Dziś postanowiłam przeprowadzić gruntowny przegląd lodówki. Znalazłam brokuły, pieczarki, marchewkę, czerwoną paprykę oraz paczkę filetów z piersi kurczaka. Poza nimi uchował się słoik włoskiej papryki, mocno pikantnej, rozdrobnionej w aromatycznej marynacie. Takie „czyszczenie” lodówki zmusza mnie do kreatywności i stąd dzisiejszy przepis na brokułowy stir fry z kurczakiem w stylu azjatyckim. Zawsze dążyłam do minimalizowania marnowania jedzenia, zwłaszcza
codojedzeniaDostosowujemy konsystencję. Jeśli jest za gęsty dodajemy jeszcze parę kropli soku z cytryny lub wody, a jeśli za rzadki więcej cukru pudru. Rzadki lukier będzie bardziej przeźroczysty doskonały do pączków lub drożdżówek. Gęstszy lukier nadaje się do dekoracji prostych ciasteczek. Print Polewa lukrowa z serkiem Philadelphia. #wprm-recipe-rating-83 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-rating
SmartBake.plnaleśniki ( to ich ulubione śniadanie) :). Razem z kremem śmietanowym świetnie komponują się jako wypełnienie tortu. Ja uwielbiam stosować Lemon Curd jako różnego rodzaju wypełnienie: drożdżówek , bez, bezików . Niedawno robiłam pączki z ubitym lemon curdem… pyszne, mąż zabrał je do pracy. Wszyscy byli zachwyceni Największą zaletą tego kremu jest to, że zawiera bardzo dużą ilość tłuszczu . Przez co nie rozpuszcza
SmartBake.plwielkim skrócie. Zastosowanie kremu jabłkowego. Krem jabłkowy można wykorzystać na wiele sposobów. Jest doskonałym wypełnieniem do tart , tortów, ciast. W postaci ubitej świetnie się sprawdza jako nadzienie drożdżówek, pączków itp. W okresie świątecznym, po dodaniu do niego cynamonu , goździków lub imbiru , pasuje idealnie do wigilijnych ciast. Print Apple curd, czyli krem jabłkowy #wprm-recipe-rating-9 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full
SmartBake.plsamoprzylepnych, więc klej był mi zbędny), klej nożyczki sznurek – rodzaj sznurka zależy od Twojej inwencji twórczej i od tego jaki efekt chcesz osiągnąć (ja użyłam sznurka do pakowania paczek, ponieważ z takim pracuje mi się najlepiej), kolorowe baloniki – należy użyć malutkich, wodnych baloników, 2 patyczki do szaszłyków, barwnik spożywczy ( do pomalowania patyczków, kolor barwnika według potrzeby), ja użyłam
SmartBake.plsłodko: Jagodzianki z serem i kruszonką – niezapomniany smak dzieciństwa Bułeczki drożdżowe z owocami – przepis na słodkie bułki odrywane Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką – sprawdzony przepis Racuchy drożdżowe jak pączki Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką Artykuł Drożdżowe bułeczki z lukrem i owocami – mięciutkie i puszyste pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnezanieczyszczenia. Choć soczewica czerwona nie wymaga namaczania przed gotowaniem, tak jak niektóre odmiany soczewicy, przepłukanie jest niezbędne, aby usunąć ewentualne ziarenka, kamienie lub zanieczyszczenia, które mogą być obecne w paczce soczewicy. Warto również pamiętać, że soczewica czerwona jest niezwykle wszechstronna i może być używana w różnych typach potraw. Można ją dodawać do zup, sałatek, gulaszy, a nawet tworzyć pasztety
Podstawy Gotowaniacodziennie jakieś wypieki z ciasta filo zarówno na słodko jak i na słono. Inspirowana grecką kuchnią postanowiłam upiec ciasto z porzeczkami , a zamiast tradycyjnego ucieranego, czy kruchego ciasta wykorzystałam paczkę filo , która uchowała się w lodówce. Ciasto filo to rodzaj ciasta na makaron bardzo cienko rozwałkowanego. To ciasto świetnie zastępuje francuskie. Można je kupić gotowe w sklepie. Widziałam kiedyś program
codojedzeniaBardzo smaczne ciasto, na krakersach, z masą budyniową i bez pieczenia. W przygotowaniu expresowe, polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 duża paczka słonych krakersów 200 g masła 3 szklanki mleka, szklanka ma pojemność 250 ml 2 budynie waniliowe, bez cukru (waga 1 budyniu to 40 g ) 3/4 szklanki cukru 4 żółtka cukier puder do posypania
Kulinarne Fantazje Marioliformach keksowych. Wyszła delikatna, puszysta po prostu palce lizać. Polecam przepis :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/20 CM LUB 2 KEKSÓWKI: CIASTO: 90 g cukru łyżka cukru waniliowego paczka suchych drożdży (7g) lub 25 g świeżych 0,5 szklanki oleju szklanka mleka 3 całe jajka 450 g mąki pszennej ORAZ: ok. 400 g jagód lub innych ulubionych owoców
Pani na deserposiadającą w swojej ofercie produkty probiotyczne tj. kosmetyki z dodatkiem żywych kultur bakterii, suplementy diety oraz probiotyczny koktajl białkowy. Blog po raz pierwszy nawiązał współprace z niniejszą marką. W paczce znalazło się: PROTEINBIOTIC 250 G Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na logu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów
Truskawkowa Fiestaprzedsiębiorcy zarówno tego dużego jak i małego. Ja sama prywatnie niejednokrotnie przekonałam się o tym jak to dobrze mieć drukarkę w domu, ot choćby po to by taniej nadać paczkę, czy wydrukować dziecku kolorowanki. My w naszej firmie mamy małą drukarkę laserową, która codziennie drukuje dziesiątki faktur i listów przewozowych, ważnym kryterium przy jej wyborze były koszty eksploatacji, głównie
Cynamonowe szczęściebezy, kremy do smarowania czy aromaty. Produkty są niskokaloryczne bez dodatku cukru, bez oleju palmowego oraz bardzo innowacyjne. Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się: LoCCo 48 kcal Bezy Naturalne 28 g LoCCo 48 kcal Bezy Malinowe 28 g Ketonella Wegański Sos Orzechowy z Olejem MCT 40 g LoCCo 8 kcal Krem
Truskawkowa Fiestaricotta. Olej do smażenia. Ciasto mieszamy. Kwiaty płuczemy i osuszamy. Ricottę przekładamy do miseczki, lekko solimy. Rozkładamy ostrożnie płatki kwiatów i do środka wkładamy łyżeczką serek. Zamykamy płatki w pączek. Zatapialny kwiaty w cieście trzymając za łodygę. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Są delikatne. Pyszne
MojaQchnia.pl