pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:136/219)

Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami 155

oleju i wrzucić na nią cebulę. Zeszklić do lekkiego zezłocenia. Dodać czerwoną paprykę i chwilę poddusić. Zdjąć z ognia i wystudzić.  Następnie dołożyć zawartość patelni do przygotowanych wcześniej pieczarek i suszonych pomidorów. Farsz doprawić solą i pieprzem do smaku. Wyrośnięte ciasto zbić kilka razy pięścią - w ten sposób się je odgazowuje . Podzielić je na 8 równych kawałków. Z każdego(...)każdy nakładać łyżkę lub więcej nadzienia. Dokładnie zlepić, formując podłużną bułkę. Układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do dołu - w ten sposób zapiecze się ono w piekarniku i nadzienie nie będzie wypadać . Papier na którym układa się bułki można dodatkowo oprószyć lekko mąką - zapobiegnie to przypalaniu się ich od spodu. Blachę z bułkami przykryć ściereczką kuchenna i odstawić

Grunt to przepis!
Piersi kurczaka w bekonie z pieczarkami 157

Składniki: 380g pieczarek, 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 cebule, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, 155g startego sera żółtego, 9 plastrów bekonu. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią startego sera żółtego. Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić(...)stron. Każdy kawałek mięsa położyć na plastrze bekonu. Położyć farsz i zawinąć w roladkę. Roladki włożyć ciasno do naczynia żaroodpornego. Górę naczynia przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190stopni C i piec 35minut, Po tym czasie wyjąć, zdjąć folię, odlać płyn jaki się wytworzył, posypać serem żółtym i wstawić ponownie do piekarnika na ok.10-15minut - już bez przykrycia. Smacznego

W kuchni u Moniki
Roladki z kurczaka z mięsem mielonym i naleśnikiem 330

miękkości. Wlewamy wino i odparowujemy całkowicie. Doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia. W misce łączymy mięso mielone, łyżkę śmietany i majonezu, 80 g żółtego sera i podsmażone pieczarki. Dokładnie mieszamy. 3. Na naleśniki wykładamy nadzienie i zawijamy w rulon (zdjęcie poniżej). Rulony kładziemy na piersiach z kurczaka i ponownie zawijamy. Roladki zawijamy szczelnie w papier do pieczenia jak cukierek(...)Roladki rozwijamy i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy 20 g żółtego sera, przykrywamy folią aluminiową (tak żeby nie dotykała sera) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 ° C. Pieczemy 40 minut. Podajemy z ulubionymi surówkami i ziemniakami. Smacznego

My Culinary Art
Pizza, najlepsze przepisy 363

tartym serem i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, można ją jeść też na zimno. Ja przygotowuję pizzę z różnymi dodatkami, wykorzystuję m.in. pieczarki, cebulę, pomidory, oliwki, wędlinę i sery, formuję ją zaś różnie, moja pizza jest ma różną postać. Zgodnie z zasadami pizzę robi się z mąki pszennej z drożdżami, wody, soli, cukru(...)naszym stole, gdyż jest to okres zbiorów szparagów. Prosta wiosenna pizza ze szparagami, papryką i żółtym serem lazur. Pizza z patelni – ekspresowa pizza dla tych co nie mają piekarnika. Pizza pieczona na kamieniu – Pizza smakiem i wyglądem przypomina taką jak z pizzerii, okrągła na cienkim, niezbyt wypieczonym drożdżowym cieście z pomidorkami i mozzarellą. Prosta pizza domowa – dla laików

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
trochę tarta trochę pizza (tarte flambée ) 222

śmietankowym)sól, pieprz i świeżo utarta gałka muszkatołowa do smaku1 łyżka masła2 średnie cebule, pokrojone w cienkie krążki100g wędzonego bekonu pokrojonego w cienkie paseczki (u mnie wędzony boczek)75g pieczarek pokrojonych w plasterki lub świeżych leśnych grzybów125g utartego dobrze topliwego żółtego sera ( użyłam francuskiego sera Fromage des Vosges z Lidla)przygotowanieCiasto:Najlepiej przygotować w dzień  poprzedzający pieczenieZ podanych składników(...)czasie wstawić do lodówki na minimum całą noc, a maksimum 48 godz.  Na 1 i 1/2 do 2 godz przed włożeniem do pieca,wyjąć ciasto z lodówki.Do piekarnika włożyć kamień do pizzy ( u mnie tym razem 2 półka od dołu), nastawić na najwyższą temperaturę - kamień musi się dobrze nagrzać ( 30  - 45 min)przygotować pozostałe składniki:Pokrojoną

