pasty - 13297 przepisów (strona:152/887)

Szybka pasta kanapkowa z wędzonego tofu 134

książki. U Was też taki natłok zajęć, zaliczeń, pracy? To już ostatnie dni! Są takie dni, kiedy nie mamy za dużo czasu, by np. upiec pasztet, przyrządzić czasochłonną pastę, bądź nie zalaliśmy ciecierzycy wodą dzień wcześniej. W takich chwilach, kiedy mamy ochotę na domowe smarowidło na chleb, a tego czasu brakuje, najlepszym wyjściem jest zrobienie czegoś na szybko. W takiej(...)sytuacji wpadłam na pomysł, by zrobić pastę z wędzonego tofu. Jest szybka w przygotowaniu, prosta i w dodatku pyszna! Warto mieć taki przepis w zanadrzu!  Składniki: - 1 kostka wędzonego tofu POLSOJA - 1 pieczona papryka (czerwona, można pominąć) - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka oleju (u mnie z prażonych nasion sezamu) - 1 łyżeczka musztardy - sól, pieprz Pieczenie jednej papryki

Be Fit Be Strong
śniadaniowa pasta jajeczna 1986

pasta jajeczna Prosta do przyrządzenia, jajeczna pasta z pewnością urozmaici każde śniadanie i nada posiłkowi nowy, niepowtarzalny smak. składniki dla czterech osób 5 jajek 1/2 pęczka szczypioru z dymką 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu lub kwaśnej śmietany sól, pieprz sposób przygotowania Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.  Szczypior(...)drobną kostkę, siekamy również natkę pietruszki. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy do nich po łyżce oleju, jogurtu, oraz majonezu, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy, dokładnie łącząc składniki. Pastę odstawiamy na dziesięć minut, pozwalając połączyć się smakom, a następnie podajemy jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Chimichurri pasta lub sos z natki pietruszki 116

Obiecałam Lulu, że podamy niebawem kilka przepisów, w których jednym z głównych składników będzie natka z pietruszki. Ten dip / pasta jest dość popularnym dodatkiem w krajach Bliskiego Wschodu, choć najprawdopodobniej wywodzi się z Argentyny i Urugwaju, gdzie jest znany pod nazwą chimichurri i podawany głównie do grillowanych mięs. Chimichurri można też wykorzystać jako marynatę do mięs. Składniki 2 pęczki natki(...)połowy cytryny (lub 2-3 łyżki białego albo czerwonego octu winnego) sól, pieprz i cukier do smaku opcjonalnie 2-3 łyżki oliwy odrobina wody w razie potrzeby jeśli pasta będzie zbyt gęsta *** pęczek to określenie dość umowne, więc w tym wypadku trzeba raczej zwrócić uwagę na konsystencję. Jeśli chcemy uzyskać gęstą pastę, to należy dodać więcej natki, jeśli natomiast mamy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta z wędzonego halibuta 139

Pastę rybną robię często  z makreli, tuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta  z ogórkiem  kiszonym i jajkiem. Zapraszam. SKŁADNIKI 1 wędzony halibut 2 jajka 2 małe ogórki 1 mała cebula 2 łyżki twarogu 1/2 łyżeczki musztardy 1/ łyżeczka ketchupu pieprz i sól do smaku WYKONANIE Rybę rozdrabniamy. Cebulę i ogórek kroimy w kostkę,rozdrabniamy(...)następnie dodajemy do ryby. Jajka gotujemy na twardo rozdrabniamy dodajemy do pasty. Na koniec uzupełniamy twarogiem. Przyprawiamy musztardą , ketchupem, solą i pieprzem. Dobrze wszystko mieszamy. Pasta gotowa. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Pasta rybna z węgorza i karmazyna 150

Ponieważ pasty są naszym ulubionym smarowidłem do chleba tym razem połączyłam rybę w postaci wędzonego węgorza, karmazyna wędzonego z jajami i majonezem. Pasta jest pyszna na śniadanie do świeżych bułek czy do pracy na kanapki, zachęcam do zrobienia. Pasta rybna z węgorza i karmazyna. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PASTA Z KURZYCH WĄTRÓBEK I SERC 132

