czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem
Moja smaczna kuchniaWszyscy namiętnie zajadamy się hummusem. Warto pamiętać, że także inne... Artykuł PASTA KANAPKOWA Z BOBU I MIĘTY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESkładniki : 40 dkg orzechów laskowych ( bez łupin ) 25 dkg cukru pudru 2 dkg ciemnego kakao 1-2 dkg oleju kokosowego ( lub z orzechów laskowych ) 1 łyżeczka ekstraktu lub pasty z wanilii szczypta drobnej soli Sposób wykonania : O rzechy wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ciast, wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 C na około 10 minut. Orzechy(...)początku będzie to dość gęsta masa, ale po 3-5 minutach miksowania powstanie płynne masło orzechowe. Następnie dodaj cukier puder, wanilię , kakao oraz sól. Zmiksuj do uzyskania jednolitej pasty. Na końcu dodaj olej kokosowy i jeszcze przez chwilę miksuj, aby składniki się dokładnie połączyły ze sobą. Gotowy krem przełóż do czystych, suchych, wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie wieczkami, przechowuj
Przepisy i porady kulinarne2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku
Korniszonkiśmietany kremówki 30% lub 36% 500 g sera na sernik 5-6 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (około 150 ml gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny) opcjonalnie kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z wanilią Dodatkowo : bezy do ozdoby lub inne ulubione owoce Uwaga ! Bezy należy ułożyć przed podaniem, ponieważ roztapiają się na musie brzoskwiniowym(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić na 20 minut do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić. Śmietanę kremówkę ubić, dodać do niej cukier puder i opcjonalnie pastę waniliową, wymieszać. Dodać ser i mieszać mikserem, aż składniki dobrze się połączą. Wlać żelatynę, wymieszać. Masę serową wyłożyć na przygotowany spód i wyrównać, ponownie wstawić do lodówki. Dwie galaretki zalać gorąca
Słodka StrefarecipeInstructions":["Obrany z\u0105bek czosnku wrzucamy do rozdrabniacza i mielimy przez kilka sekund ze szczypt\u0105 soli. Dorzucamy li\u015bcie bazylii oraz orzeszki i mielimy na g\u0119st\u0105 past\u0119.\r","Dolewamy oliw\u0119 i odrobin\u0119 wody, dodajemy parmezan i mielimy jeszcze chwil\u0119 do po\u0142\u0105czenia si\u0119 sk\u0142adnik\u00f3w i nabrania g\u0142adkiej konsystencji(...)startego parmezanu sól, pieprz Sposób przygotowania Obrany ząbek czosnku wrzucamy do rozdrabniacza i mielimy przez kilka sekund ze szczyptą soli. Dorzucamy liście bazylii oraz orzeszki i mielimy na gęstą pastę. Dolewamy oliwę i odrobinę wody, dodajemy parmezan i mielimy jeszcze chwilę do połączenia się składników i nabrania gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe! 4.14 Mostek w kuchni - Smacznego
Mostek w kuchnirobi się je błyskawicznie i pozostaje dużo wolnego czasu, który niekoniecznie chcemy spędzać w kuchni. Składniki: – 2 piersi z kurczaka – 1 łyżka gotowej pasty curry zielone – 1 mała puszka mleka kokosowego – sól, pieprz do smaku – 2 średnie cukinie – 3 łyżki oliwy – małe opakowanie makaronu ryżowego nitki Wykonanie(...)oliwie podsmażyć pastę curry, dodać piersi kurczaka pokrojone w kostkę i przesmażyć. – Zalać mlekiem kokosowym, odparować trochę i doprawić solą i pieprzem. – Z cukinii wyciąć strugaczką do warzyw paski makaronu lub pokroić nożem. Zalać wrzątkiem na 2 minuty, odcedzić. – Makaron ryżowy zalać wrzątkiem na 5 minut i odcedzić
To co kochamBułki z makiem Na blogu znajdziecie przepisy na wegańskie burgery , pasty kanapkowe , kilka pasztetów . Do tego wszystkiego dochodzi kolejne 76 przepisów w książce „ Hummusy i pasty „ . Nasuwa się pytanie, z czym to wszystko jeść…?! Oczywiście chleb gryczany (z mąki) jak i z kaszy gryczanej , bardzo fajnie pasuje do większości z nich, ale nie każdemu musi smakować
BlendmanŚwietnie smakują pokrojone w grube plastry i krótko pieczone, a następnie doprawione gruboziarnistą solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wędzoną papryką w proszku. Tym razem podałam je z pastą z awokado i świeżych pomidorów, a wierzch udekorowałam kleksem jogurtu naturalnego. Tak podane świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Będą idealne na zdrowy lunch lekką kolację. SKŁADNIKI(...)tarce czosnek, posiekaną szalotkę, oliwę i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojonego pomidora i delikatnie mieszamy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Porcje pasty wykładamy na krążki batatów, dekorujemy kleksem jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany. Podajemy z cząstkami limonki do wyciśnięcia
cool and minty1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki
Korniszonkiśmietance. Podajcie je z jaśminowym ryżem lub ryżowymi kotlecikami . SKŁADNIKI / 2 porcje 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego sól 1 łyżka pasty curry (polecam taką ) lub po 1/2 łyżeczki zmielonych przypraw: kuminu, kolendry, kurkumy, słodkiej papryki i curry w proszku 1 szklanka różyczek kalafiora 1 szklanka różyczek brokułu 1 szklanka(...)patelni lub w szerokim rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, lekko solimy. Podsmażamy cały czas mieszając, na średniej mocy palnika, aż cebula zmięknie. Nie rumienimy. Dodajemy pastę curry (lub wszystkie przyprawy) i chwilę mieszamy. Dolewamy gorący bulion lub wodę, dodajemy kalafior i marchewkę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut, lub dłużej
cool and mintywarzywniaku widzę bób. I chociaż tego lata bób już gościł w mojej kuchni niejeden raz, to z przyjemnością sięgam po niego ponownie. Tym razem pasta do chleba – na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Składniki: – 300 g bobu, 3 ugotowane na twardo jajka – 1 łyżka masła – 1 łyżka majonezu(...)ciepły rozdrobnić widelcem. – Wymieszać ze startymi jajkami na tarce, masłem, majonezem i serkiem. – Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. – Gotową pastą smarować kromki chleba
To co kochamchwilę, solimy i pieprzymy do smaku. Awokado, przekrawamy na pół. Wybieramy środek, dodajemy łyżkę soku z cytryny, drobno pokrojoną papryczkę, sól i pieprz do smaku, wszystko mieszamy, aby uzyskać pastę. Boczek grillujemy, podsmażamy lub dajemy surowy, tutaj nie ma złych wyborów Teraz montujemy tosta: batat, pasta z awokado, kurki, boczek, odrobina pietruszki, płatki chilli. Serwujemy ciepłe! Smacznego! Artykuł Tosty
PaleoLifeTaka owsianka niesamowicie syci i nadaje energii na cały dzień. Mocno schłodzona jest też fajnym pomysłem na lekki, dietetyczny deser. Spróbujcie! Gwarantuję, że posmakuje! SKŁADNIKI: * banan – 1 szt * pasta tahini Primavika – 1 łyżka * masło migdałowe Primavika – 1 łyżka * płatki owsiane – 3 łyżki * mleko 2% – 100 ml * miód – 1 łyżki * jabłko – 1 szt * orzechy(...)laskowe * migdały SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Płatki owsiane gotujemy z mlekiem. Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem. Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut ( do zbrązowienia ). Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka. Zajadamy! Smacznego! Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA
Ostra na Słodkosera feta 80 g suszonych pomidorów 2 bakłażany 2 ząbki czosnku oregano bazylia oliwa extravergine d'oliva s ó l, pieprz **** INGREDIENTI (4 porzioni) 320 g di pasta integrale 200 g di feta 80 g di pomodori secchi 2 melanzane 2 spicchi d'aglio origano basilico olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana kroimy na cienkie(...)feta i suszone pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Na koniec dodajemy plasterki bakłażana. Makaron posypujemy posiekan ą bazyli ą i podajemy. **** Scolate la pasta e versatela nella ciotola. Aggiungete 3-4 cucchiai di olio extravergine d'oliva, 2 spicchi d'aglio tritati finemente, la feta e i pomodori secchi tagliati a pezzettini. Aggiustate
La grande e la piccola cuoca