pączki - 10682 przepisów (strona:399/713)

Jak zrobić idealny wegański majonez? 156

dwie rzeczy poszły w odstawkę. Frytek w czystej postaci, czyli smażonych w głębokim tłuszczu do dziś nie tknę (po pewnej przygodzie z młodości) zresztą tak samo nie lubię specjalnie pączków, tj. nie że nie lubię w sensie nienawidzę, ale nie jestem ich szczególną fanką. Odnośnie majonezu to mam zakodowane w głowie, że jedna łyżka ma 100 kcal i oczyma wyobraźni

greenscarf
Zapiekanka z szynką oraz krakersami 90

małymi modyfikacjami. Zamiast dwóch warstw krakersów wyłożę trzy warstwy, na pewno użyję większej formy no i nadzienia zrobię tyle ile podaje przepis. Zapiekanka z szynką oraz krakersami Składniki paczka krakersów średnia cukinia 2 pomidory 1/4 kalafiora 4 plastry szynki ( dałam więcej ) kilka oliwek 2 jajka 15 dag startego żółtego sera ( użyłam mozzarelli ) sól, pieprz, olej do formy Żaroodporną formę natłuścić

Pieguskowa Kuchnia
Słodki chleb cynamonowy 88

Słodki chleb cynamonowy ciasto 170 g mąki pszennej razowej (użyłam pół na pół pszenną tortową i żytnią typ 720) 1/2 łyżeczki soli 3/4 szkl mleka filiżanka rodzynek (dałam całą paczkę) Wymieszać mąkę, sól i mleko do połączenia składników. Krótko zagnieść. Dodać rodzynki i wyrobić żeby równomiernie się rozłożyły w cieście. Przykryć i odstawić w temp. pokojowej

Pieguskowa Kuchnia
GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO 820

Gniazdka z ciasta parzonego, pączki wiedeńskie czy hiszpańskie to dla mnie smak dzieciństwa. Pamiętam cukiernię Rumcajs w Darłowie, którą przy każdej okazji pobytu w tym mieście odwiedzałam właśnie ze względu na obłędne gniazdka. W żadnym innym miejscu nie udało mi się skosztować tak smacznego ciasta parzonego, jak właśnie tam. Swoja drogą, to ciekawa jestem czy nadal istnieje ta cukiernia? Tymczasem

Pieguskowa Kuchnia
PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 131

Wśród królujących na blogach pączków, oponek, chrustów i innych tłustoczwartkowych przepisów wrzucam coś na szybki obiad. Pieczone skrzydełka z kurczaka to moje drugie dziecko filmowe. Mam nadzieję, że spodoba się Wam ten króciutki filmik. Przygotowanie potrawy zajmuje chwilkę, a skrzydełka są przepyszne. Chrupiąca skórka i miękkie mięso posmakuje przede wszystkim młodszym członkom rodziny. Zapraszam-) Artykuł PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Zupa szpinakowa z miętą 118

zrobiłam. Jeśli tylko ma się świeży szpinak. Inaczej w czas przygotowania należy wliczyć rozmrażanie. Swój mrożony szpinak wyjęłam wieczorem z zamrażarki do lodówki. W momencie przygotowywania był już rozmrożony. paczka rozmrożonego szpinaku (lub świeży) 2 ząbki czosnku olej rzepakowy 1 łyżka litr bulionu sól i pieprz gałka muszkatołowa dodatki: listki mięty, małe kuleczki mozzarelli, kiełki - do wyboru jakie macie, grzanki

AZgotuj!
Brzoskwinie w prosciutto z grilla – czyli gastronomiczny orgazm 182

tylko, że nie mogę się oderwać od miski i muszę jeść, jeść, jeść… Boże, jakie to jest dobre! Szczerze. Było tak dobre, że zjadłam sama na jedno kuchenne posiedzenie paczkę prosciutto, trzy brzoskwinie i kulę burraty. I zjadłam jeszcze pół tej porcji, jak dorabiałam kolejną dla ‘pana pokrzywdzonego’, którego akurat nie było w domu. Ale ciii… przecież nikt

Karo in the Kitchen
Batoniki z płatków jaglanych 182

Batoniki z płatków jaglanych Jakiś czas temu dostałem od Sonko paczkę m.in. z płatkami jaglanymi. Długo nie musiałem się zastanawiać co z nimi zrobić… Już od dawna chodziły za mną batoniki z płatków jaglanych i wreszcie nadarzyła się okazja, żeby je zrobić. Oczywiście zamiast płatków jaglanych (koniecznie opiekanych), możecie użyć płatków kukurydzianych lub orkiszowych. Nie ma to większego znaczenia

Blendman
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 136

Moje ukochane, ulubione pierogi ze szpinakiem i serem feta. Składniki: 1 opakowanie sera feta 270 g paczka mrożonego szpinaku 450 g sól, pieprz 1 ząbek czosnku Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g ciepłej wody około 1 mała łyżeczka soli 1-2 łyżki oleju Wykonanie: Szpinak podsmażamy na patelni aby osuszyć go z nadmiaru wody. Przekładamy szpinak do miski, dodajemy

W Moim Magicznym Domu
FILET Z CUKINIĄ I MAKARONEM RYŻOWYM 148

BEZGLUTENOWO SKŁADNIKI Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka 100 g pokrojonego wędzonego boczku 1/3 paczki makaronu ryżowego 1 mała cukinia 1 cebula olej kokosowy do smażenia Do zamarynowania fileta: sól, pieprz, czosnek, kminek zmielony, cząber, kurkuma Fileta najlepiej zamarynować na noc, ale jeżeli nie mamy takiej możliwości to przynajmniej 1-2 godziny przed smażeniem. Do dużego rondla wrzucamy na rozgrzany

harrisa
PYSZNE RAFFAELLO Z ADWOKATEM 124

zagotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodać zimny budyń oraz kawę cappuccino. MASA nr 2 SKŁADNIKI: 0,5 l. śmietany 30% 2 śmietany śnieżka 3/4 szkl adwokata 1 duża paczka biszkoptów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 biała czekolada 2 łyżki słodkiego mleka 1-2 łyżeczki żelatyny 4-5 łyżek wody WYKONANIE: Białą czekoladę rozpuścić w mleku. Żelatynę rozpuścić

Dziś Ja gotuje
Letnia Tęcza 120

ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ -BISZKOPTY-GALARETKA-MASA BIAŁA- KOKOS

Dziś Ja gotuje
Surówka z papryki i selera naciowego 121

ogrodowy knorr ( oliwa, woda ) Wykonanie: Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Seler na kawałki ok. 1,2 cm a pieczarki na 4 części. Przygotowujemy sos ( dzisiaj na lenia – z paczki ). Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Pasta ze słonecznika 182

Pasta ze słonecznika Przeglądając regał z moimi jedzeniowymi zapasami, spostrzegłem wielką paczkę wypełnioną słonecznikiem. Przypomniałem sobie, że od dnia jej zakupu upłynęło sporo czasu, tak więc pasuje dobrać się do niej… Rozszarpałem opakowanie jednym pociągnięciem, dorwałem się do środka i zalałem… Dopiero po tym czynie, zacząłem myśleć co dalej z tym fantem zrobić… Pierwszy pomysł, jaki

Blendman
sernik z masą kokosową 152

opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 125 g masła 60 g budyniu waniliowego (półtorej paczki) dodatkowo: 200 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki wiórek kokosowych Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Przygotować masę serową: białka i żółtka oddzielić. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania