Przepis na : obiad
Tegoroczna jesień obfituje w grzyby. Mimo, że mamy chłodny październik to cały czas jeszcze rosną podgrzybki, maślaki i inne, dobrze znane gatunki jadalnych grzybów. Warto ciepło się ubrać i wybrać do lasu. Nie dość, że miło spędzimy czas na łonie przyrody to mamy też szansę na udane zbiory. Kilka dni temu na taką spontaniczną wyprawę namówiła mnie koleżanka. Padał deszcz, ale liczyłyśmy na przejaśnienia. Niestety, pogoda się nie poprawiła, ale pomimo wszechobecnej wilgoci nałaziłyśmy się po lesie i zebrałyśmy całkiem ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.