papryka - 32566 przepisów (strona:1436/2172)

Gulasz z warzywami chińskimi. 165

pieczarkami konserwowymi Orzech . Do gulaszu użyłam wyśmienitych koncentratów ProecoPolska. Zapraszam :) Składniki: 300 g mięsa ( szynki ) 300 g karkówki 1 łyżka bazylii 1 łyżka ziół prowansalski 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka rozmarynu pieprz domowa vegeta do smaku 3 ząbki czosnku lub 2 łyżeczki czosnku ProecoPolska 1 łyżeczka koncentratu chili ProecoPolska   3 łyżki oliwy 1 litr + 600ml ewentualnie

Sama słodycz i szczypta chili
Skrzydełka w miodzie i musztardzie 202

skrzydełek z kurczaka Marynata: 3 łyżki miodu 3 łyżki ostrej musztardy 3 łyż ki sosu sojowego 2 łyżki oleju pieprz i sól  zioła prowansalskie słodka i ostra papryka suszony czosnek Składniki marynaty dokładnie wymieszać, posmarować umyte i osuszone skrzydełka. Włożyć do rękawa piekarniczego i piec ok. 40 minut. Następnie rozciąć rękaw i zrumienić skrzydełka ok. 15 minut

Czerwień i błękit
Śledź smażony w cieście 207

śledzie: świeże filety śledziowe(u mnie 6) 6 łyżek mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka łyżeczka otartej skórki cytrynowej ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej Przygotowanie śledzi: Śledzie myjemy i osuszamy. Z reszty składników w misce robimy gęste ciasto. Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru. Odsączamy z nadmiaru

NiePieprz.pl
Nadziewane szyjki drobiowe 171

mnie mięso z piersi i udek kurczaka; może być gotowe) 100g wątróbki drobiowej 1 sucha bułka (rozmoczona w mleku) 1 jajko 1 cebula (duża) 3-4 ząbki czosnku majeranek papryka słodka sól, pieprz olej do smażenia Z szyjek drobiowych ostrożnie ściągnąć skórę. Skórki dokładnie opłukać i wysuszyć na ręczniku kuchennym. Przygotować farsz. Wątróbkę włożyć do gotującej się wody, zdjąć

Di gotuje
Soczyste kotlety mielone z natką pietruszki 188

klarowane - 1 raczej czubata łyżka (na początku lepiej dać więcej, tak by potem w trakcie smażenia nie dodawać już tłuszczu, mięso je wtedy bardziej chłonie) 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka i ostra poniżej niż pół szklanki wywaru warzywnego lub mięsnego 3 łyżki wody gazowanej (będą soczyste i pulchne) bułka tarta Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy

Zasmakuj Kuchni
Zupa- krem z groszku 97

Składniki: 400 g groszku   600 ml bulionu warzywnego   1 cebula   śmietana 30% przyprawy: sól, pieprz, papryka chili   ser pleśniowy   listki mięty   grzanki lub groszek ptysiowy   Przygotowanie Cebulę obrać, pokroić i lekko podsmażyć w garnku, dolać bulionu, dodać groszek. Wszystko zagotować. Na koniec doprawić do smaku, dodać śmietanę wrzucić listki mięty. Całość zmiksować

Kukuleczki
Krem z dyni 87

użyłam wołowego, bo taki miałam z wczoraj     )   1 cebula 2 ząbki czosnku   2 łyżki masła straty surowy ziemniak  przyprawy; sól, pieprz, gałka muszkatołowa, ostra papryka   Sposób przygotowania: Oczyszczamy dynię z pestek, małym nożykiem pozbywamy się środka ( miąższu). Następnie obieramy ze skóry ( tu potrzebny jest dobry nóż lub obieraczka) Najlepiej pokroić dynię na mniejsze kawałki

Kukuleczki
Chipsy buraczane 125

buraczane chipsy z buraka :) Można je przyrządzać na dwa sposoby. W piekarniku lub na patelni.  Składniki: 1 burak 1 łyżka oliwy ulubione przyprawy ( bazylia, papryczka chilli, słodka papryka....) Przygotowanie:  Buraka obrałam,umyłam.Pokroiłam za pomocą obieraczki cienkie plastry.Można użyć noża. Wrzuciłam wszystko do miski.Dodałam oliwę, przyprawy.Wszystko wymieszałam,tak aby każdy plaster był obtoczony w marynacie.Ułożyłam

Kukuleczki
Zupa- Krem z marchewki 98

nutą pikanterii.Idealny na chłodne zimowe dni. Smakiem przypomina krem z dyni. Składniki: 1 l bulionu 6 marchewek  2 cebule 2 łyżki masła lub oliwy 2 łyżeczki słodkiej papryki kawałek startego imbiru  szczypta chilli  sól, świeży pieprz Przygotowanie: Marchewkę pokroiłam w plastry. Obrałam cebulę i posiekałam. Wrzuciłam do garnka w którym roztopiłam masło.  Całość dusiłam około

Kukuleczki
Smażone krewetki 100

Potrzebujesz 250 g krewetek 5 pomidorów cherry  50 ml wina wytrawnego  papryka chili mielona garść ziaren słonecznika  imbir mielony pieprz, sól kolendra  150 g masła 50 ml oleju Przygotowanie:    Krewetki obierz z pancerza posyp solą i pieprzem z obu stron.  Rozgrzej olej i smaż krewetki do czasu uzyskania złotawego koloru. Wyjmij krewetki

Kukuleczki
CHIPSY Z JARMUŻU 81

Składniki kilka liści jarmużu  3 łyżki oliwy  1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki ser parmezan  Przygotowanie Liście jarmużu umyj i wysusz. Oderwij łodygę i podziel liście na mniejsze kawałki. W misce połącz oliwę z przyprawami i wymieszaj dokładnie z jarmużem. Blaszkę  wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż jarmuż. Posyp startym parmezanem. Wstaw do nagrzanego piekarnika

Kukuleczki
ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW I SZPINAKU 89

ząbki czosnku  mała czerwona cebula  1 łyżka masła 1 łyżeczka oliwy  Składniki na sos: 2 jajka 100 g śmietanki 18  sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie sosu: Do miski wbij jajka, dokładnie ubij. Kolejno dodaj śmietanę,przyprawy i ponownie ubij.  Przygotowanie: Ziemniaki obierz i gotuj przez 6 minut w osolonej wodzie. Przestudzone pokrój na grube plastry

Kukuleczki
Kurczak Balti 201

kurczaka 150 ml jogurtu naturalnego 3,5 cm imbiru 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka kurkumy 1 płaska łyżeczka chili w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki kozieradki mielonej sok z 1/2 limonki Sos 200 g liści szpinaku 350 g siekanych pomidorów z puszki * 150 ml kremówki

Wędrówki po kuchni
łopatka 171

danie  dla 6-8 osób 1,5-2 kg ładnie wykrojonej łopatki wieprzowej   marynata duża szczypta majeranku duża szczypta lubczyku duża szczypta pieprzu ziołowego duża szczypta papryki słodkiej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju 2 łyżki octu jabłkowego Sposób przygotowania:  Czosnek obieramy z łupin, miażdżymy nożem, drobno siekamy i wkładamy do miski razem

Miód i pieprz
Zupa szpinakowa. 125

garście szpinaku Marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się bulionu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem - ja jeszcze wsypałam odrobinę papryki ostrej mielonej. Kiedy ziemniaki nam zmiękną dodajemy umyty i porwany na małe kawałki szpinak i wyciskamy sok z cytryny. Gotujemy około 30 minut i zagęszczamy śmietaną, gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania