kurczaka. Skład: - pierś z kurczaka - 1 sztuka, - 3 łyżki oliwy, - 1 łyżka miodu, - 2 ząbki czosnku - oregano, - tymianek, - zioła prowansalskie, - słodka papryka, - pieprz, -sól Sposób przygotowania: Mięso dokładnie umyć. Oliwę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy ( mogą być inne dowolne zioła) dokładnie razem wymieszać. Pierś obtoczyć w marynacie
Fit-aminaszynki 1 kg czerwonej kapusty 2 cebule 15 rodzynek liść laurowy 2 łyżki gęsiego smalcu 1 łyżka zmielonych prawdziwków Marynata: 2 łyżki majonezu domowej roboty mieszanka ziołowa ( tymianek, papryka słodka, chili, rozmaryn, kolendra mielona, gałka muszkatołowa, oregano, suszony czosnek, suszona cebula, sól, majeranek) Wykonanie: 1 dzień: Szynkę myjemy i osuszamy. Mięso obsypujemy mieszanką ziołową, wierch szynki smarujemy majonezem
kgwjanczewokokardki małe Farafille z Lubelli) - 1/2 puszki pomidorów - kilka pieczarek - cebula - 100 g startego, żółtego sera - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki ketchupu - sól, pieprz, chilli i ostra papryka w proszku - łyżka oleju - jajko Przygotowanie: Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju na złoty kolor, posolić. Wrzucić pomidory
Kuchnia Elliewędliną. Co w takim razie używać zamiast soli ? Na rynku znajdziemy bardzo bogaty asortyment przypraw i ziół, zaczynając od znanych: bazylia, oregano, papryka ostra, tymianek, rozmaryn, a kończąc na rzadko dodawanych: szafran, estragon, czarnuszka oraz cząber. Pamiętajmy by przyprawy były świeże lub suszone, unikajmy gotowych mieszanek, do których dodawana jest zarówno sól
Życie na widelcuSkładniki: makrela wędzona 1 duża, cebula biała 1 mała, cebula czerwona 1 mała, oliwki zielone 10 sztuk, pieczarki marynowane 10 sztuk, papryka marynowana 1 średnia/ostra, twaróg 20 dag/śmietankowy, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki pieczarki marynowane na słodko-kwaśno, oliwki pokroić drobniej, cebule pokroić drobno, papryczkę chilli marynowaną pokroić drobno razem z pestkami świeżą makrelę wędzoną dokładnie obrać
W Mojej Kuchni Lubięmleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka Stripsy: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy użyć gotowej przyprawy do kurczaka, wtedy rezygnujemy z dodatku soli ) ok. szklanka mąki na panierkę ciasto: 2 jajka szklanka mąki tortowej
Słodka Stronaopakowanie ciasta francuskiego (330 g) - 3-4 łyżeczki keczupu lub koncentratu pomidorowego - 3 spore garście tartego sera żółtego - garść oliwek - 12 plasterków salami - zioła prowansalskie - czosnek granulowany - ostra papryka Przygotowanie: Ciasto rozkładamy na blacie i smarujemy z wierzchu koncentratem. Posypujemy przyprawami i żółtym serem. Wzdłuż ciasta układamy 2 rzędy z salami. Pomiędzy nimi i na zewnętrznej układamy pokrojone
W poszukiwaniu inspiracjiżeby pomidory przeszły przyprawami. 3. Przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka obtaczamy kolejno w mące, jajku z solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy pomidory z ziołami oraz posypujemy serem
Kuchnia Pełna PasjiSałatka idealna na imprezę, coś dla miłośników makaronów;) Składniki: 1/2 opakowania makaronu, np. kokardki, pomidorki koktajlowe, 2 ogórki wężowe, papryka czerwona, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, pierś z kurczaka, ser feta, sos winegret, oliwa, przyprawa gyros. 1. Gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy olej, gdy się
Kuchnia Pełna Pasjipasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula, 2 ząbki czosnku, ogórek kiszony, pomidor, papryka, kukurydza, sałata, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jajko, olej. 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy mięso mielone oraz doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 2h do lodówki, aby mięso
Kuchnia Pełna Pasjiprzede wszystkim bardzo prosta do zrobienia. W kilka minut możemy wyczarować coś innego, niż tradycyjne kanapki :) Składniki: mały serek wiejski, 2 ogórki kiszone, 2 parówki, pomidor, ćwiartka cebuli, 1/2 papryki, sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie 1. Warzywa myjemy drobno siekamy. 2. Dodajemy do nich serek wiejski. 3. Parówki kroimy z talarki, dodajemy do reszty składników. 4. Doprawiamy do smaku
Kuchnia Pełna Pasjitego co jest w lodówce":) Jedynym warunkiem była obecność piersi z kurczaka w tej sałatce:) Mam nadzieję, że i Wam będzie smakować. Składniki: 3/4 szklanki ryżu, 2 pomidory, papryka, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 główki cebuli, 3 ogórki kiszone, garść oliwek: zielonych i czarnych, ser typu Feta, pierś z kurczaka, sos vinegrett. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
Kuchnia Pełna Pasjimielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 2-4 ząbki czosnku, 2 duże cebule, 0,5 kg dojrzałych, obranych ze skórki pomidorów lub pomidorów z puszki, zioła: bazylia, oregano, sól, pieprz, papryka ostra; sos beszamelowy: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 500 ml mleka, szczypta gałki muszkatałowej, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię
Kuchnia Pełna Pasjiczyni go świetnym uzupełnieniem codziennej diety. Składniki: 500g świeżego szpinaku, 3 duże pomidory, garść oliwek czarnych i zielonych, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, 1 duży świeży ogórek, duża papryka, pierś z kurczaka, gyros, sos winegret, ser żółty Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, lub w paski, doprawiamy przyprawą gyros. Mięso wrzucamy na rozgrzany olej. 2. Warzywa myjemy
Kuchnia Pełna PasjiJedzenie ma być pyszne, tanie i zdrowe a ta sałatka spełnia wszystkie te wymagania, polecam spróbować :D Składniki: mały serek wiejski, garść czarnych oliwek, pół ogórka świeżego, pomidor, 1/2 papryki czerwonej, pieprz ziołowy, sól, zioła prowansalskie 1. Do salaterki wykładamy serek wiejski. 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do serka. 3. Doprawiamy do smaku
Kuchnia Pełna Pasji