papryka - 32566 przepisów (strona:1627/2172)

Roladki w cieście filo z mięsem mielonym i dipem miętowym 161

mielonego mięsa wieprzowego 250 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki rodzynek 1 łyżka orzeszków piniowych 3 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki oleju Kujawskiego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią 6 łyżek masła sól pieprz gałka muszkatołowa 300 g jogurtu naturalnego sok z 1 cytryny 3 gałązki mięty Opis wykonania: Na 1 łyżce oleju z ziołami podsmażamy

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka z selera i szpinaku 201

selera i 0,5 kg batatów) 200 g świeżego szpinaku 500 ml śmietany 30-36% 4-5 jajek 3 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku sól, pieprz, słodka papryka olej Szpinak opłukać i odcedzić na sicie. Na patelni lekko rozgrzać 1-2 łyżki oleju i wcisnąć obrany czosnek. Chwilę go smażyć na małym ogniu, ciągle mieszając, żeby nie przypalić. Dodać szpinak

UgotujmyTo.pl
Ciasto cebulowe 255

mleka żółtko łyżeczka soli 50 g masła 50 g drożdży łyżka cukru Farsz: 0,5 kg cebuli jajko +1 białko pozostałe z ciasta 100 ml śmietany 18% sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Z drożdże rozkruszamy, mieszamy z cukrem, łyżką mąki i 40 ml ciepłego mleka. Rozczyn zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok 15 min. Masło roztapiamy w rondelku

e-PrzepisyKulinarne
Houskove knedliky, czyli czeskie knedle ze szczypiorkiem w sosie serowo - śmietanowym. 162

maśle szklimy cebulę i pora. Solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Gdy płyn odparuje wrzucamy sery. Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia. Ściągamy z ognia, zalewamy śmietaną i miksujemy blenderem. Możemy doprawić papryką słodką. Dodatkowo: -pieczarki w całości grillowane; tylko posolone już w ostatnim etapie obróbki -szczypiorek do posypania. -kawałek grillowanego pomidora, również posolony pod koniec obróbki

BaRepas
Dostojny jarmuż w pomidorach 106

liści jarmużu 4 pomidory 150 g wędzonego tofu 300 ml przecieru pomidorowego (najlepiej ekologicznego w butelkach lub domowego) ¾ szkl. mleka kokosowego ½ łyżeczki mielonego kuminu 1 czubata łyżeczka curry ½ łyżeczki papryki odrobina bulionu lub oliwy garść uprażonych płatków migdałowych Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej bulion/oliwę i wrzuć cebulę. Poczekaj, aż się zeszkli i po chwili dodaj poszarpane liście

Roślinna - blog wegański
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 175

pierwszy. Składniki: 10-12  pieczarek  średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz /do smaku oraz: jajko i bułka tarta /do panierowania tłuszcz /do smażenia Wykonanie: -Pieczarki oczyścić i obrać . -Ostrożnie usunąć

Zakamarki mojej kuchni
Piersi z kurczaka w pikantnej marynacie 287

ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka soli (dałam 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku Sposób wykonania: 1. Przygotować marynatę, czosnek obrać i zmiażdżyć, połączyć z pozostałymi składnikami. 2. Piersi opłukać, umieścić w naczyniu

Kuchnia domowa Ani
Szynka peklowana i pieczona 228

Marynata: Około 2 l wody ( tyle żeby przykryła mięso) 2 łyżki peklosoli Główka czosnku 3- 4 liście laurowe 6-8 kulek ziela ang. Przyprawy do pieczenia: Papryka słodka Sól Pieprz mielony Tymianek Kolendra  Olej Odmierzam wodę , zalewając szynkę w naczyniu w którym będzie peklowana. Mięso wyciągam, wodę zagotowuję i odstawiam do całkowitego wystudzenia. Do zimnej wody dodaję peklosól , dokładnie

Takie tam pichcenie
szynkowar-drobiowa oliwkowa wędlina... 153

Składniki: pałki z kurczaka 6 sztuk, mięso mielone drobiowe 65 dag, oliwki zielone 10 dag/opakowanie, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sól peklowa 2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, woda zimna 150 ml z pałek kurczaka wytrybować mięsko bez skóry, chrząstek i zważyć dodałam 65 dag mielonego mięsa z indyka - jeśli mięska z udek będzie wagowo

W Mojej Kuchni Lubię
Mleczny krem z kalafiora 163

warzywny) 2 szklanki mleka (jeśli ktoś ma alergię na nabiał - można użyć wody i dodać więcej ziemniaków, któe zagęszczą zupę) 1 średni ziemniak 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól i pieprz do doprawienia zrumienione płatki migdałowe do posypania opcjonalnie: łyżka wiórek kokosowych do wmiksowania w zupę Kalafiora wrzucić do wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Makaron z salami i słonecznikiem 185

średnia cebula pokrojona w piórka 3 łyżki oliwy z oliwek ząbek czosnku 150 ml śmietany 36% 1/2 szklanki wody po gotującym się makaronie garść słonecznika ulubiony makaron sól, pieprz, papryka ostra do smaku opcjonalnie: sr do posypania Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie. Na suchej patelni prażymy słonecznik i uprażony zdjemujemy na talerzyk. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Palcem po mapie: Kazimierz Dolny 151

powaliły mnie, o tyle pierogi były cudownie pyszne! Zdjęcie pochodzi ze strony http://restauracja-ufryzjera.pl/ PanMąż delektował się udźcem jagnięcym jako daniem głównym. Udziec duszony był w pomidorowym sosie z papryką, cebulą, czosnkiem i podany z kaszą kus-kus na gorącej patelni. Smakował mu bardzo. Ja podjadłam mu troszeczkę - danie było dość ostre, ale moje kubki smakowe nie lubią nadmiaru ostrości

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Palcem po mapie:Warszawa, Gringo Bar 149

zapominam, że za nią po prostu nie przepadam... No ale... Mięso - super! Przyprawione - super! No, prawie - do momentu aż nie natknęłam się w mojej porcji na ogromny kawał ostrej papryki. Jako, że moja tolerancja ostrości jest na dość niskim poziomie, choć i tak wzrosła odkąd poznałam PanaMęża, to prawie popłynęły mi łzy. Wiem - chilli, czyli powinnam być gotowa na ostrość

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pierogi ruskie 137

ciepłej wody (nie wrzątku!) Farsz: 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg białego sera - najlepiej tłustego bądź półtłustego 1 duża cebula 2 łyżki masła przyprawy do smaku - sól, pieprz, ew. ostra papryka Ciasto: Mąkę łączymy z solą i wysypujemy na stolnicę. Dodajemy po trochu ciepłej wody z olejem i zagniatamy ciasto - ma być miękkie i plastyczne. W razie gdyby ciasto się kleiło

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania