Bardzo lubimy ciasto francuskie. Jest takie uniwersalne. Pasuje do parówek i sera, do kurczaka, do sernika, do rogalików z nutellą i do tart. Do słodkiego i słonego. Jest obowiązkowym wyposażeniem mojej kuchni. Po ostatnim konkursie Almette Fruit zakochałam się również w tym produkcie! Pyszny, owocowy i równie uniwersalny. Najbardziej lubię ten o smaku morelowo- waniliowym i takiego użyłam
Cakes By KejtTeraz możemy kupić tam oprócz blin, dania takie jak zupy, kasze, sałatki, pielmieni, syrniki i inne potrawy. Jak dla mnie zaskoczeniem tu jest danie jak np. kasza gryczana z parówką, jednak Rosjanie lubią czasem kupować naprawdę proste potrawy. Zamówione dania przygotowywane są na oczach klienta po otrzymaniu zamówienia, dzięki czemu klient ma okazję zobaczyć proces przygotowywania potrawy
psgotujemynadziane boczkiem i serem. Świetna alternatywa do jajecznicy lub gotowanych jajek. Jeżeli macie ochotę na inne ciepłe dania na śniadanie to przygotujcie tartę z piersią kurczaka i szpinakiem lub parówki owinięte z serem i boczkiem . Składniki na porcje dla dwóch osób: 4 jajka 8 kromek chleba tostowego 2 plasterki żółtego sera 4 plasterki boczku sól, pieprz odrobina masła
Ugotowaćspodziewałam się czegoś takiego w tym dniu ;) A co znalazłam w swoim koszyku? (który swoją drogą mojej mamie bardzo przypadł do gustu :D ) świeżą bagietkę, croissanty, szynkę szwajcarską, parówki (mój brat skorzysta xd) jogurt grecki, jogurty bio, świeżego ananasa, świeżą bazylię, płatki śniadaniowe, kawę
More food, love and dreamswcale nie potrzebujemy mnóstwa czasu. SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 2 średnie pomidory 2 ogórki małosolne 2-3 listki kapusty lodowej kawałek papryki żółtej 1 kiełbasa biała delikatesowa 1 cienka parówka 2 jajka 1 łyżka masła klarowanego szczypiorek kilka łyżek sosu winegret WYKONANIE: przygotowujemy sos winegret (można przygotować na kilka porcji i przechowywać w lodówce), sałatę rwiemy na kawałki kropimy
Kuchnia Beatybułek która nagrzewała się od samego początku grillowania. Gotowe i kilkukrotnie smarowane kiełbaski ściągam z grilla i obtaczam je w cebulce prażonej. Do bułeczek daję kolejno odrobinę kapusty, musztardę, parówkę nadziewaną serem i grillowane dodatki. Rada : Jeśli nie masz formy do grillowania bułek to rozchyl je lekko układając na rusztach aby same ruszta utrzymały jej kształt, skrapiając odrobiną oliwy
Mechanik grillujekońcu dodajemy pomidory i jeszcze chwilę dusimy. Na końcu wrzucamy duszonego kurczaka i doprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym. Zamiast kurczaka można też użyć kiełbasy czy parówek – kroimy na małe kawałki i podsmażamy. Jeżeli ktoś nie jada mięsa to polecam część z samymi warzywami – też jest pyszna Smacznego
Kuchenne WariacjeUwielbiam szperać w marketowych stoiskach z przecenionymi książkami. Jakiś czas temu wyszperałam książkę z przepisami na dania z kiełbasek i parówek (podobno sprawdzonymi). Oto mała przeróbka jednego z tych przepisów. Nieskoromnie powiem, że jedzonko, chociaż nie wygląda, wyszło naprawdę smaczne. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytymiała być tradycyjna litewska babka ziemniaczana, ale zapomniałam o boczku, więc zastąpiłam go parówkami i kiełbasą. Wprawdzie nie to samo, ale też nieźle :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyparówki sojowe chili ; grzanki graham z domowym hummusem ; brokuł~ Nienawidzę wstawać TAK wcześnie, ale dzisiaj w szkole muszę być o 7.30 - dyżur w szatni, mój pierwszy o.O Czyli przyjmowanie od uczniów ubrań i wydawanie numerków, tak, moja szkoła jest dziwna :D Liebster Blog od Cathy : 1. Najbardziej egzotyczne danie, jakie kiedykolwiek jadłaś. Chyba nie jadłam żadnego egzotycznego dania, raczej
breakfast of dreamsczym tam lubicie, tak naprawdę nadają się do wszystkiego. Albo można z nich zrobić hot-dogi! Właśnie mam taki plan, że jak będę wracał z pracy to kupię parówki i będzie świetny obiad :) Kurcze, właściwie to uwielbiam hot-dogi :) Sałata, kawałek sera, jakaś cebula, trochę keczupu, trochę musztardy, oczywiście parówa i wychodzi z tego taka mega kanapa, że jemy
Marder&Marder Manufacturepodprogramów dla danego rodzaju produktu) - do smażenia mięsa, warzyw, drobiu, ryb, owoców morza. "RICE/GRAIN" - do gotowania kasz na sypko, przygotowywania różnorodnych garnirunków. "PASTA/RAVIOLI" - program przeznaczony do gotowania makaronu, parówek i innych półfabrykatów. "HOMEMADE BREAD" - przeznaczony jest do wypiekania domowego chleba z mąki pszennej z dodatkiem mąki żytniej. Program przewiduje pełny automatyczny cykl przygotowywania od wyrastania do wypiekania. Każdy z automatycznych
Marder&Marder Manufacturezwariowanym towarzystwie :) Czyli nasze klimaty, krótko mówiąc :) Śmiechy, chichy, dobre jedzonko, piwko - wiadoma sprawa, nie trzeba tłumaczyć :) Wieczorem spontaniczne ognisko na śniegu w kilkustopniowym mrozie i smażenie mini parówek :P Swoją drogą, kto nie próbował temu polecam - są pyszne :) Nawet te wyjmowane z ognia ;) Zdjęć z ogniska niestety jeszcze nie mam, dlatego podzielę się z Wami tajemniczym zdjęciem z kiszonym
My simple kitchenrodzinną, niezmienioną od pokoleń wersję sałatki jarzynowej, która u mnie króluje pod nazwą "Kartoffelsalat" (czyli niem. sałatka ziemniaczana). Po dziś dzień serwuję się ją u mnie z kiełbaską lub parówkami na ciepło ;) Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 8 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku 2-3 ugotowane marchewki 3-4 ogórki konserwowe 1 mała cebula
My simple kitchenCzęść z Was może się zdziwić tą propozycją, bo odbiega od tradycyjnej wizji śniadań w Polsce, na które często je się kanapki, parówki, jajecznicę, ew. jogurt, mleko z płatkami lub ostatnio owsiankę, jednak będę bronić tego dania. Zdrowe i lekkie warzywa to dawka witamin i minerałów, zaś w połączeniu z jajkiem, które jest cudownym źródłem białka i bakalii
Taste Of My Day