makiem, serem i marmoladą. Zobaczymy co dobrego lub nie z tego wyniknie Ostatnio w jednej cukierni trafiłam na pierogi żydowskie. Zaskakujące smakiem. Było to ciasto drożdżowe, jak na pączki, wypełnione nadzieniem z ziemniaków, cebuli i sera – takie ruskie nadzienie. Całość usmażona. Niby dziwne zestawienie, a w smaku rewelacja Na pewno również zrobię takie pierogi z nadzieniem ruskim, też może
Mieszam w GarnkuKilka dni temu otrzymałam od firmy SEKO paczkę z ich produktami. Znalazły się w niej filety śledziowe z suszonymi ziołami, koreczki kaszubskie i filety w oleju. Długo nie musiałam się zastanawiać co z nich przygotować gdyż od jakiegoś czasu chodził za mną tatar ze śledzia. Do tego dania użyłam śledzi z suszonymi ziołami gdyż byłam bardzo ciekawa ich smaku. Doskonale
Smakołyki Asiprzekąska. Te dostępne w niemalże każdym sklepie odznaczają się duża ilością chemicznych dodatków, soli i niskiej jakości surowców. Dlatego może warto zastanowić się nad ich alternatywną sięgając po kolejną paczkę. I tutaj "z pomocą" przychodzi marka Go Pure , która produkuje chipsy z ekologicznych surowców, z dodatkiem jedynie naturalnych przypraw, bez konserwantów, wspomagaczy smaków, barwników. Z ich recenzją zapoznacie się poniżej
Zdrowie na języku :Pświętuję Halloween (w przeciwieństwie do małych dzieci, które to mało przerażającym tonem straszyły u nas jakieś 2 godziny temu, wymuszając paczkę cukierków :D), ale uznaję to święto za doskonałą okazję do poruszenia wyobraźni i wymyślenia kolejnego przepisu. Pierwotnie te kotki miały wyglądać trochę inaczej, ale przypomniałam sobie o upolowanych kiedyś foremkach, które to nawet nie miały jeszcze swojej premiery
FitKotpuszka kokosowego mleka 500 g filetu z piersi kurczaka 2 łyżki czerwonej pasty curry 3 łyżki tajskiej soi 2 łyżki rybnego sosu 450 g dyni, u mnie Olga mała paczka baby szpinaku, 70 g 3 łyżki soku z limonki ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu Coleslaw 200 g białej kapusty 10 cm pokrojonego pora 1 marchewka, u mnie dwukolorowa 2 łyżki pokrojonej kolendry
codojedzeniaszklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jabłek 2 zielone galaretki 2 czerwone galaretki 2 szklanki śmietany 30% paczka okrągłych biszkoptów Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać porcjami cukier, dalej ubijając do uzyskania sztywnej piany i rozpuszczenia cukru. Żółtka wymieszać z proszkiem. Poczekać
Cukiernia Pychotkidłuższej przerwie. Mam nadzieję, że chociaż trochę tęskniliście za nowymi przepisami, ale też liczę na to, że aktywnie korzystaliście z przepisów wcześniej opublikowanych na blogu. Przychodzę dziś z paczką wyjątkowych ciasteczek. Upiekłam je z płatków owsianych, daktyli, miodu oraz mąki pełnoziarnistej, nie dodając ani grama cukru, i pewnie dlatego ciągle sięgam po kolejne ciastko bez wyrzutów sumienia. Są lekko chrupiące
Obiad gotowysię że będzie gorzka, bo nie obcinałam tak dokładnie tych białych końcówek, ale nic takiego! W rogalikach smakuje super i już żałuję, że zrobiłam jej tak mało, bo do pączków chyba jej braknie... Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Kuchnia w czekoladziewysoka na kilka metrów żyrafa. Wódki możesz podawać solo lub dodawać do drinków, a wszyscy goście i tak będą nimi zachwyceni. Skittlesówka - skubnij tęczy, łyknij tęczy Składniki; 4 małe paczki Skittles (w sumie będziesz potrzebować po 180g Skittles z każdego koloru), 5 flaszek 0,7l bardzo dobrej jakości wódki (te z niższej półki będą smakować jak syrop z apteki) Wykonanie
Anioły w kuchnipuszki mleczka kokosowego 2 łyżki nasion chia łyżka wiórków kokosowych warstwa ciemna 6 łyżek płatków jaglanych 1-2 łyżki naturalnego kakao łyżeczka masła orzechowego łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/3 paczki daktyli suszonych (ok. 50 g) szczypta cynamonu Przygotowanie: Mleko kokosowe mieszamy z wiórkami kokosowymi i nasionami chia . Odstawiamy na co najmniej 10 minut do lodówki. W razie gdyby masa zbyt
Kuchnia Ellieusprawnia nam pracę, gdyż tego zabiegu nie musimy już wykonywać sami. Pistacje zaś są jednymi z nielicznych, które dostępne są w wersji niesolonej. Są intensywnie zielone i w mojej paczce tylko 2-3 sztuki znalazły się nie w pełni otwarte. Dla mnie to istotna kwestia, gdyż zależy mi na czasie i lubię, gdy pistacje łatwo i szybko się łuska:) Biszkopt
Smaki Na TalerzuJedyny warunek, żeby nie słodzić za dużo. Podobno jeszcze uspokajają i wpływają bardzo dobrze na skórę. Dodając do sosu drożdżowego soku jabłkowego uzyskujemy smak podobny do cydru. Składniki: - pół paczki makaronu Lubella pióra pełne ziarno - kostka drożdży - cebula - małe pieczarki - sok jabłkowy Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy pokruszone
Kryzysowa Książka KucharskaDawno nie robiliśmy andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i naszej konfitury żurawinowej. Składniki paczka wafli fit 2 galaretki wiśniowe 200 g margaryny 1 szklanka cukru 400 ml gęstej śmietany 12 % 2 duże pomarańcze 1 szklanka wody 1 szklanka białego cukru 8 goździków szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 700 g świeżej
R'n'G KitchenPotrzebne będą: mix sałat (np. z rukolą/roszponką) 1 duży pomidor mała puszka kukurydzy konserowowej kula sera mozzarella 1 mała czerwona cebula migdały w słupkach (50g - połowa paczki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka bazylii sos sałatkowy włoski lub można zrobić samemu sos: (łyżeczka soli morskiej, oregano, łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka
MintTasteprzede wszystkim proste w przygotowaniu - dla wszystkich osób będących na diecie bezglutenowej z wyboru lub z przymusu, ze względu na alergię lub nietolerancję pokarmową. Składniki: - 350g kaszy jaglanej; - paczka mrożonych malin; - 1 duże jabłko, - 3 łyżki miodu, - 2 łyżki oleju kokosowego, - 1 łyżka masła. Przygotowanie: - maliny rozmrażamy i przesypujemy do miseczki, - do malin dodajemy miód i starte jabłuszko, - wsypujemy
MintTaste