makaronem i majerankiem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami
Moja smaczna kuchniapieczarek 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny pęczek natki pietruszki (posiekać) 3 garści suszonych grzybów (zalać wrzątkiem i odstawić na noc) 1 duża cebula czerwona (posiekać) 1 mała czerwona papryka (posiekać) 3 liście laurowe 3 ziarenka owoców jałowca pieprz kolorowy 2 łyżki czosnku granulowanego jogurt naturalny (200 ml) sól himalajska świeżo mielony pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera przekładamy
ClauditteMissCookingłyżki płatków owsianych/ delikatnie zmielonych/ 2 łyżki otrębów pszennych 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczka kminu rzymskiego/mielony ½ łyżeczki majeranku ½ łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz /do smaku olej do smażenia otręby do panierowania Wykonanie: -Soczewicę ugotować do miękkości /d o gotowania można dodać liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego/. -Ugotowaną soczewicę
Zakamarki mojej kuchnilistki laurowe 6-7 kulek ziela angielskiego łyżeczka pieprzu czarnego ( ziarenka) 3-4 ząbki czosnku pełna łyżeczka soli Królik polski w dobrej cenie (KLIK) do pasztetu: papryka słodka ( łyżka) sól do smaku pieprz czarny mielony ( łyżeczka) imbir ( płaska łyżeczka) gałka muszkatołowa ( 2 -3 łyżki) kolendra mielona ( pół łyżeczki) 1 długa bułka wrocławska
Takie tam pichceniepieczywa: Pasta z kurczaka, sera i jajek Pasta z awokado i sera feta Pasta z wędzonego kurczaka, jajek i zieleniny Pasta z kurczaka i jajek Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado Pasta z jajek i awokado z dodatkiem goi Domowy pasztet
Gosia gotujewarzywa kapustne zawiera sulforofan, związek posiadający właściwości przeciwnowotworowe, antybakteryjne i antybiotykowe działanie bakteriobójcze wobec Helikobakter pylori (patogeny odpowiadające za wrzody żołądka). Pod względem zawartości witaminy C jarmuż przewyższa tylko papryka i natka pietruszki. Jest skarbnicą witaminy K, która hamuje rozwój niektórych nowotworów, m.in.piersi, jajnika, okrężnicy, wątroby. Dzięki zawartości potasu, wapnia i magnezu wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego, reguluje ciśnienie krwi
Smaczne Zdrowepotrawami z mięsa i będzie dostępny na stronach serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl i Fooder.pl. Lista składników: 4 duże kawałki giczy cielęcej 25 g mąki 50 ml oleju Kujawskiego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią 1 posiekana cebula 2 pokrojone ząbki czosnku 3 pokrojone łodygi selera naciowego 350 g marchwi pokrojonej w plastry 2 łyżki koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina
Smakowity Blog Kulinarnydietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka do ryby smażonej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty . surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Klasyczna surówka z kiszonej kapusty: 500 g kiszonej kapusty 1-2 soczyste jabłka 1 marchew 1 cebula łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cukru, sól
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJajko w awokado to mój kuchenny eksperyment. Nie wiedziałam jak inaczej wykorzystać awokado niż po prostu na kanapce lub jako krem czekoladowy (przepis niedługo!). Widziałam jajko sadzone w papryce.. pomidorach.. więc wpadł mi pomysł do głowy! Awokado nie sposób usmażyć (może kiedyś coś wymyśle) więc szybko włączyłam piekarnik i tak powstało to cudeńko. Jedna połówka dla mnie
Czarnawisienkaminut Składniki: duże opakowanie ciasta francuskiego (jeden płat), polędwiczka wieprzowa ok. 400 g, 5 świeżych daktyli (lub suszonych wcześniej zalanych wrzątkiem i odsączonych), 2 łyżeczki pikantnej konfitury z papryki (można zastąpić musztardą), skórka otarta z połowy cytryny (opcjonalnie), suszony tymianek i oregano, jajko, sól i pieprz do smaku, olej d smażenia. Przygotowanie: Oczyszczoną polędwicę posypać solą, pieprzem i ziołami
SzczyptaSmaQfiletów z dorsza (świeżych) 450 g mrożonych warzyw (zupa kalafiorowa z koperkiem) 450 g mrożonych warzyw (zupa jarzynowa) 150 g mrożonej włoszczyzny 1 łyżka lubczyku 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 pęczek koperku (posiekać) szczypta soli himalajskiej i przyprawy do ryb 400 ml jogurty naturalnego świeżo mielony pieprz 1,5 litra wody PRZYGOTOWANIE: Filety umyć
ClauditteMissCookingbazylia i oregano, grubo posiekane -ser żółty, 4 grube plastry w kostkę pokrojone -cztery parówki, pokrojone wzdłuż na ćwiartki i potem kostkę -kilka oliwek zielonych posiekanych -kilka posiekanych płatów papryki konserwowej -kilka glazurowanych suszonych pomidorków, posiekanych Jajka ubijamy na puszystą masę, miksując dodajemy olej i musztardę oraz posiekane zioła. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem oraz cebulą
BaRepasLista składników: 350 g mąki ½ kostki drożdży ½ łyżeczki cukru sól 2 małe posiekane cebule 300 g mielonej jagnięciny 4 łyżki orzeszków pinii szczypta cynamonu i mielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki papryki pieprz 1 żółtko 3 łyżki oleju Kujawskiego z bazylią Opis wykonania: Mąkę mieszamy z ½ łyżki soli, dodajemy drożdże i cukier rozpuszczone w 200 ml letniej wody. Zagniatamy ciasto
Smakowity Blog Kulinarnyplasterki nie będą się sklejały). Blaszkę wykładamy matą lub papierem do pieczenia. Ziemniaki smarujemy olejem, przy użyciu pędzelka starając się, aby olej dostał się pomiędzy plasterki. Oprószamy sola morską, papryką i oregano. Układamy na blaszce ponacinaną stroną do góry. Całość lekko skrapiamy olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200° C na ok. 50 minut (czas zależy od gatunku
mojewypiekiinietylkoprzesmażyć. Na sam koniec można dodać odcedzony makaron. Całe danie doprawić sosem sojowym. * jeśli nie masz przyprawy do dań chińskich możesz ją zastąpić dodając: sos sojowy i odrobinę papryki słodkiej, imbir, chili i kurkumę (bądź curry). P.S. Ja nie przesmażyłam makaronu, natomiast wymieszałam go z odrobiną sosu sojowego, aby nie był mdły
Ugotować