ciast czy biszkoptów, jednak spód tortowy od Dan Cake w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest ani za suchy ani za bardzo nawilżony. Składniki: * 1 paczka gotowego spodu tortowego * 250 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * cukier puder do smaku * owoce do dekoracji- u mnie było truskawki, kiwi, banany i borówki amerykańskie Wykonanie: Śmietanę
Zrób to smacznieDziś przedstawiam Wam dzisiaj coś wyjątkowego. Dzięki uprzejmości marki Tefal otrzymałam do testów robota Tefal Cuisine Companion! Gdy pojawił się w drzwiach kurier z 3 wielkimi paczkami, nie mogłam się doczekać aż je rozpakuję. Wraz z samym robotem-bazą, otrzymałam także przystawki w postaci parownicy i nakładek do siekania chyba wszystkiego. Szczerze mówiąc, gdy pierwszy raz usłyszałam, że Tefal wprowadza
karmelowySkładniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek oreo ok. 0,5 kg … Czytaj dalej Sernik na zimno z oreo
czarrna od kuchniznane, bardzo lubiane i chętnie z nich korzystam w mojej kuchni. Ale serii Helio Natura jeszcze nie znałam i bardzo mnie ucieszyło, że akurat takie przysmaki znalazłam w swojej paczce jak berberys suszony, miechunka suszona czy morwa biała. Helio Natura to seria, która nie zawiera konserwantów typowych do produkcji owoców suszonych, więc są one polecane wszystkim pragnącym się zdrowo odżywiać
Kuchnia z widokiem na ogródwięcej jeśli ktoś lubi mocniej słodkie desery kefir – 100 ml olej – 50 ml + odrobina do wysmarowania blachy proszek do pieczenia – 1 płaska łyżeczka soda – szczypta lentilki – 1 mała paczka esensja mocnej kawy – 5 łyżek sól – szczypta cukier puder do posypania – opcjonalnie PRZYGOTOWANIE : Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i cukier. Ubić na dość sztywną pianę. Dodać olej, kefir
kuchniabellissima.wordpress.comKlej „do cukierków” -> 100g oleju kokosowego -> 100g czekolady (50/50 gorzka/mleczna) Frużelina -> Garść mrożonych malin -> 1 łyżeczka żelatyny -> 2 łyżki cukru Dekoracja: -> Największa paczka m&ms’ów -> Wafelki w czekoladzie (500g) Wykonanie: Krok 1 – ciasto czekoladowe Całość rozpoczynamy od nagrzania piekarnika na 180stopni. Wstawiamy rondelek, w którym umieszczamy masło, mleko
Jedz zdrowo żyj zdrowo!domowy chlebek z marchewką, słonecznikiem, żurawiną, płatkami owsianymi. To taki chlebek rozmaitości gdzie główną rolę odgrywa utarta marchew. Przepis na 1 chleb 25x11 i 10 bułek. Kilogram mąki, paczka proszku, dwie marchewki, łyżka soli, dwie szklanki wody. Opcjonalnie można dodać po garści słonecznika, żurawiny, płatków owsianych. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dosypujemy sól i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy
chleba naszegosię chce słońca i ciepła, bo po prostu mam dosyć londyńskiej pogody. Zimą kupiłam świerk w doniczce, malutki. Myślałam, że nic z niego nie będzie, a jednak puszcza pączki i zieleni się soczyście. Mamy w planie kupienie domu, więc będzie to nasze pierwsze drzewko. Zakochałam się w bratkach i ogrodowych goździkach. Są śliczne i bujnie kwitną, u mnie
codojedzeniabiałego chudego 3 krotnie milonego 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 6 jajek 2 budynie waniliowe 100 g miękkiego masła 3/4 szklanki mleka 3,2 % 2 długie paczki herbatników kakaowych 100 g rodzynek sułtańkich Helio blaszka o wymiarach 32/26 cm Ser trzykrotnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem, następnie dodajemy do sera razem
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki 2 woreczki ryżu 1 paczka warzyw na patelnie typ włoskiego 1 łyżeczka masła 2 filety drobiowe jajka Tłuszcz do smażenia Wykonanie; Ryż ugotować Al ‘Dante. Wykladamy na tacke zeby wysechl. Do woka dajemy oliwe ozrechowa i wrzucamy warzywa na patelnie, dusimy ok 6 min. W między czasie kroimy filet drobiowy na drobną kosteczkę oprószamy przyprawami, smażymy na tłuszczu. Kawałki
Anioły w kuchniPoszukiwania bezglutenowych słodkości ciąg dalszy... Dzisiaj bezglutenowe ciasteczka z kleiku ryżowego. Zawsze się udają. Są lekkie, mięciutkie i chrupiące zarazem. Rozpływają się w ustach:-) Składniki: 1 paczka kleiku ryżowego - używam kleiku dla dzieci Nestle, niestety z innymi kleikami ciasteczka wychodziły mocno ziarniste 3/4 kostki masła/ margaryny 3 duże jaja lub 4 mniejsze 1/2 szkl cukru - jeśli ktoś lubi słodsze
Ze smakiem bez glutenuZdarzyło mi się ostatnio znaczące nagromadzenie różnych gatunków ptasiego mleczka. Ogólnie bardzo je lubimy ale kiedy w szafie leży pięć paczek a obok góra innych, kuszących słodkości no to mus coś z tym zrobić. Akurat potrzebowałam polewy do babeczek i wyszła bardzo fajna glazura, którą wykorzystałam również na pierniczki. Składniki: polewa na ok 30 babeczek 1 opakowanie dowolnego ptasiego mleczka
Ze smakiem bez glutenudodawać). Wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem, dodawać stopniowo po 1 łyżce budyniu, cały czas ucierając. Batoniki pokroić na kawałki, dorzucić do masy i wymieszać wszystko łyżką. Dodatkowo paczka herbatników kakaowych (250 g) puszka masy kajmakowej Blaszkę o wym. 21x26 cm wyłożyć folią aluminiową. Na dno ułożyć herbatniki. Posmarować kajmakiem i ułożyć drugą warstwę herbatników. Wyłożyć na nie przygotowaną masę. Polewa
Słodkie inspiracje