papryka - 32566 przepisów (strona:1198/2172)

Paprykowe leczo z kiełbasą [PRZEPIS] 214

Leczo, to jedna z naszych ulubionych potraw. Zazwyczaj przyrządzamy ją z czerwonej słodkiej papryki. Ostatnio zafundowaliśmy sobie jednak wersję na ostro, wykorzystując troszkę papryczek chili, pochodzących z tegorocznych działkowych zbiorów. Paprykowe leczo z kiełbasą – ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Paprykowe leczo z kiełbasą

Jakugotujesz.pl
Sałatka z kuskusem 227

miska wychodzi z przepisu Składniki: * opakowanie kuskusu * puszka tuńczyka w sosie własnym (ja lubię w kawałkach ale rozdrobniony też będzie dobry) - mogą być nawet 2 w wersji hard * garść papryki marynowanej pokrojonej w kosteczkę * 2 ogórki kiszone - pokrojone w kostkę * łyżeczka ziarenek smaku * puszka kukurydzy * 2 łyżki jogurtu naturalnego * 2 łyżki majonezu * 1 łyżka musztardy ostrej * sól i pieprz

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka Caprese z ormiańskim serem czanach 228

strumieniem od opisu tych pyszności ;-D) i oczywiście po raz kolejny nie zawiodłam się. Mięciutka karkówka i boczek - grillowane, podane z chrupiącymi ogórkami kiszonymi, cebulą z pietruszką i cudowną papryką i pieczarkami z grilla - jakie to było pyszne!!! A na domiar tych pyszności podano nam ormiański chleb lawasz - jadłam po raz pierwszy i mój zachwyt sięgną zenitu. Ale to jeszcze

sierotka maRysia w kuchni
Mini tortille ze szpinakiem 210

Mini tortille to idealna przekąska do pracy, szkoły lub też na imprezę.  Do wykonania 8 mini tortilli potrzebujemy: 4 tortilla wraps 1 paprykę 2 garści szpinaku baby 8 plastrów sera żółtego 8 plastrów ulubionej wędliny majonez/sos czosnkowy ketchup folię spożywczą Placek smarujemy majonezem lub sosem czosnkowym, w zależności co wolimy. A następnie układamy na nim składniki. Zwiniętą tortille

Kolejny blog o gotowaniu
Pappardelle szpinakowe z papryką i gorgonzolą 137

szybkie i pyszne, przeważnie. Te bardziej skomplikowane również pyszne ale ja kocham najbardziej te szybkie, aromatyczne. Jak nie mam czasu to takie dania to skarb. zapraszam. Pappardelle szpinakowe z papryką i gorgonzolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Węgierski gulasz sercowy 164

inaczej tylko użyłam tutaj serduszek wieprzowych tak niedocenianych w naszej kuchni. Gulasz wyszedł aromatyczny i bardzo pyszny a serduszka mięciutkie i delikatne. Spory dodatek papryki, charakterystyczny dla kuchni węgierskiej. Zapraszam do degustacji. Węgierski gulasz sercowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z tortellini i żółtym serem 332

bardzo popularne w Polsce. Szybka i sycąca. Składniki: opakowanie tortellini z dowolnym nadzieniem 200 g sera żółtego puszka kukurydzy 200 g szynki 150 g pieczarek marynowanych 150 g papryki marynowanej 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzi wg instrukcji na opakowaniu. Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą. Kukurydzę odsączamy, resztę składników kroimy w kostkę. Zimny makaron

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana piersią z kurczaka 89

białych papryk 2 piersi z kurczaka sól pieprz oregano ćwierć łyżeczki cynamonu 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta suszonej chili 1 jajko na sos 2 łyżki nadzienia od papryczek pół szkl soku pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka śmietany sól pieprz Papryczki umyć, odciąć korzonek i oczyścić środek z gniazd nasiennych. Filety z kurczaka posiekać drobno, dodać przyprawy, drobno

Gotowanie jest łatwe
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 168

białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody

Gotowanie jest łatwe
Gulasz i papryka faszerowana kaszą zapiekane w garnku 164

naciąć od korzonka i wydrążyć gniazda nasienne, Porządnie napchać w nie kaszy z serem. Przyrumienić dookoła papryczki na patelni. Gulasz doprawić śmietaną , zagotować. Na gulaszu ułożyć nadziane i obsmażone papryki, posypać mozzarellą startą na tarce i szczyptą oregano. Zapiec w temp ok 180 st ok 15-20 min. aż ser się przyrumieni. Podawać z pomidorkiem lub sałatą

Gotowanie jest łatwe
Suszona papryka czerwona 92

Postanowiłam ususzyć trochę papryki póki jeszcze tania  Pokroiłam na paski ułozyłam w suszarce i przekładałam sita co jakiś czas. Pięknie ususzoną utłukłam w moździeżu i przesypałam do słoiczków.  Będzie wspaniała domowa przyprawa

Gotowanie jest łatwe
Udka w sosie paprykowym i kluseczki ziemniaczane 161

udka 1 duża papryka 2 pomidory 1 cebula 1 łyżka tłuszczu 2 szkl rosołu (500 ml) sól pieprz pieprz ziołowy staropolski przyprawa turecka lub inna do mięs oregano bazylia majeranek 200 ml śmietany 1 łyżka maki kukurydzianej na kluseczki 500 g ugotowanych ziemniaków 4 łyżki maki ziemniaczanej 1 jajko Udka umyć, oczyścić. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić udka

Gotowanie jest łatwe
Risotto oskrzydlone - ze skrzydełkami drobiowymi 92

skrzydełek 1 szkl ryżu 1 cebula kawałek (fenkułu) kopru włoskiego (ok 80 g) pół czerwonej papryki 4-5 pieczarek kawałek pora ok 10 cm oregano majeranek sól pieprz szczypta chili szczypta lubczyku szczypta mięty pół szkl białego wina 2 szkl rosołu tłuszcz do smażenia Skrzydełka umyć, i przeciąć na wszystkich zgięciach. W głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać 2 łyżki tłuszczu

Gotowanie jest łatwe
Hummus 168

bądź zalewy z cieciorki. Na koniec doprawić kuminem (u mnie łyżeczka) i pieprzem do smaku. Porządnie wymieszać. Serwować z chlebkiem pita bądź warzywami (świetnie komponuje się z ogórkiem i papryką). Przechowywać w lodówce 4-6 dni. Smacznego! Źródło wiadomości: WHOmus

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ćevapčići - bałkańskie kotleciki mielone 142

mięsa mielonego (u mnie wołowina i wieprzowina) - duża cebula (posiekana) - kilka ząbków czosnku (ja lubię i było 8) (posiekany) - łyżeczka ostrej pasty paprykowej (jak ktoś lubi ogień) - łyżeczka papryki słodkiej - pół łyżeczki soli WSZYSTKIE SKŁADNIKI UMIEŚĆ W MISCE i bardzo dokładnie wymieszaj, musisz robić to tak długo aż mięso będzie kleiste, wtedy będziesz mieć pewność że kotleciki nie rozpadną się

Kuchnia bezglutenowa Loli

Proponowane wyszukiwania