papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:95/136)

Zapiekane faszerowane bataty 171

przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli czubata łyżka ulobionej masali*mieszanki przypraw- u mnie ostatnio wygrywa tandoori, czyli mieszanka chili, kminku, imbiru, czosnku, kozieradki, gorczycy,czarnego pieprzu, cynamonu, gałki(...)głębokiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć mieszankę przypraw i podsmaż przez kila sekund. Dodaj kiełki* i smaż przez około 10 minut. W międzyczasie dodaj prokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na samym końcu wrzuć rozdrobnione widelcem tofu i sól. Smaż wszystko razem kolejne 10 minut. Upieczone babaty wydrąż i wypełnij nadzieniem.Wstaw ponownie do piekarnika na około 20 miniut

greenscarf
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami 1065

zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media(...)jajkami – Składniki: 2 białe kiełbasy (ok. 200g) 4 jajka 1 garść roszponki (ok. 30g) 1 garść rukoli (ok. 30g) połowa główki sałaty lodowej (ok. 180g) 1 czerwona papryka (ok. 230g) 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu szczypiorek sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z białą kiełbasą i jajkami – Wykonanie: Kiełbasę podgrzać lub ugotować (w zależności

Kulinarne Przeboje
Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! 833

Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! Kolorowe rollsy, koreczki z tortilli to świetny pomysł na pyszną przekąskę na imprezę lub drugie śniadanie do szkoły albo do

Blog z Apetytem
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11141

Ziemniaki podobnie jak i inne warzywa można faszerować na różne sposoby. Dziś podaję najprostszy i najmniej skomplikowany sposób - ziemniaki mocno serowe - doskonałe jako samodzielne danie np. na postny obiad  lub ciepłą kolację, ale takie ziemniaczki mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków(...)łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam. Ostudzone ziemniaki przekroiłam wzdłuż na pół i z każdej połówki wydrążyłam środek. Wydrążone środki ziemniaków przełożyłam do miseczki, dodałam do nich masło i śmietanę, ugniotłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa krem z kalafiora z prażonymi orzechami 171

Poprzedni rok obfitował w mojej kuchni w cukinię. Jedliśmy ją pod każdą możliwą postacią. A to zapiekana, a to faszerowana, a na kolację bułeczka z dżemem z cukinii. Najczęściej przygotowywałam krem z cukinii, możecie go zobaczyć w ubiegłorocznym wpisie klik. Kremy dość często przygotowuję, dają spore pole do popisu jeśli chodzi o finalny smak czy dodatki. A lato i początek(...)uważacie? Składniki: 1 mały kalafior 2 średnie cebule 2-3 łyżki masła 200 ml słodkiej śmietanki sól do smaku posiekane drobno orzechy - użyłam tartych orzechów laskowych BackMit, ostra papryka lub grubo mielony pieprz - użyłam mielonych płatków chili. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kalafiora dobrze wypłukać, osuszyć i posiekać drobno. Dołożyć do cebuli, wlać wodę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki dla miłośników konkretów, czyli buritto z przepysznym pomidorowo – kiełbasowym nadzieniem 174

możemy co pewien czas wlać kroplę oleju, lub przetrzeć patelnię papierem kuchennym nasączonym olejem. Po upieczeniu wszystkich naleśników przyrządzamy sos. Kiełbasę i cebulę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczki. Paprykę kroimy w podłyżne paski, a następnie wrzucamy do rondla z olejem i cebulą, po czym dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy kiełbasę, przecier pomidorowy i około ½ szklanki wody. Całość zagotowujemy(...)gotującego się dania i mieszamy, by sos się ponownie zagotował i nie przypalił. Na koniec dodajemy przyprawy do smaku i odcedzoną fasolkę. Całość jeszcze raz mieszamy łyżką. Upieczone naleśniki faszerujemy sosem pomidorowo – kiełbasowym i układamy jeden przy drugim na blaszce wyłożonej pergaminem. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, posypujemy je po górze potartym lub pokrojonym w paseczki serem. Naleśniki wkładamy

Smakowy Raj
Papryczkowe rożki 96

Papryczkowe rożki Zaskakujące danie na kolacje, imprezę zawsze coś innego, nowego. Papryczki podłużne owinięte ciastem francuskim, faszerowane mięsem z kurczaka. Składniki: ·        6 papryczek Jalapeno ·        50 dag fileta z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa gyros(...)końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór. 3.    Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa. 4.    Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę. 5.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6.    Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 ° C i 10 minut bez przykrycia. 7.    Gotowe

Kulinarna Chwila
9 przydatnych porad – jak wzmocnić swoją odporność? 64

beta-karoten. W witaminę C obfitują m.in.: natka pietruszki, czarna porzeczka, czerwona papryka, warzywa kapustne, truskawki i cytrusy. Dla przykładu, zjedzenie zaledwie pół świeżej papryki czerwonej pokrywa zalecane dzienne spożycie aż w 200%! W beta-karoten , czyli prowitaminę A bogate są m.in.: marchewki, czerwona papryka, jarmuż, szpinak i brokuły. Powinniśmy zwrócić uwagę na witaminy z grupy B (w tym kwas(...)jest głównym składnikiem słynnej przyprawy „curry” i wykazuje bardzo szerokie spektrum prozdrowotnego działania. W licznych badaniach stwierdzono jej działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Luteolina występująca między innymi w brokułach, zielonej papryce, selerze i tymianku , skutecznie tłumi procesy zapalne organizmu. Rutyna wykazuje silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, a w połączeniu z witaminą C wzmacnia odporność organizmu. Najwięcej rutyny znajduje się w gryce

Be Fit Be Strong
Cukinia faszerowana-najpyszniejsza i łatwa 135

Witam Kochani sezon na cukinię w pełni dlatego dziś chcę Was zaprosić na pyszną cukinię faszerowaną. Robi się ją dość szybko, łatwo, i zawsze wszystkim smakuje. Cukinia w takim wydaniu często gości u mnie w domu na obiad. Jest wypełniona pysznym farszem z czosnkiem, cebulką, mięsem mielonym, ryżem, marchewką. Polecam i zapraszam SKŁADNIKI -4 młode cukinie średniej wielkości FARSZ(...)czosnku -100g ryżu białego -kilka łyżek oleju -500g mięsa wieprzowego mielonego (szynka, łopatka) -1 średnia marchew -4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego -sól, pieprz do smaku, p ziołowy -papryka czerwona w proszku -zioła prowansalskie -około 200g sera żółtego Cukinię myjemy i łyżeczką usuwamy środki tak by powstały łódeczki. Mięso mielimy. Do garnka dajemy olej, posiekany czosnek i cebulę-podsmażamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pieczarki faszerowane awokado 188

Pieczarki faszerowane awokado to dobra alternatywa dla tych, którzy lubią pieczarki ale chcą ich spróbować w innej wariacji oraz dla tych, którzy uczą się smaku awokado (wiem, że dużo osób ma problem z jedzeniem tego wspaniałego owoca szczególnie na początku diety). Awokado zblendowane z serem i przyprawami, podane z pieczarkami smakuje naprawdę rewelacyjnie. Możesz wykorzystać inne, swoje ulubione przyprawy(...)podrasować" smak awokado. Eksperymentuj! :-) Pieczarki podawaj z dobrym kawałkiem mięsa. Jeśli jesteś na pierwszym etapie diety, nie jedz więcej niż 3 faszerowane pieczarki. Składniki (na 3 porcje): pieczarki - 8 szt.awokado - 2 szt.ser żółty - 40gmasło - 15gczosnek - 1 ząbek przyprawy: harissasól himalajskapieprz Sposób przygotowania: Umyj pieczarki i usmaż je na maśle aż się zarumienią. Ja smażę je najpierw otwartym kapeluszem

Keto Przepisy
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 273

Uwielbiam faszerować ciasto francuskie – zarówno na słodko, jak i na ostro. Kilka dni temu pokazałam Wam pyszną „zapiekankę”, którą zrobiłam z ciasta francuskiego i odrazu pojawiło się szaleństwo na facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się(...)rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * kukurydza – ok. 100 * sól, pieprz, papryka ostra * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Ścieramy ser żółtym dodajemy drobno okrojoną paprykę oraz kukuyrydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy

Ostra na Słodko
Pieczona dorada z selerem naciowym, czosnkiem i figami 114

patelni na złoto. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rybę nafaszerować usmażoną cebulą. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim łodygi selera naciowego. Na ruszcie z selera położyć faszerowaną rybę. Na rybach ułożyć ząbki czosnku oraz ćwiartki fig. Tuż przed włożeniem do piekarnika Całość przykryć pokrywką – lub folią aluminiową, jeśli brak pokrywki od kompletu – i piec w nagrzanym do 220C(...)ostatnie 20 min pieczenia odkryć pokrywkę - aby figi i czosnek przyrumieniły się z wierzchu. Podawać z ryżem. Ja doprawiam tu jeszcze ryż przyprawami pod koniec gotowania – papryka słodka i ostra, pieprz Cayenne, pieprz ziołowy, ketchup , wszystko w preferowanych proporcjach w zależności od smaku . Niewiele składników, mało skomplikowane przygotowanie - w efekcie: sycący i pyszny obiad, który niemalże sam się robi

Grunt to przepis!
GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ I WARZYWAMI 233

rozwojowi cukrzycy.  Nie powoduje alergii, jest produktem bezglutenowym.  Ugotowana na sypko stanowi niezastąpiony dodatek do wszelkiego rodzaju zrazów, sosów i pieczeni.  Używa się jej także do faszerowania drobiu,pierogów i wyrobu kaszanki.   Składniki: około 500 g  mięsa łopatki wieprzowej / wołowiny gulaszowej /szynki / gulaszowe z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki(...)firmy PRYMAT 3-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól świeżo mielony czarny pieprz 2-3 suszone grzybki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 300 g kaszy gryczanej firmy KUPIEC W głębokim żeliwnym garnku podsmażyłam pokrojoną

potrawyregionalne
Cukinia faszerowana mozzarellą i łososiem z warzywami 216

Uwielbiam połączenie cukinii z łososiem. Do tej pory była to zwykle cukinia grillowana. Tym razem pomyślałam, że można by moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę

Moje Kuchenne Rewelacje
Kolorowy wtorek :) 122

Hej wszystkim czytelnikom :) Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie, tak też i wygląda nasze dzisiejsze danie.  Nadziewane pieczarki z ryżem i surówką :) I jak Wam się

vegetanie