Wypróbowałam też pasztet sojowy - polecam oba Skład: ryż gotowany, woda, teksturat sojowy, olej roślinny, warzywa (cebula, marchewka, pietruszka, papryka) koncentrat pomidorowy, kasza manna, mąka ryżowa, białko sojowe, sól morska, hydrolizat białka roślinnego (soja, kukurydza), ekstrakty i olejki eteryczne przypraw, ekstrakt drożdżowy, aromaty (seler). Firma: Sante. Cena: ok. 4zł. Masa netto: ok. 120g. Bardzo smaczny. Niezastąpiony, gdy brak czasu na przygotowanie
Qlinarnie i Qlinarniepożegnanie zimowej/zimnej aury. Sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: olej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów 1 ostra papryczka lub papryka w proszku oregano sól, pieprz Drobno pokrój cebule, czosnek, ostrą papryczkę i podsmaż na oleju. Dodaj fasolę, pomidory, przyprawy i około 0,7 l wody (lub trochę mniej
Qlinarnie i Qlinarniedość drogie porcje (dania główne ze zdjęć ok. 20zł). Wegetarianie znajdą tutaj całkiem sporo dań (szczególnie makaronowych), weganie niestety nie. Focaccia, podawana jako przystawka Spaghetti vegetariare (z papryką, bakłażanem i cukinią) Spaghetti z oliwą, masłem i chili Coconut dessert with blueberries I once ate this very simple and tasty dessert with Ania F., Łysa and Naja at Charlotte
Qlinarnie i QlinarnieSkład: woda, pomidory krojone 13%, cebula, białko pszenne, papryka świeża, koncentrat pomidorowy 3%, olej roślinny rzepakowy, mąka pszenna, mąka kukurydziana, kasza manna (zawiera gluten), przyprawy, naturalne aromaty drożdżowe, sól, świeży imbir, cukier. Firma: Primavika. Cena: ok. 7zł. Masa netto: 430 g. Produkt zawiera gluten, śladowe ilości gorczycy i selera oraz cukier. Nie zawiera tłuszczów nasyconych, substancji zagęszczających, przeciwutleniaczy, sztucznych barwników
Qlinarnie i Qlinarnielokalnych targach). Miechunka może być jedzona na surowo lub w przetworach. Smakuje trochę jak kombinacja pomidora z agrestem. Jak dla mnie idealnie:). Składniki: 2-3 miechunki 1 zielona papryka 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli sos: oliwa, woda, sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie Posiekaj drobno warzywa, owoce i ser. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, polej nim sałatkę i ponownie
Qlinarnie i Qlinarnieakcji: Co roku EWG (Environmental Working Group) prezentuje listę brudnych i czystych warzyw i owoców. Lista najbardziej zanieczyszczonych przez pestycydy obejmuje: Jabłka Truskawki Winogrona Seler naciowy Brzoskwinie Szpinak Papryka słodka Nektarynki Ogórki Ziemniaki Borówki Sałata zielona. Choć to niełatwe, najlepiej szukać powyższych w sprawdzonych miejscach, np. z upraw ekologicznych. Jeśli nie mamy takiej możliwości, nie oznacza to, że mamy
Qlinarnie i Qlinarniesuszonych śliwek 1,5 filiżanki wody 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę kilka kropel octu balsamicznego lub soku z cytryny kilka kropel sosu sojowego sól, pieprz, ostra papryka koperek Namocz śliwki na noc w wodzie. Ugotuj owoce w tej samej wodzie (około 10 minut). Dodaj resztę składników i gotuj na małym ogniu kilka kolejnych minut, aż sos zgęstnieje. Zblenduj
Qlinarnie i Qlinarnieakcji: W Magicznych Smakach po raz drugi: wegeburgery – wersja wegetariańska. Naprawdę na bogato i trochę można odgapić bo warto: w roli kotletów falafle, mnóstwo warzyw - papryka czerwona, rukola, szpinak, pomidor, ogórek kiszony (lub konserwowy?), czerwona cebula i sos (niestety nie potrafiłam rozgryźć jaki dokładnie, chyba trochę podobny do tatarskiego). Za jednego burgera zapłacimy 10 zł a porcja
Qlinarnie i Qlinarniewersji wytrawnej, ale ma bardziej kremową konsystencję i jest od niej bielsza. Jest wiele różnych smaków: z pomidorami, bazylią, chrzanem, rukolą, pieprzem, ziołami, jabłkiem i cebulą, burakiem, szczypiorkiem, papryką, czosnkiem niedźwiedzim. Pasta jest bezglutenowa i wegańska. Nie zawiera cukru ani sztucznych konserwantów. Kupiona w sklepie ze zdrową żywnością. Źródło zdjęcia: www.balviten.com. Sunflower breadspread Ingredients: sunflower seeds (42%), water, sunflower
Qlinarnie i Qlinarniebardzo fajny obiad studencki. (albo jakiś inny posiłek, nic nie narzucam) Składniki: -0,5-1 kg ugotowanych ziemniaków -jajko -2-4 łyżki mąki -olej do smażenia -sól, pieprz, ostra papryka -bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki należy ugnieść lub jeśli są już zimne to zmielić lub z jakiś inny sposób przemienić w jednolitą papkę. Dodać do nich jajko i mąkę w odpowiadających
Tanie przepisy studenckiewłoskiego ½ małej kapusty włoskiej łodyga selera naciowego 2 ziemniaki 1 marchew 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 3 łyżki oliwy z oliwek ½ cebuli ok.1 litr bulionu warzywnego ostra papryka /do smaku sól i pieprz /do smaku świeży koperek lub majeranek /do dekoracji Wykonanie: -Warzywa obrać, umyć . -Kapustę poszatkować, marchew pokroić w plastry, ziemniaki w kostkę, koper
Zakamarki mojej kuchniwapnia i żelaza. Dziś pomysł na wspaniałego kurczaka z curry i ananasem. Zapewniam, że to świetne połączenie ! Składniki: -pierś z kurczaka -pół czerwonej cebuli -pół papryki -pół puszki ananasa -sok z ananasa -przyprawa curry, oraz odrobinę przyprawy do kurczaka i ziół prowansalskich -torebka brązowego ryżu -pietruszka -sól i pieprz Przygotowanie: 1.Kurczaka kroimy z drobną kostkę, przyprawiamy
Zdrowo kolorowo lifestylowocebula 1 mały seler 1 pietruszka 5-6 ząbków czosnku 1 marchew 2 ziemniaki Ok. 0,5 kg dynii 1 łyżka masła Kolendra, 2 liście laurowe, pieprz indyjski, papryka mielona słodka, ziele angielskie, pieprz sól, imbir świeży lub mielony. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy rozgnieciony czosnek i cebulę na złoty kolor, następnie wrzucamy wszystkie warzywa i przyprawy
Jadło i czytadłoszklanka mąki, 1 jajko, ½ szklanki wody, 1 łyżka vegety. Ryby obtoczyć w cieście i usmażyć na oleju 3 duże cebule, 5 dużych ogórków konserwowych, 1 średni słoik papryki konserwowej - wszystko to pokroić w kostkę, dodać 2 szklanki wody, ¼ szklanki oleju, 4 łyżki ketchupu, 2 łyżki cukru, 3 łyżki octu, 1 mały przecier pomidorowy. Całość zagotować. Układać warstwami ryby, warzywa
Jadło i czytadłopodstawowy składnik to chleb tostowy. Odkrawamy skórkę, wałkujemy na cienko, smarujemy masłem, układamy plastry szynki, sera, smarujemy dowolnymi pastami, układamy warzywa pokrojone w długie słupki (ogórek, rzodkiewkę, paprykę itp). Roladki zawijamy ciasno w folię spożywczą i przynajmniej na 2 godziny wkładamy do lodówki. Przed podaniem rozwijamy z foli, gwarantuje, że będą się dobrze trzymać
Jadło i czytadło