paszteciki z kapusta i grzybami - 353 przepisów (strona:15/24)

Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8574

poczęstunek zachwycał zarówno pięknym wyglądem jak i wspaniałym smakiem. Oto kilka moich propozycji: *** Jajeczka faszerowane (przepis: TUTAJ ) ,lub jajka z sosem tatarskim (przepis: TUTAJ ) *** Paszteciki z mięsem (przepis: TUTAJ ) lub z kapustą i grzybami (przepis: TUTAJ ) *** Mini burgery (przepis: TUTAJ ) *** Muffinki-pizzerinki (przepis: TUTAJ )   *** Pijane galaretki w pomarańczach. Na galaretki z alkoholem jeszcze nie spisałam przepisu, jednak robi

Blog z Apetytem
Paszteciki krucho-drożdżowe z farszem z kiszonej kapusty i pieczarek 126

Paszteciki krucho – drożdżowe z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek, to moja propozycja nie tylko na Święta. Wybornie smakują z czerwonym barszczem.POLECAM….  Składniki na ciasto

Anioły w kuchni
Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie 370

barszcz to kolejny klasyk wigilijnej wieczerzy. U nas  w domu pojawia się obok zupy grzybowej  z łazankami. Z reguły podaję go z pasztecikami z pieczarkami lub  z pierogami z kapustą i grzybami. Można go też popijać bez żadnych dodatków. Do przygotowania barszczu na zakwasie musimy się zabrać na co najmniej tydzień przed Wigilią

Kulinarne przygody Gatity
PASZTECIKI DO BARSZCZYKU CZERWONEGO 129

nadzieniem ze szpinaku, jeśli chcielibyście wypróbować to zaglądajcie.  Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na paszteciki drożdżowo-kruche z dwoma rodzajami nadzienia.  Mięsnym z grzybami, jak i mięsnym z kapustą, te dwa nadzienia zawsze smakują domownikiem najbardziej, dlatego też w tym roku postawiłam na takie smaki! PRZEPIS NA OKOŁO 80 DO 90 PASZTECIKÓW(...)kapusty kiszonej - pieprz, majeranek, sól W/w składniki oprócz kapusty zmiksuj w blenderze, kapustę drobno posiekaj i dodaj do farszu. Dopraw. Blat ciasta rozwałkuj na prostokąt, u dołu prostokąta wykładaj farsz zroluj odetnij nadmiar ciasta i odcinaj po kawałeczku paszteciki. Czynność powtarzamy aż skończy się ciasto i farsz. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem

SMYKWKUCHNI
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 244

masła roślinnego 3/4 szkl. mleka 3 łyżeczki cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 2 jajka  Dodatkowo: kminek 1 jajko do smarowania pasztecików 500 g ulubionego farszu (u mnie z kapustą i grzybami - np. z tego przepisu) Wykonanie: Drożdże rozmieszać z cukrem i odstawić.  Mąkę przesiać do miski z solą. Mleko zagotować i rozpuścić(...)wyrośnięcia. Ciasto podzielić na cztery części. Pierwszą rozwałkować na stolnicy i wzdłuż dłuższego bogu ułożyć pasek farszu, następnie zwinąć i odciąć od reszty ciasta. Dobrze skleić wszystkie boki, by paszteciki nie rozpadały się. Otrzymany rulon przecinać pod skosem, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem. Piec w temperaturze 180 st.C. do uzyskania

Pasja Smaku
Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami 4

potraw wigilijnych czyli paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami , w towarzystwie barszczu smakują wyśmienicie! Paszteciki te są bardzo proste w wykonaniu, a do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 3 głównych składników , ponieważ wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (270 g) 500 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek(...)około 30 minut, aż będzie miękka. Po ugotowaniu kapustę odcedzamy na sitku. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w talarki, a następnie podsmażamy. Do grzybów przekładamy kapustę. Całość doprawiamy majerankiem, kminkiem oraz solą i pieprzem – do smaku. W kolejnym kroku nasz farsz mielimy przy użyciu maszynki do mięsa (ważne jest aby kapusta była dobrze odciśnięta). 3. Ciasto francuskie rozwijamy. Podsypujemy

Gotuj z Prezesem
Kulebiak z kapustą i grzybami 312

nawet o 4 nad ranem, kiedy jesteście jeszcze lekko zaspani. Jednym słowem jest proste i smaczne danie, które możecie przygotować mając pozostałości kapusty z grzybami w lodówce. Wydaje mi się, że jest smaczniejszy, wilgotniejszy niż tradycyjne paszteciki. I długo zachowuje świeżość. Bardzo dobry rodzaj pieczywa do barszczu, polecam. Składniki (na 1 duży kulebiak): Ciasto drożdżowe:\ 250 gram mąki

Mango Papaja
Uszka z kapustą i grzybami 103

Uszka z kapustą i grzybami Uszka, to tradycyjne świąteczne danie. Najlepiej smakują z dobrze doprawionym domowym czerwonym barszczem . Ich przygotowanie jest dość pracochłonne, ale efekt jest tego wart. Przyznam Wam szczerze, że jeśli chodzi o uszka czy pierogi, to nie jestem „mistrzynią idealnych kształtów” Raz wyjdą mi śliczne, raz mniej efektowne, jeśli chodzi o aspekt wizualny(...)samymi grzybami . Też często tak robię. Jednak w tym roku postawiłam na wersję uszek z kapustą i grzybami. I tym właśnie przepisem na uszka się z Wami dzielę. Choć… pewnie zrobię jeszcze małą porcję uszek z farszem na bazie pieczarek. O ile czas pozwoli Na pewno na moim stole będą też gościć paszteciki grzybowe , które szczerze

Słodkie okruszki
Biało czerwona strefa kibica :) 65

Tatar; Tortillowe zawijaski; Grzyby marynowane; Kalafior pieczony w panierce; Szaszłyki owocowe; Paszteciki z kapustą i pieczarkami; Tabbouleh; Łódeczki z ciasta francuskiego; Kanapeczki z pastą i warzywami

czarrna od kuchni
paszteciki krucho - drożdżowe z kapustą i grzybami 138

świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli do dekoracji: kminek, sezam, siemię lniane 700 g białej kapusty 500 g pieczarek 1 duża cebula 3 jajka ugotowane na twardo 2 - 3 łyżki tartej bułki sól, pieprz wykonanie: Kapustę dzielę na 3 - 4 kawałki, wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję około 10 minut. Wyjmuję z wody i na sitku (by dobrze(...)lekko podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Gdy się zeszkli dodaję pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Całość przesmażam tak długo, aż płyn całkowicie wyparuje. Kapustę kroję bardzo drobno, dodaję do grzybów i jeszcze chwilę podsmażam. Ugotowane na twardo jajka ścieram na tarce o drobnych oczkach, dokładam do kapusty. Całość doprawiam solą i pieprzem. Na koniec wsypuję tartą bułkę, mieszam

babka w formie
DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 400

szklanki oleju 1 jajko  1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Składniki na nadzienie: 500 g kiszonej kapusty 1 duża cebula 50 g  suszonych grzybów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju  sól pieprz ziołowy Dodatkowo: sezam do posypania pasztecików  1 roztrzepane jajko do posmarowania pasztecików przed pieczeniem Przygotowanie farszu - najlepiej zrobić to poprzedniego dnia: Suszone grzyby(...)wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Po ugotowaniu odcedź. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażoną cebulę i grzyby dodaj do ugotowanej kapusty, wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i łyżką koncentratu pomidorowego (opcjonalnie). Jeśli farsz będzie mocno kwaśny można dodać dla przełamania smaku szczyptę cukru. Przygotowanie ciasta: Drożdże

Walijskie Pichcenie
BIGOS WEGETARIAŃSKI 111

lepszy. Im dłużej stoi, tym więcej nabiera aromatu i staje się bogatszy w smaku.   Część bigosu można wykorzystać jako farsz do pasztecików drożdżowych . SKŁADNIKI 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 250-500 g grzybów leśnych mrożonych 2 cebule 2 łyżki oliwy lub oleju (np. ze słoiczka z pomidorami) 1/2 szklanki czerwonego wina 100 g suszonej żurawiny  4 łyżki

cool and minty
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami 49

Bardzo smaczny farsz do krokietów i ciasto naleśnikowe, które nie pęka podczas smażenia. Idealne na gościnny stół. Artykuł Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami pochodzi z

Pieprzyć z Fantazją
Podsumowanie akcji "Wytrawne potrawy wigilijne" 113

Łosoś w Miodzie i Sezamie Karp w sosie cytrusowo-maślanym Skandynawska zupa rybna Uszka wigilijne z kapustą i grzybami Frittata z łososiem i szpinakiem Sos z suszonych grzybów Kapuśniaki Świąteczny pasztet z soczewicy Pierogi z kapustą i pieczarkami! Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami Pierogi nadziane szczupakiem Kryzysowa wigilia Śledzie w oleju Wigilijna zupa grzybowa cioci

Weekendy w domu i ogrodzie