pączki - 10939 przepisów (strona:413/730)

GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO 828

Gniazdka z ciasta parzonego, pączki wiedeńskie czy hiszpańskie to dla mnie smak dzieciństwa. Pamiętam cukiernię Rumcajs w Darłowie, którą przy każdej okazji pobytu w tym mieście odwiedzałam właśnie ze względu na obłędne gniazdka. W żadnym innym miejscu nie udało mi się skosztować tak smacznego ciasta parzonego, jak właśnie tam. Swoja drogą, to ciekawa jestem czy nadal istnieje ta cukiernia? Tymczasem

Pieguskowa Kuchnia
PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 143

Wśród królujących na blogach pączków, oponek, chrustów i innych tłustoczwartkowych przepisów wrzucam coś na szybki obiad. Pieczone skrzydełka z kurczaka to moje drugie dziecko filmowe. Mam nadzieję, że spodoba się Wam ten króciutki filmik. Przygotowanie potrawy zajmuje chwilkę, a skrzydełka są przepyszne. Chrupiąca skórka i miękkie mięso posmakuje przede wszystkim młodszym członkom rodziny. Zapraszam-) Artykuł PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Zupa szpinakowa z miętą 126

zrobiłam. Jeśli tylko ma się świeży szpinak. Inaczej w czas przygotowania należy wliczyć rozmrażanie. Swój mrożony szpinak wyjęłam wieczorem z zamrażarki do lodówki. W momencie przygotowywania był już rozmrożony. paczka rozmrożonego szpinaku (lub świeży) 2 ząbki czosnku olej rzepakowy 1 łyżka litr bulionu sól i pieprz gałka muszkatołowa dodatki: listki mięty, małe kuleczki mozzarelli, kiełki - do wyboru jakie macie, grzanki

AZgotuj!
Brzoskwinie w prosciutto z grilla – czyli gastronomiczny orgazm 200

tylko, że nie mogę się oderwać od miski i muszę jeść, jeść, jeść… Boże, jakie to jest dobre! Szczerze. Było tak dobre, że zjadłam sama na jedno kuchenne posiedzenie paczkę prosciutto, trzy brzoskwinie i kulę burraty. I zjadłam jeszcze pół tej porcji, jak dorabiałam kolejną dla ‘pana pokrzywdzonego’, którego akurat nie było w domu. Ale ciii… przecież nikt

Karo in the Kitchen
Batoniki z płatków jaglanych 196

Batoniki z płatków jaglanych Jakiś czas temu dostałem od Sonko paczkę m.in. z płatkami jaglanymi. Długo nie musiałem się zastanawiać co z nimi zrobić… Już od dawna chodziły za mną batoniki z płatków jaglanych i wreszcie nadarzyła się okazja, żeby je zrobić. Oczywiście zamiast płatków jaglanych (koniecznie opiekanych), możecie użyć płatków kukurydzianych lub orkiszowych. Nie ma to większego znaczenia

Blendman
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 145

Moje ukochane, ulubione pierogi ze szpinakiem i serem feta. Składniki: 1 opakowanie sera feta 270 g paczka mrożonego szpinaku 450 g sól, pieprz 1 ząbek czosnku Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g ciepłej wody około 1 mała łyżeczka soli 1-2 łyżki oleju Wykonanie: Szpinak podsmażamy na patelni aby osuszyć go z nadmiaru wody. Przekładamy szpinak do miski, dodajemy

W Moim Magicznym Domu
PYSZNE RAFFAELLO Z ADWOKATEM 136

zagotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodać zimny budyń oraz kawę cappuccino. MASA nr 2 SKŁADNIKI: 0,5 l. śmietany 30% 2 śmietany śnieżka 3/4 szkl adwokata 1 duża paczka biszkoptów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 biała czekolada 2 łyżki słodkiego mleka 1-2 łyżeczki żelatyny 4-5 łyżek wody WYKONANIE: Białą czekoladę rozpuścić w mleku. Żelatynę rozpuścić

Dziś Ja gotuje
Letnia Tęcza 133

ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ -BISZKOPTY-GALARETKA-MASA BIAŁA- KOKOS

Dziś Ja gotuje
Surówka z papryki i selera naciowego 130

ogrodowy knorr ( oliwa, woda ) Wykonanie: Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Seler na kawałki ok. 1,2 cm a pieczarki na 4 części. Przygotowujemy sos ( dzisiaj na lenia – z paczki ). Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Pasta ze słonecznika 203

Pasta ze słonecznika Przeglądając regał z moimi jedzeniowymi zapasami, spostrzegłem wielką paczkę wypełnioną słonecznikiem. Przypomniałem sobie, że od dnia jej zakupu upłynęło sporo czasu, tak więc pasuje dobrać się do niej… Rozszarpałem opakowanie jednym pociągnięciem, dorwałem się do środka i zalałem… Dopiero po tym czynie, zacząłem myśleć co dalej z tym fantem zrobić… Pierwszy pomysł, jaki

Blendman
sernik z masą kokosową 163

opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 125 g masła 60 g budyniu waniliowego (półtorej paczki) dodatkowo: 200 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki wiórek kokosowych Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Przygotować masę serową: białka i żółtka oddzielić. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
NADZIEWANE CUKINIE 151

lodówce, nie chce mi się gotować itp. Zerknijcie, jak zrobiłam ten obiad, a być może się zainspirujecie. SKŁADNIKI:  - 1 duża cukinia, lub dwie małe - 1 paczka mrożonego szpinaku - 2-3 ząbki czosnku - 100 g komosy ryżowej białej - po 1 jajku na połówkę cukinii - 1 szalotka - chili - 2 jajka - 2-3 łyżki serka śmietankowego - 3-4 łyżki masła dodatkowo: posiekane

SMYKWKUCHNI
Gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) 184

można się już delektować pysznym, kremowym sernikiem. Spróbujcie.   Składniki: (forma 24×24 cm) 1 kg sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy duża paczka herbatników – u mnie pełnoziarniste 1 budyń śmietankowy 45 g bez cukru 1 budyń waniliowy 45 g bez cukru 150 ml mleka* ciut powyżej 1/2 szklanki cukru 200 g masła

Słodkie okruszki
Sataye z kurczaka z imbirowym sosem 131

imbiru i żółtych śliwek. Składniki: – 2 piersi z kurczaka – sól, pieprz do smaku – 2 łyżki sosu sojowego – 3 cukinie zielone – 1 paczka makaronu z fasoli Mung Sos imbirowo-śliwkowy – 4 duże żółte śliwki – kawałek imbiru, ok. 4 cm – 1 sztuka trawy cytrynowej – 2 łyżki cukru – 100 ml octu winnego – sól, pieprz

To co kocham
Ciasto francuskie z kremem. Na zimno .Bez pieczenia. 183

Moja propozycja to ciasto bez pieczenia, wystarczy je schłodzić około 3 godzin w lodówce. I gotowe. Podane na talerzyku lub wzięte do ręki. Zawsze smaczne!  Składniki 2,5 paczki paluszków francuskich u mnie  Brześć 1 opakowanie gotowej mieszanki do karpatki ( + potrzebne produkty z opakowania, u mnie to było dodatkowo : 1 kostka masła+ 500 ml mleka) kakao Najpierw przygotuj

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania