pasty - 13297 przepisów (strona:372/887)

Chaos i róg obfitości. Bread cones. 136

owinięcia ciasta wokół foremki do rurek i upieczenia rożków, które można nadziać czym tylko mamy ochotę.   Bread cones idealnie nadają się na karnawałowe przyjęcia - jeśli przygotujecie kilka rodzajów past lub sałatek, goście chętnie będą sami nadziewali rożki i komponowali swoje ulubione przekąski. To także świetna propozycja na przyjęcie dla dzieci - możecie zamienić te bułeczki na lubiane przez dzieciaki(...)jajkiem z mlekiem oraz posypać sezamem lub makiem.  Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, lekko przestudzić i usunąć metalowe foremki. Nadziewać dowolną pastą, sałatką czy zamienić w fantazyjnego hot-doga:) Smacznego! *cytaty pochodzą z Mitologii Jana Parandowskiego oraz Mitów Greckich dla dzieci i młodzieży **pomysł na bułki-rożki pochodzi z tej strony (klik

KUCHARNIA
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 165

Inulina jest dobrym zagęstnikiem do zup czy sosów (w miejsce tradycyjnej białej mąki). Po roztarciu z olejem i dowolnymi dodatkami otrzymujemy słodką pastę, którą możemy posmarować naleśniki, wafle lub pieczywo. Sprawdza się ona także jako składnik ciasta, dodając smakuróżnym domowym wypiekom - dzięki niej zyskują na teksturze i trwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego rodzaju(...)czemu może częściowo zastąpić różne skrobie oraz tłuszcz - zmniejszając tym samym kaloryczność pokarmu. Jest też dobrym stabilizatorem emulsji (na przykład majonezów) oraz piany białkowej. Można ją także dodawać do past warzywnych, twarożków, pasztetów - wszędzie tam, gdzie przyda się coś stabilizującego, zagęszczającego lub wiążącego

w mojej kuchni
"magiczne ciasto"-"torta Magic" 322

gocce di aceto , aggiungere all'impasto mescolando delicatamente . La massa viene versato in uno stampo di alta 20x20 , cuocere a . Di 160 gradi per un'ora . La pasta cosparsa di zucchero a velo e servire ben freddo . E abbiamo un ciasto.ciasto 3 strati meglio quando raffreddato a lasciare la ferita per formare uno strato di agosto ... ps.przed cuocendo la pasta

w mojej kuchni
Szpecle, kluseczki---Speckle-noodles 165

cucchiai - cipolla - Cipolle verdi   -pieczarki   -oliwki ESECUZIONE Uova intere dovrebbero essere guidati in una ciotola , versare l'acqua , aggiungere mąkęi combinano składniki.Dokładnie Impastare la pasta fino a quando non ci saranno grumi Ora aggiungere il sale , mescolare e lasciare per 10 minuti . Nel frattempo , cucino acqua salata . Szpecli a fare uno speciale " dispositivo(...)quello che ti piace , allora ti piace quello che hai. È possibile utilizzare grattugia di verdure . Una pentola di acqua bollente mettere il marciapiede , versare una porzione di pasta e spatola di plastica li strofinare in acqua . Vieni gnocchi irregolari . Far bollire mentre entrando nel vivo . Pronto szpecle tradurre in una ciotola Modo di somministrazione szpecli dipende gustu.Przysmażone

w mojej kuchni
rozgrzewające ciastka---dolci di riscaldamento 116

peperoncino , zenzero e curcuma 1 cucchiaino di curcuma = , mezzo cucchiaino di zenzero e mezzo peperoncino Burro e farina esecuzione chop . Aggiungere gli altri ingredienti e impastare la pasta . Mettere da parte in frigorifero per 30 minuti . Stendete la pasta per circa . 5 millimetri anelli o scrittore di vetro e di assetto , è possibile utilizzare un diverso modelli di forma . Conferenza

w mojej kuchni
Makowo jabłkowo orzechowe ---Makowo mela noce 346

tuorlo d' uovo       2 cucchiai di panna ESECUZIONE Tagliare con un coltello la margarina , aggiungere gli altri ingredienti e impastare la pasta . Lasciare in frigo per 30 minuti . Dividere in 3 parti , stendete ogni torta su un piatto - size 36X23cm me . Cuocere in una temperatura di 200 ° C circa 15-20 minuti . Per cancellare rosolato(...)Nuts . Burro con lo zucchero e il miele .Podgrzewać ebollizione mescolando in continuazione fino a poco unito , fare attenzione a non attaccarsi al fondo .. Hot applicata agli strati di pasta .. 1 COLLEGAMENTO marmellata di prugne dal basso ..      torta a strati con le noci      strato di mele      torta

w mojej kuchni
Jajka po hiszpańsku 142

patelni zeszklić na oliwie szalotkę, dodać czosnek. Następnie wrzucić pomidory, dusić na wolnym ogniu, dodać przyprawy i kapary - oprócz pietruszki (dodać na końcu). Gotować aż pasta zgęstnieje. Jajka wbić na gorący tłuszcz i usmażyć jak sadzone. Odcedzić. Kromki chleba lub chałki posmarować pastą pomidorową, na to wyłożyć usmażone jajko. Obsypać wiórkami masła. Zapiekać w piekarniku nagrzanym

w mojej kuchni
Paprykowy Mamut 138

fasoli Mamut 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule mały przecier pomidorowy 2 łyżeczki łagodnej pasty paprykowej 2 łyżeczki czubrycy zielonej 0,5 łyżeczki cząbru 5 kropel tabasco 3 łyżki suszonych warzyw pieprz, sól Fasole gotujemy na pół twardo, odcedzamy i kroimy na 3-4 cm części. Cebulę kroimy w talarki, paprykę w paski. Podsmażamy na patelni.  Do garnka wlewamy(...)szklankę wody, dodajemy: fasolę, paprykę, cebulę, koncentrat, pastę i przyprawy. Gotujemy około 20 minut do miękkości. Podajemy z chlebem

Humanistka w kuchni
Pizzerinki 224

Odstawić na 20 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części ( lub więcej, w zależności od preferowanej wielkości pizzerinek). Uformować cienkie placki. Wyłożyć na blaszce posmarowanej olejem.  Pasta szpinakowa: 450 g rozdrobnionego szpinaku 3 - 4 ząbki czosnku 3 łyżki śmietanki 12% sól, pieprz oregano Szpinak pogotować chwilę do odparowania nadmiaru wody. Dodać wyciśnięte praską ząbki czosnku. Dodać przyprawy(...)śmietankę. Moje dodatki: salami czosnkowe 0,5 czerwonej papryki 1 mała cebulka 20 dag sera żółtego Na uformowane placki nałożyć warstwę pasty szpinakowej, nałożyć dodatki i posypać żółtym serem. Piec w temp. 200 st. C przez

Konrad Gotuje
Fasola 148

Dziś coś o pokarmie bogów... fasoli. To będzie takie słowo wstępne do kilku przepisów, które chcę tu zamieścić jutro (na słodko - słoną pastę, pasztet i kotleciki). Często kiedy kupujemy fasolę nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak czasochłonne jest jej uzyskanie w końcowej formie: trzeba ją wyhodować, zebrać, wysuszyć i wyłuskać...a łuskanie to cała zabawa. Poniżej kilka fotek(...)jeszcze wilgotne i trzeba je szybko wykorzystać.     Za to stosunkowo szybko się gotuje i nabiera mało wody. Na ogół gotuję większą ilość, na świeżo wykorzystuję trochę do pasty, a reszta ląduje w zamrażarce i będzie z niej pasztet, albo kotlety.         Poniżej zdjęcie pokazujące ile trzeba strąków na średniej wielkości miskę fasoli. Łuskanie trwało

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Krewetki w słodkim sosie z chilli i czosnkiem 150

sosu.  Składniki (na 2-3 porcje): - 400 g białych krewetek vannemi (ja użyłam mrożonych) - mała marchewka  - 1/2 papryki czerwonej - 3 ząbki czosnku - po łyżce oliwy, masła, koncentratu, pasty z suszonych pomidorów i czosnku (opcjonalnie) - 2 łyżki słodkiego sosu chilli (z tao tao) - natka pietruszki - sól, pieprz, imbir chilli i czosnek w proszku  - cytryna do skropienia  Przygotowanie(...)patelni z oliwą i podsmażać kilka minut na dużym ogniu, posolić. Przełożyć do jakiegoś naczynia. Rozpuścić masło, wrzucić krewetki i kilka minut podsmażać. Dodać warzywa, koncentrat, sos i pastę, zagotować. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-10 minut, dobrze (!) doprawić, skropić sokiem z cytryny. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki. Krewetki świetnie smakują z dodatkiem grzanek

Kuchnia Ellie
Przyprawy. Co, jak i do czego ! 146

słodko -pikantny smak z lekką korzenną nutą. Dodaje się ją głównie do potraw pomidorowych, z bakłażanem, szpinakiem oraz drobiowych. Świeże liście idealnie komponują się  w sałatkach, pastach kanapkowych oraz pesto. Najlepiej dodawać pod koniec gotowania bądź bezpośrednio na talerzu, ponieważ wysoka temperatura niszczy smak, a suszona w ogóle nie będzie wyczuwalna(...)stosowany przy bolesnych miesiączkach). Uwaga !! Przy kupowaniu należy zwracać uwagę na pochodzenie  !  Nie  należy  kupować tego z Chin ! Czarnuszka , którą opisywałam w przepisie na pastę twarogową . Zawsze mam ją pod ręką podczas gotowania i uważam, że można dodawać ją absolutnie do wszystkiego. A do twarogu to już obowiązkowo :-) Gałka muszkatołowa, to kolejna korzenna przyprawa

Życie na widelcu
Curry warzywne dla Wegetarian. 102

ziś chciałbym przedstawić wam przepis dla wegetarian , będzie nim curry warzywne inspirowane kuchnią azjatycką. Jest to danie "jednogarnkowe" które ja osobiście jadłem z dodatkiem grzanek. Składniki : Czerwona pasta curry : 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu cytrynowego  1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki  1/2 łyżki nasion kolendry 2 szalotki  posiekany 1 cm korzenia imbiru  2 małe czerwone papryczki chili(...)wszystkie składniki.  Następnym etapem produkcji curry jest rozgrzanie woka (może być duża patelnia) na dużym ogniu z olejem  i podsmażenie do miękkości cebulki , w tym momencie dodajemy pastę curry i smażymy przez minutę. Następnie trzeba dodać warzywa stopniowo od najtwardszych do najbardziej miękkich co 30 sekund. Gdy już wszystkie warzywa będą na woku dodajemy bulion i zmniejszamy ogień

Wspólne smaki
Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 348

wcześniej przygotowanym farszem pod tytułem pieczarki podsmażane z cebulką, dobrze doprawione solą i pieprzem, i to jest mój osobisty nr 1 :)) Ostatnim eksperymentem M. były  PIEROŻKI Z   PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW , i nie wiem, czy mój poprzedni nr 1 nie będzie musiał ustąpić im miejsca :D Zdjęcia niestety brak, a powodem jest: największa zaleta tego ciasta. Otóż kiedy(...)wiesz, że wpadną znajomi i to z dziećmi, mieszasz ciasto i odstawiasz do wyrośnięcia, szykujesz dodatki jakie chcesz (albo wyciągasz z lodówki pastę z suszonych pomidorów), a kiedy jesteście już po kawce, wpadasz na chwilę do kuchni, nagrzewasz piekarnik, myk myk wałek, kółka, nadzienie, jedna blacha, potem kółka, sos i blacha "pizzerenek" dla dzieci, na koniec rolujesz  PALUCHY

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Paprykowo-limonkowe curry z kurczakiem 360

Znów curry. Macie już pewnie dość, ale zapomniałam Wam napisać, że do past curry często dodaje się składniki znane z kuchni chińskiej, czyli na przykład sos rybny. Można go również zastąpić filetami z sardeli, czyli anchois. Przepis, który podaję bazował na przepisie Jamiego Olivera na krewetki w czerwonym curry, ale zmieniłam kilka składników (tak, to ja dodałam suszone pomidory - zupełne(...)Sposób przygotowania Składniki na curry miksujemy dokładnie w malakserze. W dużym garnku podsmażamy 5 minut cebulę. Dodajemy kurczaka i smażymy na średnim ogniu, żeby się zarumienił. Dodajemy przygotowaną pastę i smażymy kolejne 5 minut. Zalewamy 2 kubkami gorącej wody i gotujemy 10 minut. Następnie dosypujemy marchewkę i gotujemy kolejne 10 minut. Wrzucamy groszek. Gotujemy 3-5 minut. Dolewamy śmietanę, mieszamy

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania