pączki - 10682 przepisów (strona:275/713)

Drożdżowe bułeczki maślane 37

pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę ulubionej konfitury lub owoce. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy

Raj dla Podniebienia
Sernik piernik na zimno z pistacjami, chałwą i marakują 49

pierników “Katarzynek” 100 g posiekanych drobno pistacji 100 g chałwy waniliowej 2 marakuje wierzch posiekane pistacje / pokrojone pierniki / pokruszona chałwa * do sernika wykorzystamy w sumie 2 paczki ulubionych pierników “Kopernik” Wykonanie Suche składniki na spód umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Masło stapiamy i łączymy z masą ciasteczkową. Gotową masą wylepiamy dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 27

poprawi. Czy nie jest tak, że jak skosztujemy czegoś smacznego, od razu czujemy sie lepiej? Oto taka propozycja. Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy

Raj dla Podniebienia
Kosmetyki naturalne ręcznie robione – masło shea do ciała mango z pomarańczą 40

internetowym sklepie Ecospa zakupiłam wszystko, co potrzebne do wyrobu kosmetyków w domu. Polecam ten sklep. Jest się szybko i sprawnie obsłużonym, a dodatkowym miłym akcentem jest dodany do paczki gratis. Masełko stosuję na skórę łokci, stóp i dłoni, gdyż na tych ostatnich skóra mocno mi się przesusza. Krem przyjemnie pachnie, łatwo się rozprowadza i wchłania. jego zapach i konsystencja bardzo

Raj dla Podniebienia
Drożdżówki z konfiturą śliwkową i dżemem brzoskwiniowym z lawendą 48

pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę ulubionej konfitury lub owoce. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy

Raj dla Podniebienia
Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – “Przedświąteczny dzień” 44

siąść do stołu załadowanego tym, za czym musisz wystać w godzinnej kolejce w każdym hipermarkecie rozbrzmiewającym do mdłości kolędami! Koszmarne jest to całe ubieranie choinki, wynoszenie z piwnicy zakurzonych paczek z tymi tandetnymi ozdobami, a potem upiększanie jej leżącymi pod nią prezentami, które po odpakowaniu okażą się zupełnie nietrafionym podarunkiem! Co tu jest do lubienia? Słuchała każdego jego słowa

Raj dla Podniebienia
Migdałowy sernik na zimno a’la tiramisu 51

cukru pudru + 1,5 łyżki (jeśli za masa będzie za mało słodka) 3 – 3,5 łyżeczki żelatyny (latem więcej, 4 łyżeczki pełne) 3 – 4 łyżki mleka 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 filiżanki mocno zaparzonej kawy kilka łyżeczek kakao do posypania Wykonanie Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i cukrem migdałowym. Stopniowo dodajemy śmietankę, olejek. Masa powinna byc słodka

Raj dla Podniebienia
Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie 31

pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę konfitury. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Kefalonia kulinarnie 36

Sami po wschodniej stronie wyspy – crepes z sosem pomarańczowym, pancakes z jabłkami i mule. Mała piekarnia – cukiernia w drodze do Fiskardo. Kupiłam tutaj pyszną brioszkę oraz ogromnego pączka z cukrem pudrem. Prawie każdy nasz posiłek rozpoczynaliśmy od skubania świeżej pajdy chrupiącego chleba i maczania go w świeżej oliwie z oliwek z kilkoma kroplami octu balsamicznego. Zawsze też towarzyszyły

Raj dla Podniebienia
Drożdżowe babeczki pistacjowe 35

koniec dodajemy 2/3 posiekanych pistacji. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować małą kulkę. Ciasto przekładamy do papilotek na muffinki – ważne, aby były to papilotki z twardszego papieru niż te tradycyjne. Jeżeli

Raj dla Podniebienia
Słomka ptysiowa 66

Słomka ptysiowa Paluszki ptysiowe z ciasta parzonego. Słoma ptysiowa czyli paluszki ptysiowe są jednym z najprostszych domowych dodatków do kawy. Robię ją z prawie takiego samego ciasta, jak pączki wiedeńskie . Słomki ptysiowe można posypać grubym cukrem, abo podawać z niezbyt gęstym sosem czekoladowym. Słomka z ciasta ptysiowego jest bardzo szybka do zrobienia, a czas pieczenia to około 20 minut. Ponadto

Cztery Fajery
Jakie zamienniki stosować, żeby nasze desery były mniej kaloryczne? 54

Stosujmy zamienniki, wybierajmy mniej kaloryczne desery i wprowadźmy do swojego żywienia zdrowe nawyki. Pamiętajmy też, że desery zawsze można spalić dzięki aktywności fizycznej, więc nie martwmy się dodatkowym fit pączkiem z twarogu czy orzechowym ciasteczkiem. *artykuł sponsorowany The post Jakie zamienniki stosować, żeby nasze desery były mniej kaloryczne? first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania