pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:151/369)

Makaronowa zapiekanka 305

żaroodporne średniej wielkości. Makaronowa zapiekanka   SKŁADNIKI: makaron rurki -500 g olej -3 łyżki kiełbasa cienka -1 pętko pieczarki -1/2 kg cebula -3 szt ser żółty -100 g jajka szt 4 oregano -1 łyżka tłuszcz sól i pieprz SOS POMIDOROWY koncentrat pomidorowy- 1,5 słoiczka kostka drobiowa -1 szt ser żółty starty- 100 g oregano -1 łyżka woda(...)pokroić w plastry.  Pieczarki umyć, osączyć, posiekać.  Kiełbasę pokroić w cienką kostkę.  Wszystko oddzielnie podsmażyć na oleju, oprószając solą i pieprzem.  Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie z dodatkiem oleju, odcedzić.  Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.  Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.   SOS POMIDOROWY  Do gorącej

Kuchnia Danusi
Lasagne ze szpinakiem 439

były po 3 płaty na wasrtwę) 2 średnie cebule 8 małych pieczarek 450 g szpinaku, świeżego lub mrożonego  garść suszonych pomidorków 3 łyżki sera Ricotta 100-150 g sera Gouda (chociaż lepszy będzie Cheddar) 2 łyżki śmietany (12%, 18 % lub 36%), opcjonalnie przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sos beszamelowy 50 g masła 50 g mąki pszennej liść laurowy(...)mleko i pozostałe przyprawy. Mieszać trzepaczką do ubijania piany i gotować do momentu aż sos zgęstnieje. Sos ma być puszysty i delikatny. Zestawić z ognia. Nadzienie szpinakowe 1. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie z oliwek. Posolić. 2. Dodać pokrojone drobno pieczarki. Dodać łyżkę masła. Całość cały czas mieszać by nie przypalić (w razie konieczności dodać odrobinę wody

coolinarnastrefa.blogspot.com
Szybka przekąska – Domowa bagietka z masłem czosnkowym 276

Jeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz drobiowy z cukinią i pieczarkami 12039

łyżki sosu sojowego - oliwa z oliwek Indyka pokroić w kostkę, posypać solą pieprzem, papryką słodką oraz ostrą, czosnkiem granulowanym, polać sosem sojowym, wymieszać. Smażyć na oliwie z oliwek. Po usmażeniu mięso odstawić. Cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę, pieczarki i marchewkę w plasterki. Na rozgrzaną patelnię, z oliwą z oliwek, wrzucić cebulę. Oprószyć solą i smażyć aż się lekko(...)zarumieni. Następnie dodać pieczarki. Później paprykę, marchew a na końcu cukinię. Warzywa poprawić solą i pieprzem, zalać odrobiną wody i dusić przez około 15 min pod przykryciem. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Gdy warzywa będę miękkie, dodać do nich wcześniej usmażonego indyka.  Wlać przecier pomidorowy, łyżkę koncentratu pomidorowego oraz posypać posiekaną natką pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić

Zgrabne Gotowanie
ZRAZY Z KARKÓWKI 193

rolady i spinamy wykałaczkami.Obtaczamy w jajku i mące. Zrazy układamy pośrodku dużej patelni na rozgrzanym oleju,obsmażamy.Pieczarki oczyszczamy,układamy wokół mięsa i podsmażamy.Dusimy z mięsem ok 40min.Od czasu do czasu roladki odwracamy i oblewamy powstałym sosem.   Takie zraziki można przygotować z większej ilości mięska,podana ilość składników może być zmieniana wg upodobań.My zawsze dajemy więcej

Niespełnione zdolności kulinarne
Filet z kurczaka z pieczarkami z patelni (z maślankowej marynaty) 424

najprostszych wersji, w sosie pieczarkowym. Proste składniki na pyszne danie. Filet jest kruchy i wyjątkowo soczysty, mięso po prostu rozpływa się w ustach. A to za sprawą marynaty z maślanki w której mięso leżakowało przez całą noc. Bardzo polecam, bo to super pomysł na mało skomplikowany obiad.  Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 300 g pieczarek 200 ml śmietany(...)piórka cebulę. Przesmażyć na tym samym tłuszczu przez kilka minut, aż stracą objetość. Dolać śmietanę kremówkę. Dosmaczyć solą i pieprzem. Na pieczarkach ułożyć obsmażone piersi z kurczaka. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje podawać z posiekaną zieloną pietruszką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z kurczaka w sosie pomarańczowym 141

byle jakim, bo pomarańczowym. Kurczak wychodzi soczysty o zupełnie innym smaku. Miła odmiana na pierś z kurczaka. Drukuj Filet z kurczaka w sosie pomarańczowym window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Podwójna pierś z kurczaka 200 g pieczarek skórka z pomarańczy sok z pomarańczy sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 1/2-1 szkl. rosołu masło klarowane 2/3 szkl. śmietany natka Sposób(...)tłuszcz po kurczaku wrzucamy pieczarki. Smażymy 3 min. Dodajemy rosół, sok z pomarańczy i startą skórkę. Dodajemy musztardę i przeciśnięty czosnek. Zagotowujemy i dusimy ok 10min., aż zacznie się redukować ilość płynów. Dodajemy śmietanę i kurczaka. Podgrzewamy 1-2 min. Podajemy posypane natką. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/filet-kurczaka-sosie-pomaranczowym/ BosowKuchni Artykuł Filet z kurczaka w sosie pomarańczowym pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
Paluszki schabowe z pieczarkami 227

dodajemy pieczarki i razem chwilę smażymy Schab smażymy na gorącym tłuszczu, przekładamy do garnuszka z około 2 szklankami wrzątku Dokładamy pieczarki z cebulą- gotujemy nie dłużej jak 10-15 min. Kto lubi robi z maki zasmażkę na zagęszczenie sosu Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po zagotowaniu możemy dodać łyżkę lub dwie gęstej śmietany - mieszamy  Jest to danie proste

Proste Potrawy
Prosty jak konstrukcja cepa-sos pomidorowy... 133

mają, Składniki: oliwa z oliwek/olej co kto lubi puszka pomidorów/2-3pomidory żywe cebulka 2ząbki czosnku opcjonalnie : pieczarki albo cukinia Przyprawy: bazylia zioła prowansalskie oregano sól/vegeta pieprz Zabrudzone gary: deska do krojenia garnek łyżka nóż Sposób przyrządzenia: 1.Zgłodniej. Jeżeli robisz sos ze świeżych pomidorów-delikatnie natnij je na ukos,zalej wrzątkiem potrzymaj z minutkę czy trzy. Obierz. Posiekaj

Fiolka w kuchni
Chrupiące sajgonki z tofu i warzywami 162

zapraszam do kuchni: Składniki (4 porcje): 200 g papieru ryżowego odrobina letniej wody do moczenia papieru 1 kostka (ok. 170g) wędzonego lub naturalnego tofu sos sojowy warzywa: Szpinak – 200 g Boczniaki – 500 g (można zastąpić pieczarkami) Kiełki fasoli mung – 150 g 1 duża czerwona cebula (lub inna) 2 ząbki czosnku 3 papryki- żółta, pomarańczowa, czerwona pół główki średniej  kapusty(...)często mieszając za pomocą dwóch łopatek. W ten sposób nie rozmiękną, a staną się cudowne przypieczone i chrupiące. Podczas smażenia cebuli lub grzybów dorzuć przeciśnięte ząbki czosnku. Warzywa doprawiaj sosem sojowym lub solą. Gotowe składniki przygotuj sobie w miseczkach lub na desce, tak aby wygodnie sięgać po nie, kiedy będziesz zawijać sajgonki. Piekarnik rozgrzej do 200 °C . Włóż do niego

Roślinna - blog wegański
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM 182

sosach, które pysznie smakują, ale tez dzięki nim danie jest soczyste, nie schnie i można je przygotować troszkę wcześniej. Schab w sosie pieczarkowym należy do jednych z ulubionych mięs mojej rodziny Składniki: 10 plastrów schabu 30 dag pieczarek kilka gałązek natki pietruszki 300 ml śmietany 30% sól,pieprz 4 ziarna ziela ang, 5 ziarenek czarnego pieprzu, 3 liście laurowe olej(...)niewielkiej ilości oleju. Na oleju zrumieniamy tez dość  grubo pokrojone plastry pieczarek. Do gotowych pieczarek dolewamy bulion, wkładamy schab, dodajemy ziele ang, listek,pieprz w ziarenkach. Dusimy razem ok 15 minut. Po tym czasie dolewamy śmietanę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę dusimy, żeby sos mógł zgęstnieć

Z Majeczką w kuchni
Ryż smażony po chińsku z kurczakiem 574

ryżu 2 jajka łyżeczka kurkumy 2 cebulki dymki pierś z kurczaka - opcjonalnie sos sojowy olej sezamowy dodatki warzywne np. czerwona papryka, zielony groszek, por, pędy bambusa,                                     marchewka, pieczarki, grzyby Mun, kukurydza z puszki Do osolonego wrzątku dodać kurkumę, wymieszać i ugotować

wyzwania kuchenne
Dorsz zapiekany w warzywach z sosem tzatziki 213

paczuszek z rybą); - pieprz cytrynowy; - sól morska; - oregano; - pieprz cayenne; - farsz warzywny: 1 cukinia, 1 por, 0,5kg pieczarek, 1 papryka, 4 ząbki czosnku; - 2 łyżki oliwy; - 2 łyżki masła; - świeży koperek; - 3 plasterki sera mozzarella; - 10 kawałków suszonych pomidorów; - sos tzatziki: mały jogurt naturalny, 1 świeży ogórek, 2 ząbki czosnku, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól morska. Przygotowanie: - filety(...)dorsza myjemy, układamy i doprawiamy solą morską, pieprzem cytrynowym oraz oregano; - farsz warzywny: cukinię obieramy i kroimy, por, paprykę oraz pieczarki myjemy i kroimy, ząbki czosnku obieramy i siekamy na drobne kawałeczki - wszystko wsypujemy na patelnię i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy; - folię aluminiową dzielimy na tyle kawałków ile mamy gotowych kawałków fileta z dorsza, następnie układamy na każdy kawałek

MintTaste
Kurczak z patelni ekspresowo- roladki z udka faszerowane w kremowym pieczarkowym sosie 177

przygotowanie jest szybkie, proste i smaczne. Tym razem jednak postawiłam na udka kurczaka (choć możemy przygotować to danie również z piersi). Składniki: 6 udek z kurczaka 2 garści pieczarek 1 cebula 2 łyżki oliwy 600 ml bulionu z kurczaka 150 ml śmietanki 18% około 1 -2 łyżki mąki mała garść natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz do smaku,  łyżeczka mielonego(...)należy je dokładnie rozdzielić. Możemy zostawić skórkę lub ściągnąć (ale pamiętajmy, że w skórce jest dużo tłuszczu, a w efekcie powstały sos będzie bardzo tłusty). Umyte i rozdzielone części kurczaka natrzeć delikatnie przyprawami i ułożyć wewnątrz pokrojone pieczarki. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą na oliwie. Dodać zwinięte roladki i smażyć

Tradycyjna Kuchnia
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 255

okazję jeść go z polędwiczki i był pyszny. SKŁADNIKI: polędwiczka około 0,5 kg. 3 ogórki kiszone 1 średnia cebula 0,5 kg. pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, słodka, sos sojowy, kieliszek koniaku lub whisky masło klarowane WYKONANIE: polędwiczki kroimy na plastry gr. 1 cm, zgniatamy ręką, a następnie kroimy w cienkie paski, smażymy(...)muszę przyznać, że robiłam to po raz pierwszy, ale to prawda- ten proces wydobywa niesamowity smak  mięsa-polecam, mięso przekładamy do rondla, w którym będziemy kończyć potrawę, obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i smażymy na tej samej patelni z dodatkiem masła, soli i pieprzu oraz pokrojonej w piórka cebuli, kiedy woda wyparuje dodajemy pieczarki do usmażonej polędwiczki, na patelni

Kuchnia Beaty