Dziś potrawa dla wielbicieli podrobów i pasztetów. Pasta z kurzych wątróbek i serc , którą proponuję jest szybszą i łatwiejszą wersją pasztetu. Idealna do kanapek. Składniki: 40 dkg kurzych wątróbek 40 dkg kurzych serc 1 cebula łyżka majeranku zielona pietruszka sól pieprz olej do smażenia Cebulę podsmażyłam na oleju. Dodałam pokrojone i oczyszczone wątróbki. Podsmażyłam je przez chwilę. Serca podgotowałam. Odkroiłam(...)Podsmażyłam pokrojone,pozostałe i oczyszczone części serc. Dodałam je do wątróbek. Wsypałam majeranek,sól i pieprz. Wszystko podsmażyłam. Przełożyłam do miseczki i zmiksowałam. Wsypałam pokrojoną świeżą pietruszkę i wymieszałam. Pasta ta być może nie wygląda za ciekawie.... ale zapewniam,że jest przepyszna. Świeży i chrupiący chlebek posmarowany pastą - do tego kiszony ogórek i marynowana dynia ...pychotka! Smacznego

potrawyregionalne
Pasta kanapkowa z lnu i słonecznika 226

doprowadza do tego że zaniedbujemy powszedni pokarm, jedząc śmieciową żywność którą następnie przykrywamy tabletkami. Efekt jest dość prosty: zakwaszony, nie zdolny do efektywnego przyswajania witamin i minerałów organizm. Dzisiejsza pasta na kanapkę to pewna inspiracja dla Was. Każdy z nas może kreatywnie opracowywać prozdrowotne zamienniki popularnego jedzenia, dając organizmowi prawdziwie zdrowy posiłek. Produkty lniane to świetni sprzymierzeńcy szczupłej sylwetki, skutecznie(...)regenerują ścianki żołądka oraz pomagają w kaszlu. Razem ze słonecznikiem to potężna odżywcza bomba energetyczna która odżywia układ nerwowy i mózg. Polecam pastę na chrupkie pieczywo a także np. chleb orkiszowy. Dla 3 osób Czas przygotowania: Kilka minut Składniki: 5 łyżek oleju lnianego 1 pełna łyżka siemienia lnianego 1 łyka miękkiego masła 100g łuskanego słonecznika Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Wszystkie

Kuchnia PROzdrowotna
Pasta z pałek z kurczaka 209

Uwielbiam pasty do pieczywa. Te najprostsze są najlepsze. Dziś wybrałam pastę z gotowanych pałek z kurczaka. Nie blęduję składników bo nie lubię.            Pasta z Gotowanych Pałek z Kurczaka Składniki: 3 ugotowane jajka na twardo 3 ugotowane pałki z kurczaka pół pora  3 ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego

Gotowanie Patki
Pasta z mozzarellą ananasem i curry 172

została wprowadzona nowość w postaci sosów, byłam tak bliziutko J Sos czosnkowy pożarły od razu moje łakomczuchy do nuggetsów, tak im smakował, a ja postanowiłam zrobić z sosu curry pastę do smarowania pieczywa –uwielbiam ten smak! Delikatny ser, jakim jest mozzarella, dodatek jajka, ananasa i sosu curry stanowi delikatną ale jednocześnie wyraźną w smaku pastę do smarowania pieczywa, polecam jako(...)osączamy , wsypujemy wszytko do jednej miski, dodajemy drobniutko posiekanego pora, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy jogurt naturalny i sos curry, wszytko razem dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.   Chłodzimy w lodówce.  Podajemy z pieczywem. A tak wyglądają nowo wprowadzone sosy Kieleckie: Życzę smacznego! http://www.majonez.pl

Wanilia i Kardamon
Tradycyjna pasta z makreli w wersji „odchudzonej” 25593

wiele zdrowszym jogurtem naturalnym .    Jogurtu używam do zabielania zupy, do polewania pierogów owocowych, do przygotowywania surówek i sałatek. Jogurtem zastępuję także majonez we wszelkiego rodzaju pastach do chleba . Moja bardziej pro-zdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki dla 2-3 osób: 1 mała makrela wędzona 1 jajko – ugotowane na twardo(...)średnie ogórki kiszone ½ średniej cebuli czerwonej 2 łyżki jogurtu naturalnego – lub więcej, do uzyskania preferowanej konsystencji pasty Sól, pieprz - do smaku Makrelę obrać z ości i skóry. Cebulę i ogórki kiszone pokroić w drobna kosteczkę. Jajko ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Wszystko wsypać do miseczki, przyprawić do smaku i dodać jogurt naturalny. Wymieszać, aby połączyć składniki. Odstawić

Grunt to przepis!
Pasta z pieczonej papryki i czerwonej cebuli 140

Pasta z pieczonej papryki i cebuli to pomysł na domowy i wegetariański obkład na kanapki. Jeżeli dbacie o linię to na pewno poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Jeżeli macie ochotę na inne dodatki na kanapki to zachęcam do przygotowania pasty jajecznej z szynką lub domowej nutelli .  Składniki: 2 czerwone papryki 1 mała czerwona cebula 100 g serka naturalnego(...)być miękkie). Ostudzone papryki obrać ze skórki. Za pomocą blendera zmiksować papryki, cebulę, serek i suszone pomidory. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Pastę przed podaniem schłodzić

Ugotować
Pasta na kanapki z pieczonej papryki 138

Lubimy różnorodność kanapkową, więc chętnie testujemy nowe rozwiązania i alternatywy dla sklepowych sojaków. Prezentowaliśmy Wam już wegański paprykarz z marchewki oraz pastę z czerwonej soczewicy w wersji prostej oraz najprostszej . Dzisiaj przepyszna pasta z pieczonej papryki. Spróbujcie koniecznie! Pasta z pieczonej papryki Przepis na ok. 350 g Potrzebujemy: 4 czerwone papryki śreniej wielkości 3 ząbki czosnku pół dużej cebuli

Bananowe Pole
własny sos pesto 126

znajdziemy słoje z sosem w którym orzeszki pinii, zastąpiono słonecznikiem, zaś zamiast oliwy dodano olej ( najczęściej słonecznikowy). Teraz to my musimy dokonać wyboru, czy decydujemy się na  zakup pasty pesto w supermarkecie, co jest oczywiście kwestią jednej chwili. Czy też przygotujemy pastę sami,  mając gwarancję użycia składników najwyższej jakości ( zrezygnujemy co prawda z drogich piniowych orzeszków, ale przecież(...)utworzenia się jednolitej masy . T rudno jest dokładnie podać w przepisie odpowiednia ilość oliwy, dlatego dodajemy ją stopniowo podczas mieszania uzyskując masę o odpowiadającej nam konsystencji (dosyć gęstej pasty

Miód i pieprz
Oliwkowa tapenada . 106

postaci , na śniadanie , obiad i kolację . Dzisiaj chciałam Was zaprosić na zieloną Tapenadę , pyszną ,prostą w wykonaniu w sam raz dla smakoszy oliwek :) Przepis znalazłam w książce Pyszne 25 . Pastę podałam na porcelanie  Bogucice z kolekcji New Hollis Platin . Składniki :   100 g zielonych oliwek   3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka kaparów 2 ząbki czosnku 1 łyżka(...)uprażonych migdałów w płatkach 1 łyżka tartego parmezanu 0,5 papryczki chilli świeży tymianek sól. pieprz Wykonanie : Wszystkie składniki przełożyć do naczynia miksującego i zmiksować na pastę. Przyprawić do smaku solą lub pieprzem. Pastę podawać z grzankami , można też przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodowce . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pasta z marchewki z kokosem 154

Pasta z marchewki jest znakomitym zamiennikiem masła, przynajmniej u nas. Pasta jest aromatyczna i idealnie pasuje do sera żółtego czy wędliny. Polecam popróbujcie, będzie smakowało. Pasta z marchewki z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania