adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 500 g mięsa wołowego, mielonego (ja użyłam dobrej jakości mięsa wieprzowego) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki czerwonej, mielonej 1 pęczek pietruszki sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżeczka cząbru dodatkowo: olej do posmarowania kratki grillowej patyczki do szaszłyków zimna woda do namoczenia patyczków sos tzatziki do podania wykonanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do zimnej
Domowy Smak Jedzeniawołowiny np. pręga lub goleń 500 ml czerwonego, wytrawnego wina 800 ml bulionu wołowego 3 marchewki 1 seler 3 ziela angielskie 4 liście laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam
Mango PapajaFasola w pomidorowym sosie, z ryżem i jajkiem 1 szkl. ryżu basmati (2 torebki) 2 szkl. wody sól 1 czerwona cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekany 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta płatków chili sól po 1 łyżeczce kuminu i kolendry (utarte w moździerzu) 2 suszone pomidory z zalewy, pokrojone w paski 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka przecieru pomidorowego
Dzieje kuchennej WiewióryPyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Obsypać suszonym oregano. Na każdym płacie mięsa położyć kawałek mozzarelli i suszony pomidorek. Zawinąć w rulonik i obwinąć kawałkiem szynki parmeńskiej. Na patelni rozgrzać olej i położyć roladki
Kuchnia Pokoleńwarsztatów z Hiszpańską oliwką, które prowadził Sebastian Olma, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef. Oprócz ciasta przygotowane zostały: chłodnik z zielonych oliwek z grzankami, pastą z czerwonej papryki i czarnych oliwek. Dorsz gotowany w ziołach z kaszą burgul i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Pierś kurczaka z risotto z zielonymi warzywami i oliwkami. Wszystkie dania zostały przygotowane
królestwo garówcytryny, pieprz. Skrapiamy nim naszą sałatkę. Ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata Sałatka meksykańska Sałatka z ciecierzycy Tabouleth Sałatka komosa ryżowa - awokado Sałatka komosa ryżowa - papryka 25 total views, 25 views today Tweetnij The post Sałatka marokańska. appeared first on MODA
MODA NA BIOmojego przepisu te określenia same nasuną się Wam na język:) Smacznego! Składniki: 1 kg karkówki około 6 łyżek octu winnego olej rzepakowy sól, pieprz według uznania pół łyżeczki kardamonu papryka ostra i słodka chlebek okrągły do wydrążenia - będzie służył jako miska:) Wykonanie: Jeśli macie czas zamarynujcie karkówkę na około 12h. Umyjcie ją, posmarujcie olejem (około 3 łyżki), dodajecie ocet winny
Zasmakuj KuchniSzybki i pożywny obiad Składniki 1 filet z kurczaka 2 marchewki 1 cebula przyprawa do kurczaka czubryca czerwona sól, pieprz słodka papryka chili 1/2 łyżki łagodnej pasty paprykowej 1 łyżeczka … Czytaj dalej Lekka potrawka drobiowa z marchewką
czarrna od kuchnidobrze. Część zrobiłam ze szpinakiem, ale że nie wszyscy w domu są Papajami, zrobiłam też wersję z żółtym serem i szynką. Można dodać salami, suszone pomidory, oliwki, paprykę. Albo camembert i żurawinę. Takie to by mi smakowały! Muszę na chwilę zawiesić wypiekanie ciast drożdżowych, bo za mocno poluzowałam i coś waga drgnęła nie w tę stronę co trzeba
bistro mamadomu doskonały domowy biały twaróg, który wykorzystuję do przygotowania twarogu z rzodkiewką , twarogu z ogórkiem , czy do zrobienia domowego żółtego sera . Nadziewam tym serem również inne warzywa, pomidory , czy paprykę. A te roladki z ogórka stały się domowym przebojem. Roladki ze świeżego ogórka z twarożkiem i rzodkiewką: Składniki na 2 porcje: 4 ogórki gruntowe 150 g twarogu 2-3 rzodkiewki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębatata. Składniki: Batat – 1 sztuka Płatki drożdżowe – 4 łyżki Oliwa z oliwek – 4 łyżki Sok z cytryny – 4-5 łyżek Czosnek – 1 ząbek Papryka wędzona – spora szczypta lub do smaku Pieprz – do smaku Sól – do smaku Wykonanie: Batata obierz, pokrój w plastry i gotuj do miękkości. Przestudź go troszkę, umieść w kielichu
BlendmanSkładniki: 600 g passaty pomidorowej 2 duże dojrzałe pomidory 3 szklanki zielonego groszku 2 cebule pół łyżeczki sosu chili sól, pieprz papryka słodka i ostra bazylia mielony czosnek 2 plastry cienkiego wędzonego boczku masło klarowane masło 3/4 szklanki wody Wykonanie: W głębokim garnku rozgrzewamy masło, wsypujemy pomidory pokrojone w drobną kostkę i cebulę. Gdy zmiękną dodajemy groszek, passatę, łyżkę masła
Zasmakuj Kuchnisię z lekko słodkawym sosem. Lubicie takie smaki? Polecam! 800g karkówki (max 1,5 kg) 3 cebule przyprawy (wg uznania, u mnie sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i słodka papryka) olej Sos: 1 szklanka coli 1 szklanka ketchupu łagodnego (można użyć ostrego; często mieszam dwa rodzaje) 1 łyżka musztardy Dijon (jeśli ketchup był łagodny, jeśli ostry - użyć łagodniejszej) Cebulę pokroić
Di gotujeZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -CYTRYNOWE PIERSI- ✔ 250 g PIERSI Z KURCZAKA ✔ PIEPRZ CYTRYNOWY ✔ SMALEC Z GĘSI (do smażenia) -OGNISTE PIERSI - ✔ 250 g PIERSI Z KURCZAKA ✔ PAPRYKA OSTRA ✔ CHILI ✔ SÓL ✔ SMALEC Z GĘSI (do smażenia) ZDJĘCIA Z PLANU
Sylwetka Od KuchniCzas na kolejną odsłonę (kultowej już i chętnie czytanej) surówki z pora. Dziś zaproponuję w wersji z kukurydzą i papryką. Idealna do obiadu - do mięs czy grilla. Do tego najlepiej dodać młode ziemniaki (w całości) z masełkiem i koperkiem. PYCHA! Czytaj więcej
Ana Mari's world