tuńczykiem. Ryba ma tak wyrazisty smak, że nie wymaga zbyt mocnego doprawiania. W tej wersji dodaję jajka, kukurydzę i cebulę. Polecam również sałatkę z tuńczykiem, z dodatkiem pomidorów i papryki. Przepis znajdziecie tutaj . 1 puszka tuńczyka w oleju (170 g) 1 szklanka kukurydzy konserwowej 2 jajka 1/2 małej cebuli 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu szczypta soli szczypta pieprzu
Bulliopostanowiłam przygotować je w piekarniku, trochę mniej kaloryczna wersja. Wyszły super... Więc zapraszam! Składniki; 1 kg ziemniaków 2-3 łyżki oleju ok, pół łyżeczki soli, rozmarynu a także czerwonej papryki i pieprzu do smaku dowolny sos do podania Przygotowanie; Ziemniaki obieramy, myjemy a następnie kroimy na grubsze frytki. Wkładamy do miski, wlewamy olej i wrzucamy wszystkie przyprawy. Mieszamy
Radość kipiąca uśmiechem.wody 1/2 kostki rosołowej 1 czerwona cebula ok. 200 g kiełbasy drobiowej natka pietruszki ok. 200 g marchewki z groszkiem (mrożonej) 5 jajek 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka mielona olej do smażenia Wykonanie: Kaszę jaglaną płukamy kilkakrotnie pod zimną wodą, następnie zalewamy gorącą wodą i odcedzamy. Gotujemy w 2 szklankach wody razem z kostką rosołową do momentu
Kuchnia MagdaLenykapusty kiszonej i suszonych grzybów. Kto nie próbował jeszcze takiej wersji to polecam 😊 Składniki: ciasto francuskie 400 g, kapusta kiszona 500 g, grzyby suszone 1 szklanka, cebula 1 szt, papryka słodka w proszku pół łyżeczki, kminek pół łyżeczki, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, dodatkowo: jajko 1 szt, s ó l, Sposób przygotowania: Kapustę
kulinarne odsłony patisycylijskiej. Są zrobione z mąki z ciecierzycy i smażone na głębokim oleju. Dodatkami mogą być: natka pietruszki, której użyłam, ziarna sezamu czy dowolne przyprawy takie jak kminek, czerwona, słodka papryka. Wykonanie jest bardzo proste, jednak kurczowo należy trzymać się przepisu. Polecam je podawać jako samodzielna przekąska lub zamiast pieczywa do różnych sałatek. Panelle około 60 sztuk Składniki: 300 g mąki
Jaglusianaciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka mielonego kminku 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 270 g sera sałatkowego w kawałku (opcjonalnie) 3 - 4 łyżki oliwy do smażenia Kasza z serem sałatkowym Przygotowanie: Kaszę zalać szklanką zimnej lekko osolonej wody
Kuchcik gotujeulubioną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka mąka pszenna do obtoczenia cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku 180 ml śmietany 30% ok. pół szklanki wody sól, pieprz, papryka ostra lub słodka Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące. Smażymy je chwilkę na oleju z obu stron, następnie dodajemy posiekaną cebulę i czosnek
e-PrzepisyKulinarneTrochę inna wersja wielkopolskich pyr z gzikiem. Polecam, potrawa jest pyszna. Składniki: Ziemniaki: kilka średnich ziemniaków o miękkiej skórce 3-4 łyżki oliwy z oliwek pieprz czosnkowy, pieprz ziołowy, papryka słodka wędzona koper Ser: około 0,5 kg sera białego półtłustego pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewki mała cebula około 300 ml kwaśnej śmietany 18% sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy
e-PrzepisyKulinarnespróbować, ale za cel postawiłem sobie zrobienie jej samemu. Wegańska szakszuka z tofu to moja propozycja na to bliskowschodnie danie. Ponieważ pora roku nie sprzyja kupowaniu tanich cukinii, papryk lub bakłażanów, to postawiłem na wersję studencką… tanią. Bardziej bogate w warzywa jeszcze przed nami. Czego najbardziej potrzebuje szakszuka? To czy wegańska szakszuka z tofu zagości na Twoim talerzu
Blendmanoprócz podstawowego składniki proteinowego (zwykle owoce morza lub mięso), zawsze znajduje się mleko kokosowe, zielona pasta curry, sos rybny i cukier, najlepiej kokosowy. Można do niego dodać bakłażana, zieloną paprykę lub inne zielone albo białe warzywa. W zależności od tego, ile dodacie mleka – curry będzie mniej lub bardziej gęste. Własną zieloną pastę curry przygotujecie z zielonych papryczek chili, szalotek
Pociąg Do Kuchnipierwszy raz robiłam śledzie w sosie curry, to nie spodziewałam się, że aż tak mi zasmakują. Śledzie marynowane w kiszonych ogórkach także są pyszne. A z cytryną i ostrą papryka? Rewelacja! Naprawdę nie trzeba cudów, żeby coś urozmaicić, czasem wystarczy zerknąć, co nam zalega w lodówce. Przyznam się Wam, że moje przepisy powstają bardzo często w taki własnie sposób. Coś
Codzienna kuchnia niecodziennamiękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 5 dkg sera żółtego 1/2 szklanki sosu meksykańskiego Fanex cebulka prażona Fanex sól, pieprz słodka papryka 5 kukurydzianych placków do tacos Przygotowanie: Cebulę posiekać, … Czytaj dalej Tacos z kurczakiem
czarrna od kuchniugotowałam sos pomidorowy. Oprócz tego, Lilce zrobiłam pulpeciki więc trochę nietypowo jak na spaghetti, ale fajnie wyglądają i lepiej się je takie kuleczki. Mięso mielone zmiksowałam w thermomixie, dodałam paprykę słodką, pieprz, suszoną natkę pietruszki i startą na drobnych oczkach marchewkę. Smażyłam na maśle klarowanym. Kolacja 19:00 Chlebek z ziarnami bez mąki, dostajemy od mojego taty (piecze sobie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comMakaronów, które używa się w kuchni tajskiej jest wiele. Każdy jest smaczny :)). ~~SKŁADNIKI~~ filety z piersi kurczaka 2 szt. warzywa mrożone lub świeże 250 g. ( np. brokuł, kalafior, marchew, papryka ) pieczarki 4-5 szt. mała cebula 1 szt. sos sojowy ciemny 2 łyżki pieprz do smaku bulion warzywny 1 szkl. makaron ryżowy 1 op. natka pietruszki
Kuchnia Paulettes