papryka - 32566 przepisów (strona:1616/2172)

Wiejska zapiekanka z mięsa mielonego – cottage pie 302

termoobiegu) i pieczemy ok. 25-35 minut. Przed pokrojeniem wiejska zapiekanka z mięsa mielonego musi odstać ok. 5 minut, aby sos przestał wrzeć. Wierzch można ozdobić słodką lub ostrą papryką w proszku i świeżymi ziołami. PS: Zapiekanka nie należy do potraw, które łatwo sfotografować, na przyszłość postaram się poprawić Post Wiejska zapiekanka z mięsa mielonego – cottage pie pochodzi

Poezja smaku
Tortilla 248

która jest przystosowana do smażenia bez tłuszczu) przez 2-3 minuty, obracając placki co 1/2 minuty na drugą stronę.     Tortillę podajemy z ulubionymi dodatkami (u nas pomidory, papryka, cebula, sałata, usmażone kawałki piersi z kurczaka, ser żółty, majonez + ketchup (lub sos przyrządzony według tego przepisu )).       Smacznego

paapilotkaa
Sos marchewkowo-groszkowy z grillowanym dorszem. 599

warzywnego 2-3 łyżki masła 2 łyżki mąki Dorsz 2-3 filety lub inna ulubiona ryba 2 jajka przyprawy Wykonanie: Rozbijamy jajka w talerzu, dodajemy sól, pieprz, paprykę i trochę suszonego lub świeżego kopru. Mieszamy i do jajek dodajemy poporcjowaną rybę. Odstawiamy . Marchewkę kroimy w kostkę, Do gotującego się bulionu dodajemy marchewkę- gotujemy 5-8 min. Marchewka powinna być

Smaki Edyty
Duszone plastry szynki oraz sałata z roszponki 221

świeżo zmielony pieprz tłuszcz do smażenia Sałata 1 opakowanie roszponki 2 pomidory Sos 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżka octu winnego po szczypcie tymianku bazylii oregano i papryki słodkiej sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Szynkę kroimy w plastry przyprawiamy dowolnie wybranymi ziołami. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz smażymy szynkę na złoty kolor dodajemy pokrojoną cebulę, podsmażamy przez parę minut

kgwjanczewo
Zupa krem z dyni i batatów, w wolnowarze 193

batatów 1  czerwona cebula 1 puszka pomidorów 4- 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki zielonej pasty curry  1 łyżeczka mielonego kminu 1 papryczka chili -bez pestek 1/4 łyżeczki papryki w płatkach lub chili 1,5 l bulionu - gorący 1-2 łyżeczki harissy opcjonalnie śmietana, szczypiorek do podania przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją.  Dynię i bataty

Stare Gary
Kurczak w sosie sojowo-miodowym z warzywami 297

wszystko w orientalnym sosie. Smacznie i naturalnie bez fixow i gotowych rozwiązań - żeby nawet mój mały, półtoraroczny buntownik mógł spróbować;) Składniki podwójna pierś kurczaka 2 średnie marchewki czerwona papryka mała cukinia zielona fasolka (najlepsza ta cienka) średnia cabula 3 cm kawałek imbiru 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu pieprz łyżka oleju roślinnego łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki wody

Kulinarne Inspiracje
"Ośmiorniczki" na śniadanie 120

przyrumienić. Na tym etapie parówki można doprawić pieprzem. Ośmiorniczki są prawie gotowe! Teraz można im zrobić oczy z goździków i powycinać buźki. Do tego pieczywo, ulubione warzywa - pomidor, ogórek, papryka - i śniadanie gotowe

Kulinarne Inspiracje
Tortille z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym 379

przygotowaniu, kiedy kurczak jest jeszcze ciepły albo na zimno. Obie wersje smakują równie dobrze. Składniki: 8 tortilli pierś kurczaka (na marynatę: łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu, olej rzepakowy, sól, pieprz) papryka ogórek sałata lodowa opcjonalnie pomidor, czerwona cebula - w zależności od upodobań na sos: 2 łyżki musztardy (ja użyłam delikatesowej Kamis) 1 łyżka miodu 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Zaczynami od sosu

Kulinarne Inspiracje
Duszone warzywa. 159

opakowanie mrożonej fasoli 1 puszka cieciorki 1 słoiczek marynowanych mini cebulek 1 słoik patisonów 1 czubata łyżka lubczyku 1 łyżka czosnku granulowanego pieprz mielony do smaku 1 łyżeczka ostrej papryki makaron razowy 1 szklanka wody PRZYGOTOWANIE: Uwielbiam dania jednogarnkowe :) Wszystkie składniki umieścić w misie multicookera poza makaronem. Jego dodamy na 10 minut przed końcem pracy programu. Wymieszać. Ustawić program STEW

ClauditteMissCooking
Pieczony boczek 187

gwarancję wędliny pozbawionej szkodliwej chemii i konserwantów. Wystarczy dobrej jakości boczek... Składniki; 1 kg surowego boczku 1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej, 1 łyzeczka soli, olej, 1 główka czosnku Wykonanie; Skórę umytego i wysuszonego boczku naciąć co 4 mm. wszystkie przyprawy zmieszać, dodać trochę oleju i natrzeć marynatą cały boczek. czosnek

Anioły w kuchni
Schab po sztygarsku. Schab nadziewany kiełbasą. Danie obiadowe i domowa wędlina w jednym. 220

oczekiwania, mięso wyszło wyśmienite, rodzinka zachwycona. Polecam :) Składniki - 1.70 kg schabu - kiełbasa cienka dobrej jakości u mnie swojska podwędzana ( długością zbliżona do długości schabu ) - czosnek mielony, kminek mielony, majeranek, papryka czerwona mielona, cebulka suszona, domowa wegeta - olej Wykonanie Przygotowanie potrawy zaczynam od włożenia do zamrażalnika kiełbasy ( kiedy jest zmrożona, jest sztywna i lepiej się nią nabija schab ) Umyty i osuszony

Kuchnia z widokiem na ogród
Żelazo 228

wyeliminować je z diety. Żelazo najlepiej nam służy w towarzystwie witaminy C, E, B12, B6, również z kwasem foliowym, miedzią i cynkiem. A znajdziemy je w szpinaku, pietruszce, jajkach, papryce i pomidorach. Warto do posiłków dodawać podprażone orzechy, pestki, przyprawy (kminek i kurkumę), podgryzać suszone owoce i zwiększyć ilość ziaren w swojej diecie. Kasz, grochu, soi. Nie tylko anemiczkom wyjdą

CoolinarniePL
Zupa z cukini i topinambura 145

więc wylądowała w zupie jako dodatek. Okazało się, że topinabur i cukinia pasują do siebie idealnie, a zupa topinamburowo cebulowa zmienia się w moją ulubioną pokonując nawet gulaszową z papryką. Smak zupy jest bardzo delikatny i kremowy. Poniżej przepis. Skłaniki: trzy kubki rosołu [tu bedzie link do rosołu ;p] malutka cebula pól pora pól pietruszki korzeniowej startej na tarce. cukinia

Lubczyk i Wanilia
Ser zgliwiały i zasmażony 208

konsystencję zbliżoną do serka topionego.  Teraz do garnka dodajemy masło i podsmażamy na nim ser dodając przyprawy (ja daję pieprz, sól, i dużo czosnku niedźwiedziego i czasem szczyptę papryki).  Dajemy mały ogień żeby nie zagotować serka. Podgrzewamy około 5 min albo krócej w zależności jak szybko twaróg nam się "stopi" i dodajemy rozbełtane jajko.  Podgrzewamy jeszcze chwilę

Lubczyk i Wanilia
Pieczona biała kiełbasa z ziołami 167

kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad. Składniki: 6-8 parzonych białych kiełbasek Marynata: 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju po 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, rozmarynu i majeranku 1/3 łyżeczka tymianku 1/3 łyżeczka pieprzu Dodatkowo: kilka ząbków czosnku 1 cebula Sposób wykonania: 1. Składniki marynaty połączyć. 2. Kiełbaski naciąć wedle uznania. 3. W żaroodpornym naczyniu

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania