śruty ) które również można zastosować w kuchni. Gotowanie to najprzyjemniejsza część warsztatów. Każdy z uczestników przygotowywał potrawy z dodatkiem oleju rzepakowego jak; majonez, sosy winegret, dresingi, pieczone pączki. Potrawy zostały przygotowane za pomocą różnych technik np. pary fry ( smażenie w wysokiej temperaturze ), con fit ( powolne duszenie w niskiej temperaturze w tłuszczu ) czy podpalanie olejem. Roladki
Kulinarne Fantazje MarioliZbliża się najtłuściejszy czwartek w roku! Pączki będziemy robić na pewno, ale dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne drożdżówki z serem w kształcie serca. Bułka jak bułka - chyba każdy zna smak takiej buły, do tego kakao (j ak zrobić prawdziwe domowe kakao? odpowiedź znajdziesz tutaj>> ) i można poczuć się jak dziecko, jak kilkanaście lat temu 😁 To było
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciacho przyda się jak znalazł. U mnie dziś na szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów. Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny
Kuchnia w czekoladziegrilla. Składniki: 2 średnie pomidory Puszka selera konserwowego Średnia cukinia 2 mniejsze czerwone cebule 2 kalarepy ½ główki sałaty masłowej Sos czosnkowy: 5-6 łyżek jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku ½ pączka koperku Sól, czarny pieprz, ulubione zioła (lub opakowanie sosu sałatkowego) Sposób przygotowania: Pomidory nacinamy na krzyż od spodniej strony i parzymy wrzątkiem. Zdejmujemy skórkę i kroimy w duża kostkę. Odsączamy
Pyry na Gazserkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów 0,5 l. śmietany 30% 500 g. mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 3 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Galaretki truskawkowe rozpuścić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBędzie świetnym deserem do świątecznej kawy. Masa grysikowa: 1,1 l mleka 3/4 szkl kaszy manny błyskawicznej 200 g masła 1 szkl cukru 3 czubate łyżki kakao Dodatkowo: duża paczka herbatników (ok 300 g) 2 galaretki truskawkowe kilkanaście truskawek W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao, wymieszać. Wlać mleko (zostawić 1 szkl). Zagotować, wymieszać. W pozostałym mleku wymieszać kaszkę
Smakołyki Asimożna troszkę pokombinować i dodać to i owo ,żeby było zdrowiej i ciekawiej ..;) Składniki: 5 szklanek maki pszennej 550 1,5 szklanka mleka 0,5 szklanki wody -ciepłej 2 paczki suszonych drożdży 7 g 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki masła 1 czubata łyżeczka kurkumy ziarna czarnuszki Na bok, odkładamy nasiona czarnuszki – będą potrzebne później .Składniki
Ogrodnik w podróżyotrzymaniu paczki z produktami TARGROCH , stwierdziłam, że pierwszym produktem, który przetestuję będzie mąka kokosowa. Zainspirowałam się przepisem pochodzącym z tego bloga , który lekko zmodyfikowałam zamieniając erytrol na cukier kokosowy, który nadał pięknego koloru moim placuszkom. Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, a także stanowi źródło błonnika, niezbędnego w naszej diecie. SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka, 40 g mąki kokosowej , ½ łyżeczki
słodki bratekbierze udział w konkursie Delecta – „Przepis na wypiek… ot tak… prosto z serca” P.S. Po raz pierwszy w życiu udało mi się coś wygrać! Bardzo dziękuję firmie Delecta za paczkę. Znalazły się w niej same cudowne produkty, które jeszcze bardziej zachęciły mnie do pieczenia Więc wypatrujcie wkrótce nowych pomysłów na słodkości. Artykuł Biszkopt z masą chałwową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepiątek otrzymałam paczkę od firmy Tarka i miarka Otrzymałam od nich cudowny, fioletowy kubek . Jego pojemność to aż 600 ml! Idealny dla kawoholików lub wielbicieli herbaty. Wykonany jest z wysokiej jakości materiału. Posiada nowoczesny design, wykończony w najdrobniejszych szczegółach. Oprócz klasycznego wykorzystania, kubek świetnie sprawdzi się jako miseczka np. na zupę krem. Wygląda fenomenalnie na stole Zapraszam Was serdecznie
PatiGotujebądź 36% 350 - 400 g truskawek ( zmiksować na mus) 150 g cukru pudru 2 truskawkowe galaretki 3 łyżki żelatyny truskawki do dekoracji na górę ( ok 500 - 600 g) duża paczka biszkoptów Przygotować okrągłą bądź kwadratową tortownicę,nasmarować masłem i wyłożyć biszkopty. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki zmiksować w blenderze kielichowym na mus,dodać do sera i wymieszać dokładnie. Żelatynę
Niespełnione zdolności kulinarnecałego dania wystarczy tylko jedna patelnia :)) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Woreczek kaszy bulgur Por (biała część) 4 sznycle z indyka (można zastąpić piersią z indyka/kurczaka) ½ paczki mrożonej marchewki z groszkiem Ok. 300 ml bulionu Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy
Kolizje Smakówcałego dania wystarczy tylko jedna patelnia :)) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Woreczek kaszy bulgur Por (biała część) 4 sznycle z indyka (można zastąpić piersią z indyka/kurczaka) ½ paczki mrożonej marchewki z groszkiem Ok. 300 ml bulionu Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy
Kolizje Smakówczasie karnawału faworki dzielnie konkurują z pączkami o popularność. W moim rankingu na karnawałowe słodkości zdecydowanie wygrywają. Jedyne co można im zarzucić to czasochłonne wykonanie, jednak tym razem mogłam liczyć na pomoc mamy. Dzięki pracy w duecie w niedługim czasie mogliśmy podziwiać złoto-rumiane, oprószone białym puchem, figlarnie przeplatane ciasteczka. Co do smaku… niebo w gębie – kruche, delikatne
Fitsweet.mesmak w cieście) oraz masa budyniowa, którą wylewa się na ciastka i wstawia do lodówki by stężała. Nic prostszego. Można ją udekorować świeżymi truskawkami, malinami czy jagodami. Polecam! 1 paczka krakersów lub berbatniki Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 200 g. masła 3/4 szklanki mąki 2 jajka0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blachę wyłożyć papierem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie