minut i przekąska gotowa. Dlatego zawsze w lodówce lub zamrażarce mam opakowanie gotowego ciasta. Dodatki do niego zawsze się znajdą - może to być domowy dżem, sezonowe owoce, szparagi, parówki czy cukinia. Niespodziewani goście na pewno nas nie zaskoczą. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 35 min Czas przygotowania 10 min Czas
Wędrówki po kuchniKolejna propozycja na wykorzystanie makaronu z dodatkiem krupczatki, w sumie można użyć makaronu i takiego kupnego. około 30 dkg makaronu [ u mnie na oko] kilka parówek 2-3 jajka kilka łyżek śmietany kilka plastrów sera żółtego sól, pieprz Ugotować makaron, odcedzić.Kiełbaski pokroić, ser zetrzeć na tarce.Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, kiełbaski, ser i makaron.Doprawić i wymieszać.Do foremki
Moje domowe kucharzeniepuszki kukurydzy - puszki białej i czerwonej fasoli, - puszki pomidorów , passatę pomidorową,koncentrat pomidorowy, pulpę pomidorową, - ogórki konserwowe ,korniszony, - oliwę z oliwek ,olej itp.np.olej lniany ,kokosowy itp. - matiasy, - kabanosy ,parówki, chorizo, - flaki kielbasa - ryby( pstrąg , coraz , karp), owoce morza , - sery podstawa to parmezan i chedar - salami i szynka parmeńską - nabiał twaróg w wiaderku, mascarpone, jajka,m leki w kartonie, mleko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidużo mam wolnego czasu więc tortilla z kurczakiem i warzywami jak najbardziej mi pasuje :) Najwięcej czasu zajmują kotlety ale i to można uprościć robiąc tortillę np. z szynką czy parówką. Wybór należy do Was, tak samo możecie dorzucić znacznie więcej dodatków lub zastąpić niżej wymienione zupełnie czymś innym. Warto w kuchni eksperymentować :) Składniki: 0,5 sałaty lodowej ogórek
Kuchnia Vikijajecznica, nie parówki ani nawet nie sałatka – królową polskich śniadań powinna zostać owsianka! Jeśli marzysz o tym, by zgubić boczki i wystający brzuch, zacznij jeść owsiankę. Nic tak jak ona nie pomoże Ci w krótkim czasie zrzucić zbędny tłuszczyk, przy okazji odżywiając Cię i dodając energii i sił witalnych. Owsianka jest niedocenianym daniem na śniadanie, […] Artykuł Proste śniadanie
Wiszniówkasojowych :). Już wkrótce na blogu pojawią się pierwsze przepisy z użyciem tych produktów :) Jednym z produktów, które znalazłam w paczce były dobrze mi znane białe kiełbaski grillowe. Po parówkach sojowych jest to mój ulubiony wyrób mięsopodobny od Polsoji. Świetnie sprawdzają się podgrzane w wodzie jak i na grillu :) Kolejnym produktem były kiełbaski paprykowe, które również wcześniej próbowałam. Podobnie
wegujemyKolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika. Cukinię ( klik ), fasolkę ( klik ) oraz parówki ( klik , klik ) - już Wam prezentowałam. Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Ciasto czosnkowo-paprykowe idealnie się z nimi komponuje. Ja je uwielbiam w wersji solo, ale wyśmienicie pasują do lekkiego sosu. 400g pieczarek Ciasto: 1 jajko 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki
Di gotujemąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Przyprawić solą do smaku. Pamiętacie jeszcze inne faszerowańce? Schab z oscypkiem w środku Zraz z parówką w środku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna Kuchniadeserów. Dania z jego użyciem są proste, szybkie i smaczne. Inne przepisy z ciastem francuskim: Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami Parówki w cieście francuskim Tarta z jabłkami na cieście francuskim Składniki na około 10 ślimaczków: opakowanie ciasta francuskiego ketchup kilkanaście plasterków kiełbasy żywieckiej ser cheddar listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic
Kuchnia Bazyliiukładam salami. Druga- rozkładam tylko jedną warstwę chleba smaruję sosem pomidorowym posypuję serem i układam salami. Ja dodatkowo bardzo lubię na sam koniec położyć pokrojoną w grubsze plasterki parówkę Tak przygotowane tosty wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 st. I piekę ok 7 minut. Oczywiście jak to ja nie umiem zjeść pizzy itp. bez sosu czosnkowego
Kuchnia Vikigorczycy i octem winnym, a chrupiący boczek, koperek i natka pietruszki doskonale uzupełniają i podkreślają jej doskonały smak – ta sałatka to smakowity sukces! Polecam też sałatkę ziemniaczaną z parówką i sałatkę ziemniaczaną z bobem . Danska potatissallad. Duńska sałatka ziemniaczana: Składniki: ugotowane al dente młode ziemniaki w mundurkach (ok. 1 kg.) 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka octu winnego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnajstraszniejsze co może zawitać do kuchni wątróbka i kapusta ! Więc nie dziwcie się że jest to tak ważna sprawa , że coś dało się zjeść i nie były to parówki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ten przepis jest fajny
Ogrodnik w podróżyZapewne każdy z Was kiedyś wciągnął na mieście hot-doga, takiego z napompowanej bułki, z parówką o niewiadomym składzie i strach się bać z czym jeszcze... ;) W domu jednak większość z Nas zwraca uwagę na to z czego przygotowuje posiłki (w mniejszym lub większym stopniu), dlatego też w razie ochoty na fast-fooda zamiast lecieć na stację benzynową- lepiej zmykać
Kraina Miodem Płynącahotelowej, ładnie urządzone j restauracji. Śniadania w formie bogatego bufetu odpowiadały wymaganiom naszym i naszych dzieci. Zawsze kilka dań ser wowanych jest na ciepło: j ajecznica, naleśniki, parówki, warzywa , kiełbaski, t ortille. Oprócz tego można wybierać spośród bogatej oferty zimnej płyty: serów, wędlin, sałatek, owoców, płatków, mleka, miodów, jogurtó w. Te o statnie podobnie jak nabiał pochodzą z ekologicznego
WYSPA SZCZĘSLIWAkażdy zna :) Jest to jeden z najszybciej i najprościej przygotowany posiłek. Naleśniki można podać na słodko, np. z dżemem, serem, masłem czekoladowym lub w formie krokietów, np. z pieczarkami, parówką, serem, jajkiem... Możliwości jest tutaj wiele :) Składniki na około 18-20 naleśników: * 2 szklanki mąki * 3-4 jajka (wszystko zależy od ich wielkości) * około 2 szklanek mleka * około
Zrób to smacznie