pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:146/369)

Najlepsze gołąbki w sosie pomidorowo-chrzanowym i kapustą na słodko-kwaśno 121

Witajcie, Dzisiaj chcę Wam polecić przepis na najlepsze gołąbki w sosie pomidorowo-chrzanowym. Po prostu pycha, a przy tym odrobina chrzanu nam nie zaszkodzi, ponieważ wykazuje on silne działanie antywirusowe i bakteriobójcze. Stosuje się go przy przeziębieniu w stanie zapalnym dróg oddechowych. Ponadto wspomaga układ trawienny i wpływa pozytywnie na metabolizm oraz funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego. Poza tym łagodzi bóle reumatyczne(...)pieczarki oraz kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Wszystko dokładnie wymieszać. Nakładać po 1 – 2 łyżki farszu na jeden liść kapusty i formować gołąbki. Złożyć boki liścia do środka na farsz i zwijać roladki, układać w wysokim naczyniu żaroodpornym. Gotowe gołąbki wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 0 C na 35 minut. Po tym czasie wyjąć i zalać przygotowanym wcześniej sosem

Przepisy Babci
stir fry z fasolką szparagową i kurczakiem 222

fasolkowo. Składniki : 250-300g piersi z kurczaka 300g fasolki szparagowej zielonej lub żółtej 1/2 małej czerwonej papryki 1 mała cebula kilkanaście pieczarek 300-400g makaronu tagliatelle 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 limonka sól i pieprz Sposób przyrządzenia : marynata: sos sojowy (2 łyżki), miód (2 łyżki) i sok z połowy limonki dokładnie mieszamy fasolkę szparagową

zobacz ich smak
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem 326

marynaty: 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki łagodnej  1 łyżeczka papryki ostrej  1 łyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego  4 łyżki oleju lub oliwy Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, to pyszna wariacja na temat kotletów drobiowych. Dzięki marynacie mięsko jest delikatne i soczyste, a uzupełnione o pieczarki i ser, daje

Świat Domowej Kuchni
Brokuły w akcji 131

Proponuje połączenie takie jako idealny zamiennik ziemniaków, kluch itp. Zdrowo lekko i smacznie :) Składniki 1/2 brokuła 200-250 g pieczarek 1/2 cukinii 100- 150 g sera bałkańskiego lub feta 2- garści roszponki sól, świeżo mielony pieprz do polania sos sałatkowy z oliwą z oliwek i octem balsamicznym (jak nie mamy kupnego to wystarczy że w słoiku zmieszamy w proporcjach(...)wrzucamy pokrojoną w ćwiartki cukinię, podsmażamy i dorzucamy pokrojone w grube plasterki pieczarki. Całość smażymy aż pieczarki będą gotowe. Na talerzu układamy roszponkę rozkładamy warzywa z patelni i brokuła. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokruszonym serem i przed podaniem polewamy sosem z oliwy i octu balsamicznego

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa Kwaśny kurczak 154

szklanki kwasu z kapusty kiszonej 1 l bulionu drobiowego łyżka masła łyżeczka pasty curry (zielonej) łyżka sosu chili  liść laurowy sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ,seler ,ziemniaki ,filety z kurczaka kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy ,kroimy na plasterki ,pora w piórka. Warzywa i kurczaka smażymy na maśle około 10 min. Następnie dodajemy

R'n'G Kitchen
Potrawka mięsno- warzywna z makaronem penne 121

skutecznie napełni głodne brzuchy. Polecam, póki są dostępne świeże warzywka.   Składniki: ½kg chudej szynki wieprzowej 300g kiełbasy z szynki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 papryki czerwone 2 małe cukinie 300g pieczarek 2 pomidory 300g makaronu penne lub kokardki 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju(...)odparowania. Wtedy ponownie podlewamy taką samą ilością oraz dwoma łyżeczkami sosu sojowego. Kiełbasę kroimy w kostkę i również smażymy na oleju wraz z pokrojoną w pióra cebulą i posiekanym czosnkiem. Dodajemy do odparowanego mięsa wraz z pokrojonymi w kostkę papryką, cukinią (wcześniej obraną) oraz pieczarkami. Podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem 15 minut. W osobnym naczyniu, w osolonej wodzie

Kuchnia w czekoladzie
Drobiowe szaszłyki 126

Szaszłyki są świetnym daniem kiedy na kolacje przychodzą znajomi. Smaczne, kolorowe i świetnie się prezentują. Pasują do nich różne surówki i sałatki, można do nich podać sosy lub chutney. Kiedy chcemy zrobić coś innego na obiad niż kotlet, to proponuję szaszłyki z ryżem lub pieczywem czosnkowym. Robi się je szybko, nie potrzebne są skomplikowane dodatki. Czas marynowania(...)zostawić na noc w lodówce. Na 6 szaszłyków Potrzebujemy: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka ( można wykorzystać 2 w różnych kolorach) 250g pieczarek Można wzbogacić szaszłyki o: cukinie, cebule, bakłażana, pomidorki koktajlowe Marynata: olej ryżowy sos sojowy ciemny wędzona papryka chili 1/2 łyżeczki miodu ( jeżeli komuś nie przeszkadza słodkawy smak) zmiażdżony ząbek czosnku S&P Surówka: Rzodkiew biała

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
PLACEK PO CYGAŃSKU Z GRZYBAMI LEŚNYMI 110

wyjątkowo udało nam się zebrać całkiem pokaźne ilości i sporo już sobie ich nasuszyłam i zamroziłam. Taki placek świetnie też smakuje z sosem pieczarkowym, więc jeżeli nie macie dostępu do grzybów leśnych zastąpcie je po prostu pieczarkami. Wyjdzie równie pysznie PLACEK PO CYGAŃSKU Z GRZYBAMI LEŚNYMI PLACEK ziemniaki 1 cebula 1 jajko 2-3 łyżki mąki sól, pieprz olej

Pieguskowa Kuchnia
Calzone z kiełbasą 278

łyżeczki drożdży suchych (8 g)   2 łyżki oliwy z oliwek 250 ml ciepłego mleka Nadzienie: 1/2 kg pieczarek   200 g pikantnej kiełbasy 1 czerwona papryka 10 g oregano 1 czerwona cebula 80 g startego sera żółtego olej do smażenia Sos: 200 g koncentratu pomidorowego 12 łyżek keczupu 2 ząbki czosnku (może być granulowany) pieprz trochę cukru do smaku(...)naczyniu. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotować nadzienie. Pieczarki, paprykę oraz cebulę pokroić w paski - a kiełbasę w plastry. Wszystkie składniki podsmażyć i doprawić suszonym oregano. Przygotować sos. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać. Dodać kilka łyżek wody - doprowadzić do takiej konsystencji żeby sos nie był

Świat Domowej Kuchni
Czeska klasyka - wyprażany syr 221

danie kuchni czeskiej i słowackiej - panierowany ser smażony w głębokim tłuszczu, podany z frytkami i rewelacyjnym sosem tatarskim. Do przygotowania dania użyłem: 300 gram żółtego sera morawskiego, 1 jajka, 2 łyżek mleka, 3 łyżek mąki pszennej, bułki tartej, 15 małych ogórków konserwowych, 15 pieczarek konserwowych, 6 łyżek majonezu, 1 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczki granulowanego czosnku, 1/2 łyżeczki białego mielonego(...)trochę czasu, aby smaki składników połączyły się ze sobą, dlatego też przygotowałem go odrobinę wcześniej. Przygotowanie tego sosu jest banalnie proste, ale stanowi on doskonały dodatek nie tylko do dzisiejszego dania, ale także do wszelkiego rodzaju mięs i kanapek. Ogórki konserwowe i pieczarki konserwowe pokroiłem w drobną kostkę - o boku około 3 milimetrów i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich

Wyprawy kulinarne
Puszysta pizza z kiełbasą krakowską 187

wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka ziół do pizzy lub prowansalskie   Dodatki : Kiełbasa Krakowska sucha z Łukowa Pieczarki, czerwona cebula, papryczka chili, pomidorki rzymskie, ser mozarella Sosy: domowy czosnkowy na bazie jogurtu greckiego oraz domowy ketchup z cukinii Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

W garach u Gosi
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem. 109

dzisiejszy obiad przygotowywałam między innymi sos pieczarkowy i okazało się, że przesadziłam z ilością pieczarek. Trzeba było je wykorzystać i tak powstały te pyszne zraziki. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa mielonego 2-3 marchewki z rosołu 1/3 szkl. wody 1 jajko 2 bułki czerstwe namoczone w mleku i wyciśnięte 2 ząbki czosnku 2 szalotki 3 łyżki masła klarowanego bułka tarta

Kuchnia Beaty
„Pizza” na spodzie z makaronu 186

osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 150 g makaronu (użyłam Lubella nr 4 Spaghetti) 100 g mozzarelli 2 małe pieczarki 1/3 małej papryki 4 małe plastry wędliny 1/2 cebuli 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki startego parmezanu Sos pomidorowy: 300 g krojonych pomidorów z puszki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru łyżeczka suszonego oregano 1 ząbek czosnku Sos beszamelowy(...)mieszając do momentu aż woda odparuje i sos się zagęści. Przygotowany makaron wyłożyć do wysmarowanej masłem formy. Makaron polać sosem. Sos dokładnie rozprowadzić łyżką. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry ser oraz drobno posiekane składniki (wędlinę, cebulę, paprykę, pieczarki). Całość posypać parmezanem. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut. Kroić kilka minut po wyjęciu z piekarnika

Bullio
„Pizza” na spodzie z makaronu 148

osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 150 g makaronu (użyłam Lubella nr 4 Spaghetti) 100 g mozzarelli 2 małe pieczarki 1/3 małej papryki 4 małe plastry wędliny 1/2 cebuli 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki startego parmezanu Sos pomidorowy: 300 g krojonych pomidorów z puszki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru łyżeczka suszonego oregano 1 ząbek czosnku Sos beszamelowy(...)mieszając do momentu aż woda odparuje i sos się zagęści. Przygotowany makaron wyłożyć do wysmarowanej masłem formy. Makaron polać sosem. Sos dokładnie rozprowadzić łyżką. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry ser oraz drobno posiekane składniki (wędlinę, cebulę, paprykę, pieczarki). Całość posypać parmezanem. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut. Kroić kilka minut po wyjęciu z piekarnika

Bullio
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym 267

łyżce masła z obu stron. Do polędwiczek wrzucamy wcześniej podsmażone pieczarki, chwilę jeszcze razem smażymy. Śmietankę mieszamy z musztardami, wlewamy do patelni z mięsem i pieczarkami, dorzucamy posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy. * Cały sos możemy redukować dodatkową śmietanką, jeśli wyjdzie zbyt gęsty, wystarczy dolać śmietanki, aż do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Jeśli jedna sos byłby dla Was zbyt rzadki

NiePieprz.pl
Gulasz z indyka z warzywami i makaronem fusilli tricolore Incola. 156

czosnku . Makarony Incola polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g makaronu fusilli tricolore Incola   700 g pomidorów w sosie z puszki 600 g piersi z indyka 4 duże pieczarki 1 duża cebula 2 duże marchewki kawałek selera naciowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu chili sól, pieprz do smaku 4 łyżki masła 1 łyżka(...)sitko i przelewamy zimną wodą. Mięso myjemy i osuszamy ręczniczkiem. Kroimy w grubą kostkę. Marchewkę, cebulę obieramy, marchew i seler naciowy kroimy w grubsze plasterki, cebulę w piórka.Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. W wysokim rondlu rozpuszczamy masło, następnie dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmażamy. Następnie dodajemy mięso, oregano, bazylię, rozmaryn, paprykę, troszkę soli, pieprzu

Sama słodycz i szczypta chili
Podsumowanie 2015 roku 165

Karkówka kebabowa 4. Sałatka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą 5. Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 6. Śmietankowo-kokosowe ciasto z porzeczkami 7. Sos słodko-ostry do słoików 8. Bułki z pieczarkami i serem 9. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą 10. Sałatka z jajkiem, brokułem i kurczakiem 11. Sałatka grillowa z ziemniakami II 12. Snikers

My simple kitchen
Makaron razowy w odchudzonym sosie kurkowym 196

moim rankingu. Żałuję jedynie, że nie mamy ich świeżych przez cały rok.. Przypuszczam, że byłyby u mnie częstym elementem dań, takim, jakim są pieczarki. W ten sposób, chciałabym zaproponować lżejszą, odchudzoną wersję sosu kurkowego z makaronem, który smakowo nie odbiega od tradycyjnego z użyciem 30%-owej śmietanki. Składniki na 3 porcje. Składniki: - 250g makaronu razowego - 200g kurek

Be Fit Be Strong
Klopsiki z pieczarkami i pietruszką 123

znam nikogo, komu nie smakowałyby dobrze doprawione klopsiki wieprzowe z pieczarkami i pietrzuszką. A z brązowymi pieczarkami są naprawdę rewelacyjne! Można podać je zarówno z ziemniakami, jak i z makaronem, ale koniecznie z dobrym sosem, np. z  boczniaków . Składniki (na ok. 10-12 sztuk): 500 g mielonego mięsa wieprzowego 100 g brązowych pieczarek 1 spora cebula 1 ząbek czosnku

W SMAK
Pizza z szynką, pieczarkami i papryką 125

łyżki oliwy DODATKI: -300 g szynki (pokrojonej i podsmażonej) -1 papryka (sparzona i pokrojona w kostkę) -300 g ziołowej mozzarella (pokrojonej w plastry) -500 g pieczarek (pokrojonych, podsmażonych i odsączonych) -opcjonalnie: 1 puszka kukurydzy SOS POMIDOROWY: -200 g przecieru pomidorowego -2 łyżki oliwy z oliwek -3 ząbki czosnku (wyciśnięte) -0,5 szklanki wody -szczypta cukru -bazylia, oregano wg uznania -sól

KasiekGotuje