pączki s - 590 przepisów (strona:26/40)

Oponki wiedeńskie 1681

cedzakową oponki na ręcznik papierowy,aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. LUKIER Utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny, rumu i tyle wody, aby utworzyła się gęsta masa do lukrowania pączków. Przyprawić olejkiem. Oponki zanurzać w lukrze. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Testuję herbaty Richmont 131

najlepszych chińskich białych herbat zwana również Białą Piwonią z Fujianu. 11 . Darjeeling SFTGFOP1   Czarna herbata indyjska dojrzewająca w rejonie Darjeeling, bogata w złote tipsy, czyli koniuszki złocistożółtych pączków. 12. Ginger Paradise Oryginalna mieszanka na bazie imbiru i aromatycznych przypraw orientalnych. Wspaniale rozgrzewa i wyśmienicie smakuje. Kompozycja łączy orzeźwiającą nutę trawy cytrynowej z intensywnym bukietem cynamonu i kardamonu. Napar

Aga w kuchni
Ciastka 208

Marcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka z żurawiną Palce czarownicy Popękane czekoladowe ciasteczka Pierniczki Pierniczki - czerwone serca Pierniczki - mikołaje Pączki z serka homogenizowanego Rudolfy Rurki z kremem Serowe oponki Sezamki biało-czarne Szyszki z krówek Usteczka z jabłkiem Vanillekipferl Wiatraczki Zimtsterne- cynamonowe ciasteczka

Aga w kuchni
Chleb, bułki, rogaliki, drożdżówki 198

szpinakiem Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Grissini z tymiankiem Gofry Kruche rogaliki z powidłami Pączki z serka homogenizowanego Rogale marcińskie Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek

Aga w kuchni
Frittata z cukinią z piekarnika 192

Kolejne moje podejście do frittaty. Gdy robiłam ją po raz pierwszy dodałam  mizunę i pomidorki   Tym razem zrobiłam z cukinią, papryką oraz pączkami nasturcji. Nie smażyłam jej na patelni tylko od razu zapiekłam w piekarniku w szklanej formie do tarty Termisil. Ta wyszła zdecydowanie pyszniejsza:) składniki: 7 jajek 350 g młodej cukinii pół czerwonej papryki 1 mała cebula

Monia miesza i gotuje
Oponki serowe 193

pomyślimy później... Aby karnawałowej tradycji stało się zadość zachęcam więc do usmażenia pysznych i bardzo łatwych do  przygotowania oponek serowych. Smażyłam już  małe pączki , wkrótce będą też faworki, mam też ochotę na hiszpańskie churros. Dobrze, że w tym roku karnawałowych sobót jeszcze przede mną kilka ! Wyrobię się ze wszystkimi moimi zachciankami. Inspiracja  Ivka

Kulinarne przygody Gatity
Chrust czyli faworki 179

Faworki... tego smakołyku, obok  pączków  nie może zabraknąć  na polskim karnawałowym stole ! Przepis pochodzi ze starej książki "Kuchnia polska", z której bardzo często korzystam przy tradycyjnych polskich daniach. A lubię ją tym bardziej, że ma ona  swoją historię.  Została upolowana na corocznym Festynie Trybuny Ludu, odbywającym się

Kulinarne przygody Gatity
Schiacciata, toskański chlebek 171

Małych kulinariów Marghe z  Po prostu Marghe Marzena   Zacisza kuchennego Paulina z  Buszującej w kuchni Edyta z  Przy kuchennym stole Karina z  Jak pączek w maśle Wisła  z  Zapachu chleba Bernadeta z   Mojego kulinarnego pamiętnika Monika z  Niezapomnianych smaków Monika z  Pin up cooking looking

Kulinarne przygody Gatity
Donuty dyniowe 134

okazało się, że nie jest tak pięknie pomarańczowa, jak te z ubiegłych lat.  Na szczęście w smaku nic jej nie brakuje.  Na początek dyniowego szaleństwa powstały dyniowe pączki z dziurką.  Mięciutkie, mocno korzenne, idealne w smaku.  Niestety nie umiem jeszcze zrobić, aby miały idealny kształt.  Przepis na donuty pochodzi z bloga diethood .     Składniki

Sto kolorów kuchni
W moim ogrodzie 123

piękny kolor liści.                  Moje naparstnice mają różne kolory,wyglądają dostojnie. Ale w tym momencie były widoczne  tylko pączki. Dziś te które ocalały zaczynają kwitnąć :)     Różaneczniki  prawie przekwitły, nadmiar deszczu jeszcze to przyśpieszył :( Chaber górski pomimo, ze mój ogród od gór daleko :(  czuje się w nim dobrze

Proste Potrawy
W moim ogrodzie 119

piękniejsze. Ten rodzaj lilii podobno pochodzi z Azji Anna Maria, śliczna prawda ? Ten rodzaj rozchodnika  (brilliant ? ) posadziłam dopiero w kwietniu, ale widzę, że ma ochotę rosnąć, ma już pączki :)            Nakrapiane, postrzępione brzegi i wspaniałe kwiaty tych lilii bardzo mi się podobają.           Ale nie znam dokładnej nazwy

Proste Potrawy
Miska Tupperware 269

które dużo pracują z ciastem drożdżowym polecam z czystym sercem..ja niby mam automat do chleba i często wyręczałam się nim do wyrabiania i wyrastania ciasta na chleb, bułki, pączki itd..ale to zajmowało 1,5 godziny..i zużywało prąd..Praca rękoma wymaga wysiłku i też długiego czasu oczekiwania..a taka miska..to praktycznie zero wysiłku..a czas wyrastania [ przy

Moje domowe kucharzenie
KONFITURA Z RÓŻY 138

przetrwała, jest bardzo żywotna i cieszy oko od połowy czerwca do listopada. Konfiturę z róży w moim domu robi się od pokoleń, więc jak najbardziej polecam. Idealna do ciast, pączków, deserów jaki do podjadania jako samodzielny deser. 20 dag płatków róży 50 dag cukru Sok z  jednej cytryny 2 szklanki wody Płatki oczyści z wszelkich zanieczyszczeń, pyłków. Oczyszczone płatki

RAROSSA
Bułeczki z kremem waniliowym i porzeczkami 182

mieszając, gotować kolejną minutę.   Ciasto ponownie zagnieść. Odrywać małe kawałki ciasta, formować bułeczki, lekko spłaszczać, nakładać po łyżce kremu oraz po 5-7 sztuk porzeczek. Zlepiać tak jak pączki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30min, by bułeczki nieco podrosły. Piec ok. 8 min w temp. 225st. Ostudzić na kratce

Z miłości do słodkości
Babeczki z ciasta pączkowego z nutellą i skórką pomarańczową 133

Początkowo na Tłusty Czwartek nastawiałam się na smażenie pączków. Potem, błądząc po czeluściach internetu znalazłam przepis na ultra szybkie muffiny w smaku przypominające ciasto pączkowe - z tym że pomijamy etap smażenia w głębokim tłuszczu, podczas którego cellulit sam wpełza nam na uda. Cóż, może dietetyczne nie są, szczególnie z dodatkiem nutelli, ale zawsze odrobinę lżejsze :) Składniki: 250 g mąki

sama złodycz