zdecydowanie szybkiej kuchni ;) Przepis łatwy, szybki no i na pewno tani, taka porcja jak na zdjęciu spokojnie nasyci 4 osoby (albo dwóch glodomorów ;p) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, pół papryki czerwonej, 2 ogórki kiszone, garść oliwek, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, ser żółty {ok 30dkg}, zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy
Kuchnia Pełna Pasjipodana prosto z lodówki, znakomicie chłodzi przy wysokich temeparturach. Zważywszy na szybkość jej znikania zaleca się robić jej troszkę więcej :D Składniki: 6 dużych ziemniaków, 2 duże pomidory, 3/4 papryki czerwonej, duży zielony ogórek, garść oliwek, 1/2 cebuli, 1/2 puszki kukurydzy, opakowanie sera feta, sos ziołowy Przygotowanie: 1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki. Gotujemy w osolonej wodzie
Kuchnia Pełna Pasjiwszelkie imprezy. Znikają w naprawdę szybkim tempie. Lepiej zróbcie ich od razu więcej;-) Składniki: Opakowanie placków tortilla, ponad to: Farsz 1: serek typu Almette (np. naturalny), 1/2 papryki czerwonej, 2 plasteki ulubinej szynki, ser żółty, oregano. Farsz 2: serek marscapone, kilka plastrów łososia, koperek, kilka kropel soku z cytryny. Farsz 3: 2 łyżki majonezu wymieszane ze startym serem żółtym
Kuchnia Pełna PasjiCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 1 duży brokuł, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, papryka czerwona, ogórek świeży, 2 pomidory, 200g ryżu, 0,30 kg sera żółtego, sos ziołowy: oliwa z oliwek, oregano, szczypta soli i cukru, ząbek czosnku, pieprz Przygotowanie: 1. Do wrzącej osolonej
Kuchnia Pełna Pasjizielona, kolendra mielona, czarnuszka sól, pieprz ciemne piwo typu belgijskiego do podlewania- ok. 1 szklanki 2 łyżki masła Marynata do kurczaka: 2 łyżki oliwy z oliwek po pół łyżeczki papryki słodkiej oraz ostrej mielonej, czosnek niedźwiedzi, tymianek, sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka dobrze opłukać, osuszyć, przyprawić marynatą. Kaszę jaglaną gotujemy w szklance wody z dodatkiem łyżki masła Do ugotowanej kaszy dodajemy
kgwjanczewoketchupu 4 łyżki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 1 cm imbiru, starty na tarce 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 4 łyżeczki nasion sezamu (u mnie czarne) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 1/2 łyżeczki mielonej kolendry Do podania: 100 g ryżu basmati CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
Tajskie smakikurczaka z tymiankiem jest bardzo krucha, soczysta. Tymianek bardzo fajnie współgra z drobiem . Znów jest zdrowo i pysznie :-) Składniki: 1 pierś z kurczaka 3-4 gałązki tymianku papryka ostra mielona sól, pieprz vegeta Jako dodatek proponuję fasolkę szparagową około 200g. Wykonanie: Pierś myję, ale nie osuszam. Następnie jeśli pierś w różnych miejscach jest różnej grubości, to rozcinam
Anielska Kuchnia Anirzodkiewek 20 g prażonych pestek dyni pulpeciki 200 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona cebula 10 g suszonych pomidorów 1 jajko 4 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki, rozmarynu, curcumy 0,5 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku sos 2 łyżeczki płynnego miodu 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżeczka soku z pomarańczy 2 łyżeczki
Niezły MłynekZapraszam do Waszych kuchni i polubienia mojego bloga! Dla 2 osób Czas przygotowania ok. 30 minut + marynowanie wd. uznania Składniki: 450g mięsa z udka kurczaka Olej słonecznikowy 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka czosnku suszonego lub granulowanego 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/3 łyżeczki kurkumy mielonej 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego 0,5 łyżeczki
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki masa mięsna: 500 g mielonej wieprzowiny 1 całe jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka majeranku 1 roztarty ząbek czosnku 1/3 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sól pieprz do smaku Farsz: 250 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Do posypania Starty żółty ser Ja zaczynam od przygotowania farszu. Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach
O kuchni z uczuciemczerstwe bułki 2 średnie cebule olej (do usmażenia cebulki) 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól pieprz,słodka papryka Wykonanie: Wątróbkę skręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia. Do zmielonej wątróbki dodać jajka , podsmażoną cebulkę i pozostałe
O kuchni z uczuciemmleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka sezam Stripsy: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku chilli w proszku pieprz sól (ewentualnie gotowa przyprawa do kurczaka) ok. 1/2 szklanki mąki na panierkę ciasto: jajko 1/2 szklanki mąki odrobina mleka szczypta soli pieprz odrobina chili
Słodka Stronapokrojona w ćwiartki 6 obranych ząbków czosnku ⅓ szklanki oliwy z oliwek 1¼ szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki mielonego kminku 1½ łyżki garam masala 1½ łyżeczki mielonej kurkumy 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: W misce robota kuchennego wymieszać imbir, cebulę i czosnek. Mielić, aż składniki będą bardzo rozdrobnione. Dodać pozostałe składniki i mielić, aż utworzą jednolitą masę. Marynować drób
naRuszciewyobrażam sobie swojej kuchni bez warzyw. Nawet z nich można szybko przygotować proste, ale zdrowe, pełne witamin danie. Składniki: 1 marchewka 1/2 młodej cukinii po pół czerwonej i zielonej papryki 1 pietruszka 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego pieprz do smaku 2-3 ząbki czosnku natka pietruszki i ziarenka sezamu
Czerwień i błękit