papryka - 32566 przepisów (strona:1200/2172)

Faszerowane papryczki z grillowanym kabanosem i serkiem greckim 198

następnie studzimy i chrupkie tniemy na małą kostkę. Cebulę siekamy w kostkę i zasmażamy na masełku. Kabanosy łączymy w miseczce z serkiem i cebulką. Doprawiamy do smaku. farszem nadziewamy papryki i układamy je w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Całość delikatnie skraplamy oliwą i pieczemy przez 15 - 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 C. Smacznego

Niezły Młynek
Surówka 224

Szybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska  cebula papryka  pomidor  sól sok z cytryny  olej  przyprawa do sałate k  Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Paprykę , pomidora, cebulę pokroić w kostkę i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę , przyprawę i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
sushi po mojemu 168

Składniki łosoś (Podstawa to ryby. Dobra ryba to klucz do sukcesu ) ogórek zielony papryka czerwona sezam czarny wasabi-chrzan w proszku liście nori(Nori,Wodorosty) ryż do sushi(krótko ziarnisty, klejący się) ocet ryżowy Słońce woda (na 1 szklankę ryżu ,1,5 szklanki wody) Wykonanie Sos do ryżu. Na 0,5 kg ryżu potrzebujemy 5 łyżek octu ryżowego, 3 łyżki

w mojej kuchni
Letnie leczo warzywne 189

naszym stole. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i sycące. Do tego pełne warzyw są pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny. Składniki: duża cebula 2 piersi z kurczaka strąk czerwonej papryki pieto kiełbasy swojskiej duża cukinia 6 pomidorów ½ dużego selera korzeniowego 3 marchewki

Pyry na Gaz
Sałatka z kalarepą 200

Szybka i lekka sałatka dla wszystkich, którzy lubią kalarepę. Składniki: 1/2 kalarepki sałata masłowa papryka czerwona 200 g sera żółtego 3-4 ogórki kiszone Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego sól, pieprz, cukier Przygotowanie Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, sałatę rwiemy na drobne kawałki, resztę składników kroimy w kostkę. Składniki na sos łączymy

e-PrzepisyKulinarne
makaron i sezonowe warzywa 152

sezonowych. Mieszanka warzywa w makaronie, różni się w zależności od lokalizacji i upodobań, Składniki 2-3 marchewki, obrane i pokrojone w cienkie paski 2 cukinie pokrojone w paski 2 papryki pokrojone w paski 1 cebula, pokrojona w piórka bazylia świeża 2 łyżki masła klarownego,lub 50ml oliwy z oliwek Sól i świeżo zmielony pieprz 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 500g

w mojej kuchni
Zupa krem z batatów z nutką chilli 163

marchewkę, co nadaje mu bardzo uroczy wygląd. Składniki: - ok. 700g batatów (u mnie dwa duże) - 1 litr bulionu - łyżka oleju kokosowego lub innego - cebula - 1-2 ząbki czosnku - łyżeczka papryki ostrej - pół łyżeczki chilli *opcjonalnie: marchew i pietruszka z wcześniej ugotowanego bulionu, jogurt naturalny, szczypiorek Bataty obieramy i kroimy w kostkę. W garnku podsmażamy na oleju do zeszklenia cebulę wraz

Be Fit Be Strong
Sałatka z kaszy jaglanej i szynki 262

Jeśli lubicie kaszę jaglaną, możecie wypróbować tę sałatkę. Składniki: 100 g kaszy jaglanej niewielka cebula czerwona 4-5 suszonych pomidorów 150 g szynki konserwowej 1/2 czerwonej papryki garść czarnych oliwek pęczek szczypiorku Dodatkowo: 4 łyżki oliwy ząbek czosnku sól, pieprz łyżka soku z cytryny bazylia Przygotowanie Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Szczypiorek siekamy, resztę składników kroimy w kostkę

e-PrzepisyKulinarne
Leczo czyli warzywny jednogarnkowiec 181

czasu, jednak w czasie gdy warzywa duszą się na patelni, my możemy zająć się swoimi sprawami i od czasu do czasu zajrzeć pod przykrywkę wypełniając nasza kuchnię zapachem wędzonej papryki i warzyw

wegetalerze
Kolorowa surówka warzywna 160

Kolorowa bomba witaminowa  Składniki: 1/2 główki białej kapusty, poszatkowanej 1/2 dużej papryki 1 jabłko 1 ogórek 10 rzodkiewek 2 marchewki pęczek koperku 3 łyżki oleju/oliwy 2-3 łyżki octu winnego białego sól, pieprz, cukier do smaku Wszystkie warzywa posiekać lub zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, wymieszać. Doprawić olejem, octem oraz solą, pieprzem i cukrem. Dodać posiekany koperek. Wszystko

Moja Galeria Smaku
Sałatka śledziowa po meksykańsku 142

Składniki: 1 słoik śledzi w zalewie octowej 140 g fasoli czerwonej z puszki 140 g kukurydzy konserwowej 140 g marchewki konserwowej 3 kawałki papryki marynowanej 1/3 papryczki chili lub do smaku suszone oregano 1 łyżka ulubionego oleju posiekany szczypiorek Śledzie, fasolę, kukurydzę, marchewkę odcedzić. Śledzie pokroić na kawałki. Przełożyć składniki do miski. Dodać pokrojone chilli, oregano, szczypiorek. Polać olejem. Źródło

Moja Galeria Smaku
Warzywa pieczone z miodem 127

sosem balsamicznym. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do pieczonego mięsa. Można je piec równocześnie na drugim poziomie piekarnika. Składniki: 1 cukinia 4 marchewki 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 2 buraki 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki czosnku rozmaryn 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu balsamicznego 30 g rozpuszczonego masła sól, pieprz Cukinię pokroić

Moja Galeria Smaku
Pasta paprykowa 228

możecie zrobić na zimę do słoików a także teraz jako dodatek do mięs, kiełbas i jako smarowidło do chleba. Pasta jest ostrawa ale to zależy od Was ile ostrej papryki włożycie do niej i jaki stopień ostrości lubicie. Polecam serdecznie. Pasta paprykowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania