paszteciki z kapusta i grzybami - 397 przepisów (strona:13/27)

Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2181

mocno jałowcowa, pieczona Barszcz wigilijny na domowym zakwasie z buraków Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia Czysty, aromatyczny barszcz czerwony Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami Wigilijne uszka z kapustą i grzybami Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański

Karo in the Kitchen
Ciasto marcepanowo – pomarańczowe 165

świątecznym i noworocznym lenistwie czas wrócić do codzienności. W przerwie do końca roku nie gotowałam nic wielkiego – przygotowałam paszteciki z kapustą (wykorzystując wigilijną kapustę z grzybami), zjadaliśmy upieczone mięsa i ryby. Spotykaliśmy się ze znajomymi. Teraz przyszedł czas żeby się trochę ruszyć, chociaż leń nie odpuszcza. Próbuję się zmobilizować, co nie jest w cale takie proste jakby się

Szybko Tanio Smacznie
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 305

tytuł. Zdjęcia powiększają się dopiero w poszczególnych postach. Miłego gotowania Świąteczne krajobrazy, czyli jak udekorować dom na Boże Narodzenie przy dwóch kotach (albo dzieciach) Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz

Karo in the Kitchen
Drożdżowe paszteciki kapuściano-grzybowe 43

wspomniałam że lubimy się ostatnio z drożdżowym, właśnie te drugie będą podbijać tegoroczny świąteczny stół. Mocno napakowane samym dobrem – kapustą i grzybami, będę przepyszne na ciepło i na zimno, do gorącej filiżanki barszczu. Składniki (na około 20 pasztecików): 250g mąki i trochę do podsypania 150ml letniego mleka 1/2 łyżeczki soli soli 10g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru(...)rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i szklimy ją, mieszając, około 4-5 minut. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy suszone grzyby, wodę spod grzybów, majeranek, ziele angielskie oraz liście laurowe, przykrywamy, zmniejszamy ogień i dusimy przez około 20-25 minut, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec duszenia ściągamy pokrywkę i pozwalamy odparować reszcie płynów z farszu. Ściągamy

Smaczna Strona
Kapuśniaczki grzybowe - paszteciki z farszem z kapusty i grzybów 573

Jeśli ktoś nie lubi krokietów z kapustą albo po prostu nie może jeść smażonych rzeczy to może skusi się na kapuśniaczki ? To takie pyszne, nieduże paszteciki z farszem z kapusty i leśnych grzybów. Ciasto jest mięciutkie i bardzo proste do przygotowania. Mimo, że jest drożdżowe to nie trzeba odstawiać go i czekać aż wyrośnie bo doskonale da sobie radę już

Smaczna Pyza
Drożdżowe zawijańce z kapustą i pieczarkami 174

grzybami. U mnie w wersji z pieczarkami. Oczywiście, możecie dodać kapustę, ale nie jest ona tutaj niezbędna. Wystarczą nam leśne grzyby lub nawet pieczarki. Takie zawijańce możecie potem odgrzać w piekarniku, czy nawet na patelni. Doskonale tez smakują same. Farsz w wersji minimalistycznej, to podsmażone grzyby z cebulką. W przepisie podaję wariant bardziej rozbudowany z kapustą. Zawijańce są odcinane(...)rulonu ciasta drożdżowego, nadzianego grzybowym farszem. Możecie zamiast w plastry – jak roladę, pociąć ciasto w dłuższe kawałki i pozlepiać końce. Tym sposobem otrzymacie klasyczne paszteciki. Oczywiście, wierzch możecie posypać czarnuszką , kminkiem czy innymi dodatkami. U nas takie paszteciki czasem znajdują się koło czerwonego barszczu na Święta. Drukuj Drożdżowe zawijańce z kapustą i pieczarkami window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Farsz

Mieszam w Garnku
Krokiety z kapustą i grzybami 106

Krokiety z kapustą i grzybami to kolejna potrawa, która od lat jest na naszym stole wigilijnym. Do krokietów oczywiście obowiązkowo musi być barszcz, najlepiej taki

KuchniaWeDwoje.pl
Krokiety z kapustą i grzybami 172

Krokiety z kapustągrzybami to kolejna potrawa, która od lat jest na naszym stole wigilijnym. Do krokietów oczywiście

KuchniaWeDwoje.pl
KRUCHE PASZTECIKI Z BOCZNIAKAMI I CEULKĄ 110

Pyszne, kruche paszteciki są fajnym (i smacznym 😉) pomysłem na prostą przekąskę np na spotkanie ze znajomymi czy ciepłą kolację. Paszteciki są smaczne zarówno ciepłe jak i na zimno. Oczywiście farsz można dowolnie modyfikować: możemy upiec je z z farszem z podsmażonego kurczaka i warzyw, szpinaku i sera czy kapusty kiszonej i grzybów. Bo do środka takich pasztecików możemy włożyć

Walijskie Pichcenie
Paszteciki a'la szczecińskie 309

mieszkam na Podlasiu, to nie zapomniałam smaku szczecińskich pasztecików, popijanych czerwonym barszczem instant z plastikowego kubeczka. Ależ to było dobre... Z pasztetem, kapustą i grzybami, czy też moje ulubione z pieczarkami i serem. Zwłaszcza te paszteciki z ul. Wyszyńskiego, a kiedyś kiedyś ul. Wielkiej. Brakuje mi tu w Białymstoku tego smaku, dlatego próbuje go odtworzyć po swojemu...   Składniki(...)sody 2 łyżki oliwy olej do smażenia Składniki na farsz: co kto lubi, mięso mielone przesmażone z cebulką i czosnkiem pieczarki przesmażone z cebulką plus starty ser żółty kapusta z grzybami w moim przypadku były to pieczarki z serem: 500 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz 250 g żółtego sera Sposób przygotowania: Mąkę, przeciśnięty przez praskę ser, roztrzepane jajka

na moim stole...
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 244

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Uszka wigilijne 96

newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Przestudzoną kapustę posiekaj dużym nożem.  Grzyby posiekaj z grubsza. Zarówno grzyby, jak i kapustę wymieszaj z podsmażoną cebulą. Dodaj kilka łyżek wody,  w której gotowały się grzyby. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Przygotuj ciasto na pierogi przepisu podanego powyżej. Rozwałkuj(...)się nie dotykały. Następnie, po wstępnym zamrożeniu, można je przełożyć do woreczka lub pojemnika. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie : Piernik żydowski Paszteciki z grzybami Makowa fantazja Ryba po grecku Kapusta z grzybami Śledzie z żurawiną Zobacz też najnowsze przepisy : Naleśniki na krokiety Krokiety wigilijne Uszka wigilijne Domowa masa makowa Prezenty dla pasjonatów gotowania – 8 pomysłów

okolicepalnika.pl
Uszka wigilijne 112

grzybów (np. podgrzybków) 1 duża cebula Sól, pieprz Olej do smażenia Ciasto na uszka Przepis na ciasto na pierogi Jak zrobić uszka wigilijne Rozpocznij od przygotowania farszu. Kapustę zalej niedużą ilością wody i gotuj ją z dodatkiem ziela angielskiego, kminku i listków laurowych. Gotuj pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie. Następnie ją odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Grzyby namocz(...)następnie podsmaż ją na kilku łyżeczkach oleju. Powinna zmięknąć, zeszklić się i delikatnie zezłocić. Przestudzoną kapustę posiekaj dużym nożem.  Grzyby posiekaj z grubsza. Zarówno grzyby, jak i kapustę wymieszaj z podsmażoną cebulą. Dodaj kilka łyżek wody,  w której gotowały się grzyby. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Przygotuj ciasto na pierogi przepisu podanego powyżej. Rozwałkuj

okolicepalnika.pl