Bazylia, oregano, imbir, majeranek, curry i wiele innych przypraw na dobre zagościło w polskich kuchniach. Sposobem na utrzymanie w nich porządku, ale też na ładne wyeksponowanie są półki na przyprawy. Warto znaleźć tak, która będzie zarówno praktyczna, jak i estetyczna. Dzięki temu stanie się prawdziwą ozdobą naszej kuchni. Jak przechowywać przyprawy? Przechowywanie przypraw w otwartych torebkach to częsty błąd jaki popełniamy w kuchni. Po pierwsze, tracą one w ten sposób swój smak i aromat (doskonałym prz... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.