pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:155/369)

Ryżowa pizza z patelni po indyjsku | bezglutenowa | wegańska 292

zdjęcie, wyślij zgłoszenie, poczekaj na kod i oglądaj! :) Składniki: 100 g mąki ryżowej 10 ml oliwy z oliwek Ciepła woda Indyjski Sos Mild Curry Patk's Sól i pieprz Zioła prowansalskie Dodatki, u mnie: -kiełki brokuła - papryka -kukurydza -pieczarki Przygotowanie: Wysypać mąkę na blat. Dodać oliwę i ciepłą wodę - tyle aby ciasto było gładkie i dobre do formowania. Wyłożyć

Czarnawisienka
Pulpety w sosie serowo-pieczarkowym 178

Średnie Przystępne Przepis na pulpety z mięsa mielonego w sosie serowo-pieczarkowym. Składniki na 800g mięsa: 0,8 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 2 topione serki śmietankowe 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka (namoczona) lub 3 łyżki bułki tartej 3/4 litra bulionu warzywnego 1 łyżeczka mąki 2-3 łyżki gęstej śmietany Sposób przyrządzenia […] Artykuł Pulpety

PysiaGotuje.pl
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 1324

gorąca kawa i do roboty bo grzyby same się nie oczyszczą! Trzeba jeszcze pomyśleć jak te skarby wykorzystać. Koniecznie musiałam zrobić sos grzybowy. Taki sos możecie zrobić z dowolnych grzybów - z maślaków , opieniek czy choćby pieczarek. Jest prosty i pasuje prawie do wszystkiego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Mini pizza na specjalne zamówienie 199

wyłożyć na oprószony mąką blat i rozwałkować wykroić  okręgi, lub jak tam wolicie. Smaruję sosem pomidorowym z ziołami. Cieniuteńko w piórka siekam cebule , następnie szynkę, pieczarki i na co tylko macie ochotę.  Serem posypuje jak już mini pizze się podpieką  jakieś

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto na pizze - przepis II 240

wyrośnięcia na ok. 1h. Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i chwilę zagnieść. Ciasto rozciągamy rękoma na blasze lub wałkiem do pożądanej wielkości :) Smarujemy sosem, układamy ulubione dodatki, u mnie były to na jednej połowie pieczarki, następnie starty ser, szynka, kukurydza i ponownie ser i na wierzchu zioła prowansalskie.  Tak przygotowaną pizzę wkładamy nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez

Gotuj z Mąką
Kurczak a'la cacciatore 207

papierowy.  Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę,czosnek oraz gałązki rozmarynu. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy kurczaka, obsmażamy, a potem dodajemy pokrojone pieczarki, pomidory z puszki oraz koncentrat. Gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodajemy chipsy z prosciutto, tymianek oraz pokrojone oliwki

Bon appetit mon amie
Cannelloni z dynią i pieczarkami 140

cannelloni to świetna baza dla ogromnej ilości różnych kompozycji nadzienia. Dziś wersja wegetariańska z wykorzysytaniem sezonu na dynię. Dynia bardzo dobrze komponuje się z pieczarkami, więc nadzienie jest proste i smaczne. Do tego dobrze przyprawiony sos pomidorowy i mamy całe danie

Milion Smaków
Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym 357

drugiej patelni na maśle smażymy pieczarki z cebulą. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wokół niego układamy ziemniaki, a na wierzch wykładamy cebulę z pieczarkami. Śmietany, jajko, łyżeczkę musztardy i przyprawy mieszamy ze sobą i sosem polewamy mięso. Schab zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut (najpierw pod przykryciem, na jakieś 20 minut przed końcem pieczenia, zdejmujemy pokrywkę

e-PrzepisyKulinarne
Indyk w sosie własnym z pieczarkami 164

podsmażam na maśle. Mąkę mieszam z wodą, wlewam do mięsa. Wsypuję paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu 30 minut.  2. Pieczarki kroję w plasterki. Dodaję do mięsa. Duszę kolejne 30 minut. Sos doprawiam do smaku pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Podaję z ryżem lub ziemniakami. Do przyprawienia potrawy użyłam pieprzu ziołowego staropolskiego, który otrzymałam