Stare Gary
DOMOWA PIZZA Z KAPARAMI (NA SPODZIE BEZ DROŻDŻY) 122

ciasto: * 4 szklanki mąki * 2/3 szklanki mleka * 2/3 szklanki oliwy z oliwek * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 jajko * szczypta soli Dodatki co kto lubi. U mnie były to pieczarki, szynka, czerwona papryka i kapary w zalewie octowej. * ser żółty starty na tarce o dużych oczkach * sos do pizzy Wykonanie: Z mąki, mleka, oliwy z oliwek, proszku do pieczenia, jajka(...)prostokątnej formie pieczona lub można zrobić mniejsze okrągłe. Na cieście posmarować sos do pizzy, posypać warstwę startego żółtego sera. Następnie układać ulubione dodatki. Tak przygotowaną pizze wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 15 minut. Po tym czasie na pizze posypać kolejną warstwę żółtego sera i zapiekać jeszcze około 5 minut

Zrób to smacznie
Naleśniki z szynką, pieczarkami i kukurydzą 169

żółtego sera Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie mieszamy lub miksujemy. W razie potrzeby dolewamy więcej mleka lub dosypujemy więcej mąki (ciasto zawsze robię na oko). Smażymy naleśniki na patelni. Pieczarki oraz cebule kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę oraz odsączoną kukurydzę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz natką pietruszki. Wlewamy wodę oraz dokładamy małe kawałki serka topionego(...)farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon. Układamy je w wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Wierzch obsypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 15 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku

VioletoweKucharzenie
Bezy kawowe 141

pieczenia, łyżką nakładamy porcje masy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 – 150°C na ok. 1 godzinę. Bezy muszą być z wierzchu twarde, jeśli jest potrzeba dosuszamy je w piekarniku. Bezy kawowe robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Dodatek kawy sprawia, że są mniej słodkie. Dzięki nakładaniu łyżką otrzymujemy sporej wielkości ciastka bezowe – chrupiące z zewnątrz(...)Gorąco polecam do kawy, herbaty… i nie tylko. :) Polecam również inne przepisy na wykorzystanie białek znajdujace się na blogu: Bezy z kremem limonkowo bananowym Włoskie bezy z kremem kiwi Pieczarki bezowe Rolada bezowa z truskawkami Bezowe duszki Ciepłe lody cytrynowe Zielona Pavlova Wydrukuj przepis The post Bezy kawowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
ROLADA PIECZARKOWA 421

rozgrzany olej rzepakowy i podsmażamy do zeszklenia. Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zeszklonej cebuli. Smażymy do momentu, aż cała woda z pieczarek odparuje. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi. Studzimy. Rolada: Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt. Wykładamy połowę farszu pieczarkowego(...)rulon, podwijając pod spód oba końce. To samo powtarzamy z drugą częścią ciasta. Obie rolady przenosimy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch rolad smarujemy rozmąconym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.  Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Po 30 min. rolady ponownie smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy startym żółtym serem i majerankiem

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie meatballs - pulpety 151

najwięcej wody wycisnęło się z tofu. Tofu osuszyć papierem, wrzucić do miski, dobrze rozdrobić widelcem, dodać musztardę, siemię, przyprawy, masło orzechowe, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz usmażone pieczarki z cebulą. Dobrze wymieszać masę, nabierać niewielką ilość, w dłoni formować kulki mocno ściskając masę. Po zrobieniu wszystkich pulpetów, rozgrzać olej w niedużym garnku lub małej patelni. Najlepiej żeby pulpety były(...)garnku. Smażymy do czasu, aż będą złote, odkładamy do odsączenia.  Ja zjadłam je z sosem pomidorowym i gotowaną na parze kapustą pekińską. Oczywiście możecie je też upiec w piekarniku, dodając do masy odrobinę oleju :)   Smacznego

Co na wege obiad?
Calzone w wersji mini 192

średnicy ok 20 cm (ja wycinałam przykładając miseczkę ;-)) Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula zmięknie dodajemy do niej pokrojone w talarki pieczarki - chwile smażymy. Następnie dorzucamy paprykę pokrojoną w paseczki. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy do nich usmażonego kurczaka - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Gdy farsz przestygnie dodajemy do niego ser żółty(...)łyżki farszu - dokładnie sklejamy - smarowałam brzegi ciasta woda aby dobrze się skleiły. Nasze pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze ok 180 stopni do zarumienienia - pierożki nie wyrastają więc można je układać w 2 cm odstępach. Idealnie smakują na ciepło podane z sosem czosnkowym

sierotka maRysia w kuchni
Pizzerinki 163

pokroić w piórka i razem podsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu. Podczas smażenia popieprzyć, delikatnie posolić, dodać oregano i bazylię oraz dodać ketchup ( wymieszać ). Po usmażeniu odstawić do przestygnięcia. Przestygnięte pieczarki z cebulą wymieszać ze startym serem żółtym. Pizzerinki. Wyrośnięte ciasto ponownie delikatnie zagnieść i podzielić na 8 kawałków. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i lekko go naoliwić. Z każdego(...)każdy kawałek ciasta położyć farsz ( farszu będzie się wydawać za dużo, ale tak nie jest - należy dzielić do końca ). Boki każdej pizzerinki wysmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180stopni C i piec niecałe 20minut. Smacznego

W kuchni u Moniki
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej/jaglanej 252

szklanki mleka Kaszę jęczmienną ugotować w woreczku w osolonej wodzie. Kiełbaskę (mięsko lub pieczarki) pokroić i podsmażyć na oliwie. W misce wymieszać kaszę jęczmienną z usmażoną wędlinką (mięsem lub pieczarkami). Oddzielnie podgotować jarzynki w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić i wymieszać z kaszą i wędliną. Wyłożyć całość na wysmarowaną oliwą formę żaroodporną (lub blaszkę). Pomidora sparzyć i obrać ze skórki(...)garnku do miękkości na maśle, posypać lekko łyżeczką mąki i zarobić na masę, wlać rosołek i mleko, i zagotować. Następnie zalać kaszę w formie sosem i zapiekać w piekarniku na temp. 180 stopni al. 35 minut…. (Można posypać lekko tartym żółtym serem). Zapiekanka z pierwszego przepisu była z makaronem, przepyszna, kolejną wersję wypróbowałam z ryżem.... potem była kolej na kasze

Tradycyjna kuchnia inaczej
Zapiekanka makaronowa z warzywami 155

oregano, słodka papryka Makaron gotujemy w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajmy pieczarki i doprawiamy je solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy całość pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem(...)tarce o drobnych oczkach. Makaron mieszamy razem z warzywami i przekładamy do naczynia żaroodpornego tworząc warstwy: makaron-ser-makaron-ser-makaron-ser. Wierzch zapiekanki posypujemy oregano. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut, aż ser się zrumieni

My simple kitchen
Bułeczki ziemniaczane z pieczarkami 156

dodajemy do ziemniaków, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto.   Przygotowujemy farsz.Drobno kroimy pieczarki.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy warzywkiem i pieprzem i smażymy przez kilka minut.   Grzyby studzimy, dodajemy jajko i 1-2 łyżki bułki tartej, mieszamy, doprawiamy i gotowe.   Przygotowujemy panierkę(...)wilgotnej dłoni układamy placek z ziemniaków, nakładamy farsz grzybowy, sklejamy brzegi,formując kulę. Moczymy ją w jajku, obtaczamy w bułce tartej i układamy na blaszcez papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiemna ok. 25 minut.   Rumiane bułeczki wyjmujemy z piekarnika.   Bułeczki można zjeść bez dodatków, ale z surówką i sosem

Maminek kulinarny