pączki - 10682 przepisów (strona:277/713)

Churros wg Aleex 67

churros (w Katalonii xurros i xocolata). Zwykle posypuje się churros cukrem pudrem, ale w Urugwaju podaje się je także ze stopionym serem. Często churros porównywane jest do polskich pączków.  Ja zrobiłam churros w klasycznej wersji, a w zasadzie w 2 wersjach – z cukrem pudrem z dodatkiem cynamonu i z sosem czekoladowym. Skorzystałam z przepisu z kwestii smaku. Pycha

W mojej kuchni
Churros 70

garnku powinno być dość sporo oleju, po to aby każde churros mogło swobodnie w nim pływać. Lubisz słodkości z ciasta parzonego? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Pączki hiszpańskie. Churros z cukrem i cynamonem The post Churros appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
5 najlepszych filmów o kasynach 53

rejestrację opowiadają o prawdziwych sytuacjach hazardowych i świecie mafii, niebezpieczeństwie i mocno wciągają. Jeśli nie oglądałeś poniższych filmów o kasynach świata, to może dużo straciłeś! Zatem zaopatrz się w paczkę chipsów i rozpocznij filmowy maraton pełny adrenaliny. Kasyno (1995 rok) Dramat kryminalny z listopada 1995 roku w reżyserii Martina Scorsese opowiada o Ace’ie, który jest człowiekiem mafii, zatrudnionym

codojedzenia
Churros – hiszpańskie pączki 55

wymieszać. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na rozgrzany olej. Smażyć do zarumienienia. Po usmażeniu osuszyć na ręczniku papierowym i obtoczyć w cukrze. Autor przepisu: Lucy Artykuł Churros – hiszpańskie pączki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Chrusty 1120

Chrusty to zaraz po pączkach bardzo popularny deser na Tłusty Czwartek. Są one niesamowicie kruche, delikatne, z dużą ilością pęcherzyków powietrza. Ciasto na chrusty musi być dobrze wyrobione, wówczas będą one bardzo kruche. Dlatego ważnym czynnikiem podczas wyrabiania ciasta jest jego „obijanie” wałkiem, dzięki temu procesowi ciasto zostaje dobrze napowietrzone. Tę czynność można wykonać także tłuczkiem do mięsa

Danka Pichci
Bezowe krążki kokosowo-orzechowe 61

składniki! Tylko tyle i 30min roboty, łącznie z pieczeniem. Kruchutkie, słodziutkie, znikają momentalnie Idealne, gdy używamy żółtka i zostają nam białka, np. po pączkach, faworkach. Co nam trzeba? 4 białka 150g cukru 100g wiórek kokosowych 50g zmielonych orzechów włoskich Robimy! Białka ubijamy około minuty na sztywną pianę, ale jeszcze taką z pianką. Stopniowo dodajemy cukier- ja daje w 3 rzutach

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania