jedyna rzecz , którą mogłabym zajadać codziennie i bez opamiętania. Nie tylko naleśniki , ale i krokiety. Częstowałam Was już Krokietami z soczewicą Krokietami grzybowo – jajecznymi , a nawet krokietami z parówkami! Dziś mam wersję dla mięsożerców! Obficie nadziane świeżym mielonym mięsem i kapustą są świetnym pomysłem zarówno na obiad jak i kolację na ciepło. Podane solo lub z czerwonym barszczykiem tworzą
Ostra na Słodkozlepiamy brzegi. Tak powstałe pierogi wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotujemy 3 minuty i wyjmujemy. Podajemy na ciepło z rozmaitymi dodatkami np. parówką i cebulką. Smacznego
Kolizje Smakówfaszerowane kieszonki schabowe, 4. piwo Dreher (koźlak) 1. niedzielne śniadanie, 2. piwo Oberdorfer (Weissbier), 3. naleśnik z mięsem, 4. deser z malinami Śniadania były typowe dla hotelu: jajecznica, parówki (drugiego dnia bardzo fajne pikantne kiełbaski), sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory i na pewno można się najeść. Z ciekawostek węgierskich: podano paprykowe
Pasja Smakurodziny nie ma z tym problemu, to już młodsza jej część kręci nosem. Właściwie powinnam napisać śniadanie to wyzwanie. Jeśli nie ma jajecznicy to już jest problem. Dzieci jadłyby parówki, które ja mocno ograniczam i słodkie płatki, których nigdy im nie daje. Są jeszcze kanapki. I tu zaczyna się droga przez mękę. W momencie gdy jedno dziecko owszem zje kanapkę
Przysmaki KarolkiBardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem
Buniabaje w kuchnifasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry koncentrat pomidorowy 1 ząbek czosnku papryka ostra, pieprz, sól, papryka słodka, Wykonanie: Cebulę kroimy na drobne kawałki, podsmażamy, parówki obieramy z folii, kroimy w półksiężyce dorzucamy do cebuli. Fasolę wsypujemy na sitko, płuczemy. Fasolę, pomidory, przecier wrzucamy do garnka i wstawiamy na mały ogień, gotujemy ok 10-5 minut
Walijskie Pichcenieliceum :-) Często chodziłyśmy z koleżankami na gorące buły z pysznymi pieczarkami w środku. Najlepsze sprzedawali w budce na Rynku, w miejscowości, gdzie mieściła się szkoła... Teraz te z parówką i surówka to już nie to samo... Postanowiłam przywołać wspomnienia ... Składniki: 3 bułki typu paluchy 400g pieczarek 2 cebule 2 łyżka startego sera żółtego sól pieprz słodka papryka
Walijskie Pichcenienaleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko od nas, od naszych upodobań kulinarnych, gustów i wyobraźni. Bo gotowanie na tym polega, by łączyć rzeczy po swojemu, szukać nowych smaków. Czasem coś
Taste Of My DayCzekamy, aż wypłyną. Odliczamy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz. Po chwili przekładamy na drugi suchy talerz (pozwoli to uniknąć gumowatości kopytek). Podajemy z podsmażoną cebulką lub/i parówką
Kolizje Smakówgroch łuskany połówki 200 g marchew 3 szt ziemniaki 5-6 szt seler 1/4 czosnek 1 ząbek majeranek 1 łyżeczka sól, pieprz do smaku liść laurowy kiełbasa zwyczajna lub parówki boczek wędzony (niekoniecznie) Osoby uczulone na rośliny strączkowe np. soję czy fasolę powinny zachować ostrożność, gdyż groch może również wywołać u nich uczulenie. W przygotowaniu grochówki dla dzieci, zwłaszcza
głodny alergikzwykle zresztą, swoją drogą. I wiecie co? Naprawdę się opłaciło! Wyszła rewelacyjna. Świetnie pasuje do serów pleśniowych typu camembert i brie, wegańskich i wegetariańskich burgerów czy sojowych parówek/wędlin. Równie dobrze sprawdzi się samodzielnie na kanapkach. KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. /własny;/ słoik około 450ml 800g czerwonej cebuli 4-5 łyżek cukru 1 łyżka miodu 1/2 szklanki
W kuchni Karmel-itkidania pochodzącego z kuchni węgierskiej jest mnóstwo. Ja też je gotuje w różnych odmianach, na blogu pojawiła się już kolorowa wersja bez ziemniaków . Czasami z kiełbasą, czasami z parówkami. W takiej wersji lubią je moje dziewczyny. Tak jak pisałam w przepisie, nie dodaję do lecza bulionu ani wody. Warzywa w trakcie duszenia pod przykryciem puszczą sok, więc ziemniaki ugotują
Kulinarne przygody Gatitymięsożerców, wszelkich chorób, plag egipskich i innych atrakcji związanych z konsumpcją mięsa. Odnoszę wrażenie, że bycie weganem jest cool i trendy. Znajomi podziwiają, a tymczasem w skrytości lodówki wpierdzielają parówki. Nie cool. Moda na weganizm zachowuje się jak majty prostytutki. Wznosi się i opada. Na dzisiaj majty są w górze, więc wszyscy szaleją. Nie lubię rozmawiać z weganami z powodów
ladykitchenSkładniki : 3 -4 parówki surowej , białej kiełbasy liść laurowy 3 -4 ziarnka pieprzu ewentualnie mała , obrana cebula Przygotowanie : Do garnuszka wlewamy GORĄCEJ wody tyle , by pokryła kiełbasę Gdy zacznie wrzeć wkładamy ostrożnie kiełbasę (umyć pod bieżącą wodą ! ) , dodajemy przyprawy i zagotowujemy Od momentu zawrzenia wody po włożeniu wędliny, przestawiamy garnek na jak najmniejszy płomień i gotujemy ją około15 min. Właściwie
Proste Potrawyjemy sobie) Jajecznica ze szpinakiem, boczkiem i cebulą (Klaudynkowa kuchnia) Jajecznica z kurkami (Gziczka) Letnie śniadanie z dzieciństwa czyli jajecznica z pomidorami (Brzuszki Łakomczuszki) Jajecznica z parówkami i szczypiorkiem (Apetyczna Kuchnia) W koszulce czy bez: Pancakes z mąki z ciecierzycy z guacamole i jajkiem (Mam smak na...) Jajko Benedykta (Misiu Lubi Zjeść) Salade lyonnaise
bastalena