-u najlepsze!  Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Duże fusilli

Moja smaczna kuchnia
Potrawka z mięsem mielonym i cukinią + film 192

składniki na 4 porcje 500 g mięsa mielonego 1 średnia cukinia 2 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 250 g pieczarek 2 – 3 pomidory olej do smażenia 150 g koncentratu pomidorowego 150 g startego żółtego sera 500 g makaronu 1 łyżeczka słodkiej papryki czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę oraz oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki a ząbki czosnku w plastry(...)kostkę. Do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy pokrojoną cebulę oraz czosnek i wszystko delikatnie szklimy od czasu do czasu mieszając. Do cebuli i czosnku wrzucamy pokrojone pieczarki, mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i pomidory, wlewamy szklankę wody, całość gotujemy do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane, często mieszając

Smakowite Dania
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 109

proper time and instead of risotto for dinner we’ll have gruel SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice(...)wodę i ta prawie w całości odparuje. Gdy wody z pieczarek już prawie nie ma na patelni wrzucamy na nią ryż, dokładnie mieszamy i smażymy kilka chwil. Po chwili całość zalewamy bulionem. Zmniejszamy ognień i od czasu do czasu mieszając czekamy aż ryż wchłonie płyn. W międzyczasie kroimy ser w średnią kostkę, mieszamy w misce z jogurtem, pieprzem i ziołami

Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 130

proper time and instead of risotto for dinner we’ll have gruel SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice(...)wodę i ta prawie w całości odparuje. Gdy wody z pieczarek już prawie nie ma na patelni wrzucamy na nią ryż, dokładnie mieszamy i smażymy kilka chwil. Po chwili całość zalewamy bulionem. Zmniejszamy ognień i od czasu do czasu mieszając czekamy aż ryż wchłonie płyn. W międzyczasie kroimy ser w średnią kostkę, mieszamy w misce z jogurtem, pieprzem i ziołami

Martyna Cooks
Ciastka francuskie z serem i bananami 185

wspomóc się w chwili zapotrzebowania na słodycze, zrobić w wersji wytrawnej... Opcji jest całe mnóstwo! Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Robimy z niego parówki z serem w koszulkach, drobne ciasteczka z cukrem, cynamonowe palmiery, paszteciki z pieczarkami i kapustą. Dziś w formie bułeczek z serowym nadzieniem, z dodatkiem banana. Pyszotka :)  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g sera mielonego sernikowego

Cakes By Kejt
Makaron z sosem śmietanowym. 171

wędzonej 5 dużych pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 ml śmietany 18% w kartoniku przyprawy (sól,pieprz,czosnek granulowany,oregano) ser żółty utarty (do posypania na wierzch) Makaron spagetti. Sposób przygotowania: Boczek ,szynkę,cebulę,czosnek i pieczarki pokroić w kostkę.Na rozgrzaną patelnię wrzucić najpierw boczek,jak się trochę wytopi dodać szynkę,po kilku minutach dodać cebulkę,czosnek(...)pieczarki. Smażyć kilka minut często mieszając.Można delikatnie podlać wodą. Na koniec wlać śmietanę i przyprawić. Uważajcie z przyprawami bo boczek i szynka są dość słone. Gotować jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje. Ugotowany makaron wyłożyć na talerz i polać sosem.Posypać utartym żółtym serem

Agusiowe smakołyki
Pizza z szynką i pieczarkami 191

Pizza,  kto z nas jej nie lubi, ale kiedy nie chce się iść do pizzerii albo czekać w nieskończoność na dowóz warto zrobić swoją tym

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 197

klikać w nazwę przepisu).  Sałatka ze szpinaku z gruszką.   Łosoś w cieście z twarożkiem.  Roladki wieprzowe w sosie serowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone

W kuchni Karmel-itki
Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką 144

rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania Ser mozzarella lub inny ser Wykonanie: Morszczuka rozmrażamy na sicie. Dalej przyprawiamy solą, panierujemy w mące i smażymy na oleju z obu stron. Naczynie(...)każdego oddzielnie, dla wygody ) smarujemy olejem i wykładamy na nie usmażoną rybę. Rybę polewamy śmietaną. Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na ryby. Na górę ścieramy ser i zapiekamy w piekarniku w temp. 160 o C przez około 10 – 15 minut. Podajemy ciepłe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Krokiety z kapustą i pieczarkami 178

dużo, tak aby naleśniki były cienkie) Farsz:   1 litrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej   0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone)   2 duże cebule   pieprz mielony, sól   20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo:   bułka tarta i jajka do panierki olej do smażenia Kapustę wyjmujemy ze słoika, odduszamy z niej wodę, rozdrabniamy, kiedy(...)Rozdrobnioną kapustę włożyć do miski.  Pieczarki umyć, posiekać, cebulę pokroić w kosteczkę, usmażyć razem z pieczarkami.  Gotowe pieczarki i cebulę przełożyć do miski, wymieszać z kapustą, dodać pieprz, sól oraz potarty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, zawijać wszystkie boki do środka w kwadrat. Gotowe obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć

Kuchenne aromaty
Zapiekanka warzywna z cukinii, bakłażana i pieczarek 265

użyłam takiej 20 x 20 cm. Składniki (2-3 porcje): 1/3 - 1/2 cukinii 1/3 - 1/2 bakłażana 3 pomidory 5 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/3 kostki wywaru warzywnego zioła: tymianek, cząber, czosnek sproszkowany ser wegański lub mozzarella oliwa z oliwek Przygotowanie (7 min + czas pieczenia 40 min): - cukinię, bakłażana, cebulę, pieczarki i pomidory pokroić w cienkie plasterki(...)piekarnika na 30 minut na 180 stopni  - po tym czasie wyciągamy i posypujemy ziołami i sproszkowanym czosnkiem i ponownie wkładamy an 5 minut - po 5 minutach posypujemy serem i wkładamy na ostatnie 5 minut SMACZNEGO! Cena: 5 złotych

Pora na pora i pomidora
Sałatka z tuńczykiem i kuskusem z Remuladą duńską 193

miskę: 1 puszka tuńczyka w kawałkach we własnym sosie - odsączyć z zalewy 2/3 szkl. kuskusu razowego - przyrządzony wg.przepisu na opakowaniu 3 grube plastry żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli - odsączyć z zalewy garść pieczarek marynowanych - kto się czuje specjalistą w przetworach domowych, może wykor zystać własnoręcznie zamarynowane grzybki w occie - u mnie niestety już zjedzone w tym sezonie 3 małe

Grunt to przepis!