Tradycyjna kuchnia Kasi
KALAFIOR POD BESZAMELOWĄ PIERZYNKĄ 159

pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paski i razem z pieczarkami podsmażyć na 1 łyżce masła. W naczyniu żaroodpornym poukładać różyczki kalafiora, wyłożyć podsmażone pieczarki z szynką i dodać pokrojony w kostkę ser brie. Przygotować sos beszamelowy, który powinien być lekko gęsty: 3 łyżki masła roztopić w rondelku i dodać 3 łyżki mąki ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Zdjąć

Kuchnia w opałach
Mizza, czyli mięsna pizza 239

tartej lub płatków owsianych 1 duże jajko natka pietruszki 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii pieprz 1 łyżeczka sosu worhestershire 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 2 duże pomidory 7 pieczarek 4-5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy około 60 g startego sera żółtego lub 1 kulka mozzarelli 30 g startego parmezanu Przygotowanie: W misce

Mania Gotowania
Szynka w zalewie 205

smażymy na oleju. Cebulę zostawiamy, nie smażymy! Przygotowujemy zalewę, wszystkie składniki mieszamy razem. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym: połowę mięsa, cebulę, drugą połowę mięsa. Pieczarki myjemy i wkładamy w wolne miejsca między mięsem. Wszystko zalewamy sosem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni pod przykryciem przez godzinę. Potem zdejmujemy przykrycie i pieczemy kolejne 1,5 godziny. Ostatnie 45 minut pieczemy na termoobiegu

Czerwona Porzeczka
KASZA Z WARZYWAMI 179

albo smaczny dodatek do sztuki mięsa w sosie, czy gulaszu.  Dla mnie akurat tutaj mięsko jest zupełnie zbyteczne, bo zestawienie sypkiej kaszy i dużej ilości ulubionych warzyw jest pełnowartościowym posiłkiem obiadowym.  Składniki: 400g kaszy jęczmiennej grubej płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 50g masła 1 cebula łyżka oleju 200g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 4 małe marchewki kilka różyczek(...)następnie dorzucamy pokrojone pieczarki oraz czerwoną paprykę. Podsmażamy całość mieszając ok 10 minut. Ostatnią czynnością jest połączenie kaszy, ugotowanych warzyw oraz podsmażonych pieczarek i papryki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do mięsa i sosu (wersja dla mięsożerców) albo jako samodzielne danie obiadowe

Walijskie Pichcenie
Gołąbki wigilijne z kaszy kuskus i pieczarek 252

mielony do smaku, suszona papryka chili świeżo mielona do smaku, 400 g kuskusa, 1 kapusta włoska, łyżeczka cukru, 3 łyżki ciemnego sosu sojowego, masło do smażenia i omaszczenia (ok. 1 kostka). Przygotowanie: Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę, kilka szt. w większe kawałki. (Pieczarki można poszatkować za pomocą robota, wkładamy po kilka(...)dużej miski wsypujemy kuskus, zalewamy go ciepłą wodą (nie gorącą) ok. 0,5 cm powyżej kaszy. Kuskus powinien wchłonąć całą wodę (czas ok. 5- 8 min). Dodajemy do niego pieczarki z cebulą, doprawiamy papryką chili, solą i pieprzem. W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i 1 łyżeczki cukru. Najpierw wycinamy z kapusty głąb, trzeba uważać, żeby nie naruszyć

Moniki Smakołyki
Cygara drobiowe z pieczarkami 232

czym każdą połówkę, przecinamy jeszcze na pół , tak, żeby uzyskać z każdej dwa plastry . Rozklepujemy delikatnie tłuczkiem , mają pozostać dość grube , więc nie należy się nad nimi pastwić . Pieczarki , cebulkę i boczek siekamy na małe kawałki i smażymy wszystko na złoty kolor -zazwyczaj wystarczy tłuszcz z boczku , ale czasem trzeba dolać ciut oleju . Doprawiamy solą , pieprzem i wyciśniętym praską czosnkiem(...)minut w gorącej , ale nie wrzącej wodzie . Wyjmujemy , odstawiamy do przestygnięcia . Zdejmujemy folię i podsmażamy na maśle tuż przed podaniem . Ja podałam z sosem pieczarkowym i pure ziemniaczanym przełożonym szpinakiem .Smacznego   Post Cygara drobiowe z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży