pasty - 13297 przepisów (strona:289/887)

Sok z winogron na zimę 155

Sok winogronowy Sok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce

Korniszonki
10 przepisów na włoskie sosy do makaronu (10 ricette di sugo al pomodoro) 164

przepyszny makaron jak u włoskiej mammy  i ciekawostek oraz porad jak przygotować makaron al dente . Polecam Wam serdecznie i życzę smacznego :) **** In occasione della Giornata Mondiale della Pasta, ho preparato alcune soluzioni che riguardano il sugo al pomodoro, in altre parole il più popolare e utilizzato tra i condimenti per la pasta. Tra il sugo alle spezie

La grande e la piccola cuoca
Światowy dzień makaronu 162

Penne z awokado Czas na szybki obiad. Szybki nie znaczy niezdrowy. Wręcz przeciwnie. Dzisiejsza propozycja to samo zdrowie. A dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi awokado! Ajvar - pikantna pasta warzywna z makaronem Kolejnym pomysłem na smaczny i zdrowy obiad jest przepis prosto z kuchni bałkańskiej. Pasta paprykowa, nadaje się nie tylko do makaronu ale również jako dodatek do kanapek

Fit&Fast Kitchen
„Hot-dog” z pastą jajeczną 83

też jest dla Ciebie. Jeżeli szukasz pomysłu na lunch do pracy, to ten przepis jest dla Ciebie. Szybki i prosty sposób na wspaniały posiłek to właśnie „hot-dog” z pastą jajeczną. Rewelacyjny smak i miła odmiana dla zwykłych jajek na twardo. Idealnie sprawdza się jako lunch do pracy. Można hot doga zawinąć w folię aluminiową lub włożyć do pudełka. :-) Smacznego(...)twardo jajka przekrój na ćwiartki i wrzuć do miski dodaj resztę dodatków wszystko ugnieć umyj sałatę i odsącz z wody na 3 listki połóż po plasterku szynki rozdziel pastę jajeczną na 3 liście zakryj wszystko drugim liściem sałaty rzymskiej

Keto Przepisy
Zupa z dyni i ananasa wg. Agaty Wojdy 171

ananasem . Ale najpierw przepis od którego wszystko się zaczęło:   Składniki: kilo dyni pokrojonej w kostkę (garść odkładamy do podania) 75 g masła puszka mleka kokosowego szklanka bulionu łyżka pasty curry 2 łyżki sosu rybnego   otarta skórka i sok z limonki   sok z cytryny łyżka miodu 1,5 cm kawałek imbiru startego na tarce pół łyżeczki papryki(...)podania Przepis na zupę z dyni i ananasa Na maśle podsmażamy dynię. Po kilku minutach odkładamy garść (zachowujemy ją do podania) a do pozostałej dyni dodajemy mleko kokosowe, bulion, pastę curry, sos rybny i gotujemy do miękkości. Miksujemy zupę na krem. Doprawiamy skórką i sokiem z limonki. W międzyczasie w rondelku mieszamy sos wlewając sok z cytryny, miód, imbir

Ugotowane pozamiatane
Curry z dynią i ananasem 150

papryka czerwona pokrojona na kawałki 2 cm korzenia imbiru startego na tarce 2 ząbki czosnku przetarte przez praskę po 2 łyżeczki kurkumy i wędzonej papryki opakowanie 50 g czerwonej pasty curry pół litra wody lub bulionu warzywnego 3/4 szklanki soczewicy czerwonej (przepłukanej pod bieżącą wodą)   pół świeżego ananasa lub ananas z puszki pokrojonego na kawałki sok i skórka otarta(...)umytego i osuszonego 100 g nerkowców do dekoracji Przepis na curry z dynią i ananasem Na łyżce masła klarowanego podsmażyć cebulę. Kiedy się zeszkli dodać imbir, czosnek, kurkumę, paprykę, pastę curry, oraz bulion lub wodę. Wymieszać i dodać dynię i paprykę a po kilku minutach czerwoną soczewicę. Gotować 15 minut aż soczewica się rozpadnie tworząc aksamitny sos. Na koniec dodać

Ugotowane pozamiatane
Domowe masło ze śmietanki kremówki 174

Domowe masło ze śmietanki kremówki Nie jesteśmy skazani na masło ze sklepu - z różnymi dodatkami, ulepszaczami i wzmacniaczami smaku oraz koloru. Pyszne masło może zrobić sobie

Korniszonki
Szarlotka babci 164

Szarlotka z bitą śmietaną Szarlotka, czyli jabłecznik, to obowiązkowa pozycja deserowa jesienią. Smak ciasta z jabłkami chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem i podwieczorkiem u babci

Korniszonki
Kimchi bokumbap, czyli kimchi smażone z ryżem 189

też są łatwo dostępne . A ta potrawa to pomysł na smaczny i szybki posiłek. Polecam! Składniki: 1 szklanka pokrojonego kimchi 1/3 szklanki kwasu z kimchi mała cebula 1 łyżka pasty czosnkowejLINK lub 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki wody 1 łyżka oleju sezamowego 3 szklanki ugotowanego ryżu 2 łyżki sosu sojowego (lub tamari) szczypiorek lub cebula dymka 1 łyżka prażonych ziaren(...)wsypujmy ziarna i prażę na wolnym ogniu. Co jakiś czas mieszamy, żeby ziarenka równomiernie się uprażyły. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Obrane ząbki czosnku drobno siekamy albo używamy pasty czosnkowej. Cebulkę dymkę drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy wrzucamy cebulkę i czosnek i podsmażamy aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojone kimchi i smażymy przez kilka minut. Wrzucamy

Lamarida.pl
Papryka faszerowana mięsem 137

różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę pasta z czerwonej papryki

Kulinarne przygody Gatity
Paprykowy filet z kurczaka 124

Lubicie paprykę? Bo ja bardzo! Zapraszam więc na paprykowego fileta z kurczaka. Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 świeża, czerwona papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka pasty ajvar olej do smażenia Przygotowanie: mięso umyj i pokrój na drobne kawałki paprykę pokrój w paski cebulę posiekaj w kostkę czosnek obierz i przeciśnij przez praskę na rozgrzaną patelnię(...)podsmaż go na rumiano następnie dodaj na patelnię cebulę, delikatnie ją obsmaż, dodaj czosnek zalej połową szklanki wody i chwilę duś wszystko razem na samym końcu dodaj paprykę oraz pastę ajvar i duś po przykrycie ok 10 minut Moje inne pomysły na filet z kurczaka znajdziesz tutaj , tutaj i tutaj Smacznego! Franek w roli kontrolera jakości

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pulpety wołowe w sosie paprykowym 120

zielem i gotuj pulpety ok 30 minut, a następnie podsmaż je na patelni, z wody, która została po gotowaniu mięsa zrób sos: dodaj soli i pieprzu, 2 łyżki pasty ajvar, wymieszaj, a następnie zagęść mąką wersja krótsza: kulki z mięsa smaż na rumiano na patelni, w garnku zagotuj wodę, dodaj liść i zielę, 2 łyżki pasty ajvar, wymieszaj, zagęść mąką

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Babeczki bananowe z masłem orzechowym 184

Babeczki bananowe Te muffinki bananowe są naprawdę pyszne - wilgotne, pachnące i nie za bardzo słodkie. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem

Korniszonki
Egzotyczna zupa krem z marchewki na ostro 136

porcji)  1 kg marchewki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła 1 litr bulionu warzywnego/drobiowego 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1 łyżeczka czerwonej pasty curry sos Sriarcha (wg smaku) sos sojowy (zamiast soli; może być sos rybny jeśli lubicie) Dodatkowo: świeża kolendra sok z limonki Opcjonalnie: sezam i drobno zmielone płatki chili do posypania(...)oraz dodać odrobinę sosu sojowego. Całość gotować do momentu - aż marchewka będzie całkowicie miękka. Zupę zblendować na jednolity krem i stopniowo połączyć z mleczkiem kokosowym oraz na końcu z pastą curry i sosem Sriracha. (Jeśli jest za gęsta - dolejcie odrobinę bulionu lub wody.) Gotową zupę opcjonalnie doprawić i delikatnie podgrzać. (Zupy nie zagotowywać, ponieważ mleko kokosowe straci swój niepowtarzalny aromat

Di gotuje
Zupa w stylu ramen – historia z dreszczykiem 99

podgrzybki) Jajka – ilość wg uznania i potrzeb 4 przegrzebki (samo mięso oczywiście) ok. ½ kg wołowiny – użyłam pieczeniowego Solidna garść poszatkowanej kapusty pekińskiej 20 dag wędzonego boczku 2-3 łyżki pasty miso 1 cebula Masło klarowane Kawałek pokrojonego na drobniutkie krążki pora Cebulka dymka Odrobina przyprawy do steków 2 łyżeczki masła Przygotowanie: Składniki „na bulion” oczyściłam, warzywa obrałam i w dużym(...)małym ogniu podsmażyłam pokrojony boczek tak, aby „puścił” trochę tłuszczu. Następnie dodałam pokrojone paseczki wołowiny, cebulkę, grzyby, kapustę pekińską, pora i lekko przesmażyłam. Dolałam bulion. Delikatnie zagotowałam. Dodałam pastę miso i całość gotowałam na małym przez ok. 45 minut – tak, aby kapusta pekińska zmiękła, ale się nie rozpadła. W międzyczasie z pozostałej wołowiny wykroiłam 4 cienkie plastry

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania