panini - 130 przepisów (strona:7/9)

Pieczemy chleb - cześć 2 159

chleb z tym rodzajem zaczynu znajdziesz  Tu Pate fermentee-  bardzo ekonomiczny zaczyn. Zostawia się odrobinę ciasta właściwego na dzień następny, i wykorzystuje zawarte w nim drożdże. Bułeczki panini są właśnie na bazie takiego zaczynu. Biga- włoski zaczyn o gęstszej glinianej konsystencji. Zawiera mało wody i to powoduje, że zakwas fermentuje stosunkowo powoli. Powstaje mniejsza ilość kwasu dzięki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciabatta 138

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych bułek lub dwa bochenki. 520 g mąki pszennej (+ do podsypywania) 2 łyżki mleka 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki soli 1,5 szklanki ciepłej wody 50 g świeżych drożdży Drożdże

Bullio
Tosty z wędzonym kurczakiem i sosem chrzanowo-żurawinowym 232

wszystkich kromkach. Na dolnych 6 kromkach rozkładamy szpinak, na nim po równo mięso kurczaka i starte sery. Zamykamy całość drugą kromką i pieczemy w tosterze lub opiekaczu do panini do zrumienienia pieczywa i rozpuszczenia sera. Te tosty są bardzo smaczne i bardzo sycące – u nas mają status dania obiadowego. Dlaczego napisałam wcześniej że to opcja awaryjna? Bo i pieczywo

Karo in the Kitchen
Wybierasz się na Podhale? Koniecznie odwiedź to miejsce! 131

mamy trzy kanapki, dwie zupy, makaron, pizze, koktajle, frytki, ciasto, ciastka, kawy… jest w czym wybierać. Jeśli jednak miałbym polecić jeden zestaw, to byłaby to zupa pomidorowa i panini z tofu. To te dwie pozycje skradły moje serce. Zupa jest niesamowicie pomidorowa, ale nie czuć w niej koncentratu a pieczone pomidory. Kanapka natomiast jest świeżutka, chrupiąca

Blendman
Sandwich z wołowiną i sosem z niebieskiego sera 224

bułek, bułki kroimy wzdłuż na połowy. Smarujemy miąższ przekrojonych bułek oliwą z oliwek przy użyciu pędzelka lub kropimy, a następnie wstawiamy bułki do opiekacza (u mnie to grill do panini). Opiekamy do zrumienienia. Między połówki bułki dzielimy po równo ciepły sos z niebieskiego sera, lekko go rozsmarowujemy. Robimy kleksy z żurawiny, rozkładamy plastry wołowego steku. Całość posypujemy odrobiną posiekanej

Karo in the Kitchen
Muffiny ze szpinakiem (Muffin agli spinaci) 298

parmigiano reggiano, sale e pepe. Mescoliamo il tutto fino ad ottenere una crema liscia. Mettete l’impasto a cucchiaiate negli stampi da muffin e riempiteli per 2/3. Cuociamo i panini in forno preriscaldato a 180° per 20-25 minuti. Smacznego, Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Panini wersja wytrawna i łagodna 188

włoskie klimaty, mój Monsz: łagodne, mięsne- polskie Ja: spaghetti z rukolą On: gołąbki z ziemniakami ;-) dlatego często gotujemy na dwa razy Jak i w tym wypadku. Pomysł na Panini przyszedł mi w momencie gdy została mi druga część ciasta na pizze i nie wiedziałam co z nim zrobic. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Zapiekana kanapka z mozzarellą, pomidorem i z pesto z rzymskiej sałaty i pestek dyni 199

dokładnie. Na jednej kromce układam plastry pomidora, na to plastry mozzarelli. Drugą kromkę smaruję pesto. Kanapki łączę ze sobą i opiekam na rumiano w opiekaczu, najlepiej w takim do panini.  Dobrze smakują na ciepło, ale też można je jeść na zimno. Dlatego nadają się także jako śniadanie na wynos. Wystarczy je tylko odpowiednio zapakować, ja do tego używam

Kuchnia co dnia
Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą 132

cynamonowa, to prawdziwy raj dla koneserów; konfitury extra z malin, jeżyn, jagód czy truskawek – zawierają aż 85% owoców; mąki do produkcji makaronu, pizzy, focacci czy np. bułeczek mlecznych panini al latte. Kuchnia włoska to przede wszystkim sosy i makarony, tych nie może zabraknąć także w sklepie, do wyboru tradycyjne sosy na bazie pomidorów pelati, ale i bardziej wyszukane smaki

Moja smaczna kuchnia
Gofry drożdżowe z jogurtem i frużeliną truskawkową 175

trzy damy zupę w konkursie warzyły : Konkursowe kuchenne rewolucje na Łysej Górze W efekcie przywędrował do mnie ten oto Russell Hobbs Fiesta Opiekacz 3W1 wyśmienity do pieczenia gofrów , grillowanych panini czy sandwich-ów z ulubionym nadzieniem. Nie mogłam się powstrzymać, aby trofeum od razu nie wypróbować! Na pierwszy ogień poszły gofry . Efekty okazały się rewelacyjne, sprzęt sprawił się

Grunt to przepis!
Tosty po włosku, czyli panini alla caprese 221

Tosty po włosku, czyli panini a la caprese Jeżeli lubicie sałatkę caprese, to moja dzisiejsza propozycja powinna Wam przypaść do gustu. Najsłynniejsza włoska sałatka zamknięta w kanapce z aromatycznym pesto i podana na gorąco. Ja mogę ją jeść o każdej porze dnia i nocy :) M. za sałatką caprese nie przepada, ale taka wersja go przekonała. Dla wzmocnienia smaku pomidory

Pełny talerz
Zapiekana kanapka z serem i pesto pietruszkowym 196

mnie tylko lekko rozdrobnione. Z chleba usuwam skórki. Jedną kromkę smaruję sosem musztardowym, drugą pesto.  W środek wkładam ser i pomidora. Kanapkę umieszczam w opiekaczu, u mnie typu Panini. Zapiekam do uzyskania rumianego koloru. Gotową kanapkę kroję w trójkąty. Można podać z sosem lub ketchupem

Kuchnia co dnia
Jagodzianki --- Jagody 170

Quando la pasta dz ielimy a 28 palle, che poi formano in focacce e al loro ane scambio centro abbiamo messo bacche con zucchero a velo. Noi uniamo i panini stretti e scoraggiare i collegamenti eniem giù per circa 16-20 minuti per risorgere Jagodz ianki noi stampiamo a 200 ° C ez filatura circa 15-20 minuti

w mojej kuchni
Grillowana biała kiełbasa na pomidorowej kaszy gryczanej z warzywami 176

oliwy oregano, bazylia Przygotowanie: Do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy do niej paprykę słodką i ostrą. Obtaczamy w oliwie kiełbaski i grillujemy przez ok 5 minut (użyłam formy do panini, aby z obu stron były dobrze zgrillowane). Kaszę gotujemy w delikatnie osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Kukurydze odcedzamy. Papryke kroimy w kosteczkę. Brokuła dzielimy na różyczki, a marchew

ChilliJemy
Panini-włoska kanapka na ciepło 214

Dziś kolejny dzień eksperymentowania ze śniadaniem.Pomysł był,zakupy zrobione dzień wcześniej,więc było w czym wybierać. Padło na Panini,czyli włoską kanapeczkę na ciepło.Uwielbiam wszelkie tosty,więc nie miałam żadnego problemu z doborem pysznych składników. Składniki: 2 kromki chleba (przygotowanego na zakwasie żytnim) susozne pomidory mozzarella gorgonzola świeża botwinka salami  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki układamy warstwami

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania