pasty - 13297 przepisów (strona:358/887)

Gulasz z warzywami 120

pomidorów 4 dymki ze szczypiorkiem 1 papryka żółta 3 młode marchewki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka zielonej pasty curry 700 ml gorącej wody 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dymki i czosnek drobno siekamy(...)Oprószamy solą i pieprzem ,wlewamy sos sojowy. Następnie dodajemy pokrojone na talarki marchewki ,paprykę (paski) ,cukinię (kostka) ,pomidory (obrane ze skórki i pokrojone w kostkę) ,smażymy 5 min z pastą curry. Całość zalewamy gorącą wodą ,wrzucamy ziele i liść laurowy ,gotujemy na wolnym ogniu ok. 50 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą-gotujemy

R'n'G Kitchen
Zupa ze świeżych ogórków 2.0, makaronowa ściąga 177

tofu - drobno pokrojone i podsmażone na oleju z odrobiną ostrej wędzonej papryki. A poniżej ściąga z makaronów (materiał pochodzi z prasy kobiecej). Może komuś się przyda:). Fresh cucumber soup, pasta crib A delicious soup following this recipe. In order to enrich its flavor, add some tofu. Dice it and fry in oil with a bit of hot smoked paprika(...)above there’s a pasta crib (photo from Polish women’s magazine). Maybe somebody’ll find it useful

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasta Adzuki 150

Pasta z fasoli mało znanej w Polsce, ale warta jest aby o niej usłyszeć ponieważ ma wiele cennych składników i właściwości prozdrowotne. Bogata w białko, wapń, żelazo, potas, magnez. Odtruwa organizm, ale to co jest ciekawe i godne uwagi, że fasola ma właściwości odchudzające które stymulują proces spalania tkanki tłuszczowej, zatem dłużej zachęcać już chyba nie trzeba, przepis poniżej składniki(...)podsmażamy kilka minut do miękkości. Do blendera wrzucamy fasolę adzuki, pomidory, warzywa z patelni, dodajemy zioła,olej,cytrynę,sól, pieprz i blendujemy, na koniec dodajemy musztardę i delikatnie mieszamy. Pasta na chleb a na wierzch kiełki lub inne warzywa. Smacznego

Apetyt na Zielone
Pasta do chleba z soczewicy 167

masło, ser to okazuje się, że w głowie jest pustka co położyć na chleb, żeby było smacznie. Na początku codziennie robiłam humus i to skłoniło mnie do szukania. Ta pasta jest jedną z moich ulubionych i nigdy mi się nie nudzi. Polecam. Składniki: szklanka soczewicy zielonej 8 pomidorów suszonych z zalewy 2 łyżki oleju z zalewy 3/4 szklanki słonecznika 2łyżki(...)się miękka. Do blendera wrzucamy ugotowaną soczewicę, pomidory suszone, słonecznik i  rozdrabniamy na gładką masę, następnie dodajemy resztę składników i jeszcze chwilę mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Pastę przechowujemy w szczelnym pojemniku, żeby nie wysychała.Smacznego

Apetyt na Zielone
Hummus śródziemnomorski z oliwkami i pomidorami suszonymi. 189

Kocham niedzielne śniadania. Staram się przygotować poranną ucztę. Świeży chleb, sałatka, świeże sezonowe warzywa i pasta do chleba. Robiłam hummus tradycyjny kilkanaście razy i zawsze mi czegoś w nim brakowało, a to czosnku za dużo, a to za mało doprawiony, w końcu za bardzo...  Postanowiłam więc, że nie ma co, trzeba stworzyć hummus, który będzie smakował wybornie na chlebie(...)puszki ząbek czosnku 50g oliwek zielonych 10 pomidorów suszonych z oleju 2 łyżki tahini 1 łyżka majeranku pieprz i sól Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.  Pastę najlepiej zapakować do pojemnika zamykanego próżniowo. Przechowujemy w lodówce

Apetyt na Zielone
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 181

spróbować! Wychodzi ok. 4-5 porcji. Składniki na placki: - 220g mąki orkiszowej - 125g sera mascarpone - 125ml mleka - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: - 2 łyżki pasty kokosowej lub kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki)   - 2 banany   *jeżeli nie mamy pasty czy kremu kokosowego, można zmiksować 2-3 banany

Be Fit Be Strong
Bezy z bzem 162

warto. Beziki z konfiturą z lilaka Składniki: (na 20-30 złożonych bezików) 2 białka 100 g cukru 1 łyżeczka białego octu winnego kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego w paście kilka kropli niebieskiego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: 125 g konfitury z bzu lilaka Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami dodając cukier. Wlać ocet, zmiksować. Masę podzielić na pół

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa masa makowa 124

maku  60 g miodu  100 g ulubionych bakalii ( daktyle, morele i śliwki) 25 g orzechów włoskich 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 50 g płatków migdałów 1 łyżeczka pasty waniliowej   Mak zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i wystudzić. Mak zmielić w blenderze lub dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodać(...)pokrojone drobno bakalie, posiekane orzechy, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę i pastę waniliową. Tak przygotowana masę makową można  zamrozić lub przechowywać w lodówce

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z domową masą makową 111

maku  60 g miodu  100 g ulubionych bakalii ( daktyle, morele i śliwki) 25 g orzechów włoskich 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 50 g płatków migdałów 1 łyżeczka pasty waniliowej Mak zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i wystudzić. Mak zmielić w blenderze lub dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodać pokrojone(...)drobno bakalie, posiekane orzechy, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę i pastę waniliową. Tak przygotowana masę makową można zamrozić lub przechowywać w lodówce ok. 4 dni. DROŻDŻÓWKI: masa makowa z przepisu powyżej 20 g świeżych drożdży 60 g cukru 125 g mleka 340 g mąki pszennej 3 jajka 60 g masła szczypta soli Przygotować zaczyn: do pojemnika wkruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru

Moje domowe kucharzenie
Eklerki z kremem waniliowym i malinami 140

żółtek 80 g cukru 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Mleko zagotować z aromatem, odstawić. Żółtka zmiksować z cukrem na gładką, gęstą pastę o jasnej barwie. Dodać mąkę i dokładnie zmiksować.Pastę dodać do gorącego mleka i energicznie wymieszać. Można zmiksować ręcznym blenderem. Postawić na palniku i podgrzewać, aż do zagotowania. Ciągle mieszając, gotować

Chocolate Muffin Blog
Drożdżówki z domową masą makową 124

maku 60 g miodu 100 g ulubionych bakalii (u nas daktyle, morele i śliwki) 25 g orzechów włoskich 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 50 g płatków migdałów 1 łyżeczka pasty waniliowej Mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie odsączamy z wody i studzimy. Mak mielimy w blenderze lub dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy pokrojone(...)drobno bakalie, posiekane orzechy, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę i pastę waniliową. Tak przygotowana masę makową możemy zamrozić lub przechowywać w lodówce ok. 4 dni. DROŻDŻÓWKI Potrzebujemy: masa makowa z przepisu powyżej 20 g świeżych drożdży 60 g cukru 125 g mleka 340 g mąki pszennej 3 jajka 60 g masła szczypta soli Przygotowujemy zaczyn: do pojemnika kruszymy drożdże, dodajemy łyżkę

Marder&Marder Manufacture
Zupa krem z pieczonej papryki 163

robię. Od czasu do czasu warto się przemęczyć dla jej intensywnie paprykowego smaku. Jest gęsta i aromatyczna. Gdy dodamy do niej chili, krem zyska pazur, ale można też pominąć pastę z chili i uzyskać zupę wyjątkowo łagodną i delikatną w smaku. Do zupy zawsze podaję chrupiące grzanki czosnkowe z bagietki. Zupa krem z pieczonej papryki: 8 czerwonych papryk 2 szklanki(...)bulionu warzywnego (500 ml) 2 ząbki czosnku 4 cm kawałek imbiru sok z połowy limonki 1 łyżeczka ziaren kolendry harrisa lub inna pasta z chili (może być świeża posiekana papryczka bez pestek) świeża kolendra do posypania sól morska, świeżo mielony pieprz jogurt naturalny lub słodka śmietanka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Papryki kroimy na połówki

Poezja smaku
Bez pradu czyli Mazury, czeresnie, poziomki i kielbasa 177

położonej i upieczonej zachęcam do posmarowania jej prostą glazurą :) na 5 kiełbasek wystarczy: łyżeczka sosu barbecue (lub ketchupu) łyżeczka musztardy szczypta ostrej papryki łyżeczka miodu Wszystko mieszamy na gładka pastę. Kiedy kiełbaski są już prawie gotowe smarujemy je pastą z jednej strony, przypiekamy, smarujemy z drugiej strony i znowu chwile grillujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie była to grillowana

Dzieje kuchennej Wiewióry
Stir fry z wołowiną, papają, imbirem i papryką. 197

czerwona papryka 1 papaja 1 czerwona cebula 3 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku sezam czarny i biały świeża kolendra makaron ryżowy/ chiński/ shirataki/ noodle sos sojowy 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca lub sok z 1/2 limonki 1/2 łyżeczki brązowego cukru olej kokosowy/ olej ryżowy lub inny o wysokiej temperaturze dymienia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Chilli(...)zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 6. W woku rozgrzać łyżkę oleju kokosowego lub ryżowego. Gdy olej nabierze odpoweidniej temperatury, wrzucić czosnek, imbir i cebulę. Dodać odrobinę sosu sojowego oraz pastę z tamaryndowca oraz cukier (jeśli używamy limonki nie dodajemy jej teraz lecz na samym końcu). Smażymy 2-3 minuty. 7. Wrzucamy paprykę i smażymu kolejne 2-3 minuty. Następnie wrzucamy

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania