Babka zrobiona na białkach, które zostały mi po pączkach. Często zostają nam białka i zastanawiamy się co z nimi zrobić. Wcale nie musi to być beza :) Tym razem miałam ochotę na zwykłą babkę, ale robiłam też drożdżówki i rogaliki. Wszystko było pyszne. Babkę zrobiłam z dodatkiem majonezu, to zamiast masła, lub oleju. Majonez nie jest wyczuwalny
Agusiowe smakołykiużywać jednego i tego samego młynka do wszystkich ziół, ponieważ finalnie ich aromaty się połączą i całkowicie zatracą Zobacz też: 5 młynków, które warto mieć w kuchni Pączki z worka Makaron z sosem orzechowym Tofu w sosie pomarańczowym Serek kanapkowy z pomidorami Artykuł 5 młynków, które warto mieć w kuchni pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pldziś najlepsze do zjedzenia też dziś :) A tu trochę bardziej skomplikowany przepis na racuchy tradycyjne na drożdżach. Takie często robiło się w moim domu rodzinnym. Mniej pracy niż przy pączkach
Proste PotrawyDonat/donut/ doughnuts - brzmi różnie, ale oznacza zawsze to samo 😎 pysznego pączka z dziurką. Piekłam już duże donaty drożdżowe, które wycinałam kubkiem, piekłam mini donaty w elektrycznej maszynce, a tym razem upiekłam je w specjalnej foremce do średniej wielkości donatów. Przepis zaczerpnęłam ze strony Gotuj z cukiereczkiem . Jest idealny! Donaty są mięciutkie, przepis baaardzo prosty i szybki do wykonania
Walijskie PichcenieKoniecznie zobacz jak zrobić błyskawiczne mini pączki bananowe . Z kilku składników, a do tego bez nabiału i bez cukru, wyczarujesz najpyszniejszy deser dla całej rodziny. - bez nabiału i bez cukru - super błyskawiczne wykonanie - tylko kilka łatwo dostępnych składników
AniaGotuje.plprzemysłowe. Warto zwrócić uwagę na artykuły spożywcze. Do tych rzeczy należą m.in. bakalie, gotowe mieszanki do wypieku czy słodycze. Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się: płatki migdałowe siemię lniane słonecznik łuskany Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów! Zapraszam do zakupów
Truskawkowa FiestaJuż niedługo tłusty czwartek, jedni pieką pączki inni zaś faworki. A co powiecie na prosty i szybki przepis na faworki z serkiem mascarpone ? Mega chrupiące, lekkie i delikatne. Ich przygotowanie tak samo jak i pieczenie zajmuje niewiele czasu. Dodatkowo ciasta nie trzeba ani chłodzić w lodówce, ani też mocno wybijać wałkiem. Jeśli jeszcze nie próbowaliście faworków z mascarpone to polecam
Zrób to smaczniekolor. Najlepsza temperatura do smażenia pączków, to 175 stopni. Aby sprawdzić, czy tłuszcz jest odpowiednio rozgrzany, to wrzucamy kawałek ciasta, jeśli od razu wypływa, to znaczy, że możemy smażyć paczki. Gotowe posypujemy pudrem. Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i Zdrowienich bitą śmietanę. Posypujemy je cukrem pudrem. Mini ptysie z bitą śmietaną – smak dzieciństwa Zobacz inne przepisy na pyszne słodkości: Błyskawiczne ciasteczka serowe – w sam raz do kawy Pączki w 15 minut – pyszne mini pączusie z ricottą Rurki z ciasta francuskiego z kremem orzechowym – przepyszny smakołyk Klasyczne ptysie z kremem Szybkie kokosanki Artykuł Mini ptysie z bitą śmietaną – smak dzieciństwa
e-PrzepisyKulinarneSkładniki 4 białka 300 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie 4 białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo 300 gram cukru kryształu zmieszanego z paczką cukru wanilinowego. Gdy cukier jest rozpuszczony dodać łyżkę soku z cytryny która zetnie nam delikatnie masę. Nałożyć masę do szprycy lub rękawa i formować ciasteczka na blasze wyścielonej papierem
Wasze Przepisywiśniami i galaretką, to świetny pomysł na wykorzystanie białek pozostałych z przygotowania innych słodkości, do których potrzebne są tylko żółtka. Teraz jest właśnie taki czas - bo to czas smażenia pączków, faworków, z których pozostaje nam sporo białek, a które to można śmiało mrozić i wykorzystać do przygotowania na przykład takiego oto deseru :). Pianka jest bardzo puszysta, lekka, mocno napowietrzona. Jest
Opowieści z piekarnikaoleju ciastka odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem *** *** Następnie przekładamy na talerz i środek różyczek dekorujemy dżemem lub wisienkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Pączki i faworki karnawałowe Przepis tutaj (KLIK) POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Róże karnawałowe czyli faworki inaczej pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemPyszne pączki smażone powietrzem zamiast oleju, mięciutkie i pulchne. Z oczkiem z dżemu różanego. Rumiane i pachnące. Smażyły się zaledwie 5 minut w cudownej maszynie instant pot, w której można zrobić bardzo wiele różnych dań i jak widać deserów. Polecam i zapraszam na przepis... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkosłodkie przepisy Karnawał jeszcze trochę potrwa, do Tłustego Czwartku jeszcze dwa tygodnie, a ponieważ wiem, że bardzo lubicie karnawałowe słodkości, to postanowiłam je zebrać w jednym miejscu. Mamy tutaj pączki, pączusie, faworki, a także oponki, czyli to wszystko co rządzi na naszych słodkich stołach podczas Karnawału. Mam nadzieję, że znajdziesz tu coś pysznego dla siebie. Wspaniałego świętowania Ci życzę 💗 KLIKNIJ
Kulinarne przygody Gatity