Energetyczne, sycące i zdrowe śniadanie na słodko. Owsianka pieczona w piekarniku z dodatkiem borówek amerykańskich i wiórków kokosowych to idealny zestaw na początek dnia. Składniki: 2/3 szklanki płatków owsianych 2/3 szklanki mleka 2 łyżki cukru brązowego 3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli jajko 2/3 szklanki borówek Piekarnik nastawić na 180 stopni C. W misce połączyć mleko i jajko. Dodać
wyzwania kuchennerecepta na udany poranek. Więc jeśli tylko macie chwilę czasu, ochotę na smaczne jedzenie i kilka podstawowych składników pod ręką to jesteście gotowi do dzisiejszej kulinarnej podróży. Po królowej owsiance ( KLIK ) i serii omletów ( KLIK ) niełatwo o śniadanie, które zaskoczy mnie walorami smakowymi. Jednak czasami udaje mi się jeszcze stworzyć coś wyjątkowego. Tak było i tym razem. Nie wiem
peanutbuttermonsterorzechów laskowych. Kiedy otworzyłam słoiczek wydobył się aromatyczny zapach orzechów. Po wymieszaniu masa nabrała jednolitej konsystencji. A smak :D Coś przepysznego, najpierw spróbowałam łyżeczką, a potem dodałam do owsianki którą właśnie jadłam, kiedy przyszedł kurier :P Śniadanie było przepyszne :) Na razie spróbowałam tylko tego produktu, ale już mogę Was zachęcić do zajrzenia do sklepu MISIONTEK :) Produkty są jak najlepszej jakości
Zdrowie na języku :PPrzepis na owsiankę :D Zwyczajną, ale za to pyszną, zdrową i sycącą. Jak już raz zrobiłam to tak do tej pory często u mnie gości. Jest bardzo smaczna w smaku i syci na długi czas. Do mojej wersji dodaję budyń, aby była gęstsza i miała odpowiedni smak. Mam nadzieję, że wkrótce wypróbuję także inne kompozycje z wykorzystaniem płatków owsianych. PRZEPIS
Zdrowie na języku :Powsianka chyba zostanie ze mną na dłużej :) A to za sprawą pysznego, wyważonego smaku kokosu, który wziął się z oleju kokosowego. A właśnie. Próbowaliście go? Do czego najczęściej dodajecie :) Śmiało piszcie, czekam na ciekawe propozycje :) Składniki: - 200 ml mleka - 50 g płatków owsianych - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 1 łyżeczka płatków kokosowych - 1 łyżeczka siemienia lnianego Mleko doprowadzamy
Zdrowie na języku :Pazteckiej, np. muffinki migdałowe . Już teraz zapraszam do śledzenia mojej AZTECKIEJ PRZYGODY :D Dotychczas na blogach widziałam przepisy, w których nasionka chia były wykorzystywane do puddingów, dodawane do jogurtów, owsianek itp. Jednak właściwe spożycie nasionek wymaga ich zmielenia, bowiem całe ziarenka przechodzą przez układ pokarmowy i zostają wydalane. To samo jeśli oczekujemy efektu w postaci utraty nadprogramowych kilogramów, badania wykazały
Zdrowie na języku :Pczemu zapobiega zaparciom, ceniony także w nieżytach, nadkwasotach i wrzodach. Siemię lniane ma szerokie zastosowanie, można go dodawać do wielu potraw i produktów. Ja często dodaje go do jogurtów, owsianek, posypuję nim potrawy obiadowe, jak i kanapki, znajduję się on także w domowym chlebie, różnych ciasteczkach. Tak, na prawdę można dodawać go do wszystkiego. Nie odznacza się jakimś szczególnym smakiem
Zdrowie na języku :PPierwszy raz eksperymentowałam z amarantusem. Wcześniej dodawałam go jedynie do jogurtów, owsianek itp. Teraz postanowiłam coś z niego upiec. Dokładnie chodzi o amarantus ekspandowany tzw. popping. Nie miałam okazji próbować nie przetworzonych ziarenek amarantusa ani mąki. Ale ten rodzaj jest równie bardzo dobry do pieczenia, w moim przypadku do muffinek. Przepis jest banalny i bardzo szybki, nie wymaga miksera, potrzebna
Zdrowie na języku :Pziarenka są tak świetne, tak smaczne, tak do wszystkiego pasujące i tak szybko znikające z paczuszki, że.......już ich nie ma :( Uwielbiam dodawać je do wszystkiego, do zwykłej owsianki, która od razu nabiera wyśmienitego smaku, do jogurtu z dodatkiem świeżych owoców i do miseczki, ażeby podjadać je "solo" :D Próbowaliście? Jak wam zasmakowały, zresztą po co pytam :D Na pewno
Zdrowie na języku :PAdama, z tej samej serii pochodzi również czekoladowe ciasto Adama, o którym pisałam tutaj :). Musli smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jak i jogurtem, w postaci deseru owocowo-jogurtowego oraz owsianki. Także jest świetne do przyrządzenia musli-placuszków :) Zaraz przedstawię Wam przepis, a tymczasem zapraszam do dokładnego przyjrzenia się omawianego przeze mnie produktu. Bio musli Adama jest produktem niskowęglowodanowym o minimalnej
Zdrowie na języku :POdrobina agaru zagęściła lekko konsystencję powideł. Dżemik nie jest mocno gęsty ani też lejący, taki "w sam raz" :) Idealnie sprawdza się do polania twarożku na kanapce, jako dodatek do owsianki czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Pycha! Pomyślcie sobie tylko, kiedy w zimowe dni otworzycie aromatyczny słoiczek i poczujecie odrobinkę lata :) Składniki: - 3 kilogramy śliwek węgierek - 2 łyżeczki agaru (można pominąć
Zdrowie na języku :Pszczególnie zwraca uwagę autorka to temperatura posiłków. W okresie jesienno - zimowym dania powinny być ciepłe, aby syciły na dłużej i rozgrzewały organizm. I tak poznasz przepisy na przygotowanie własnej owsianki, granoli, jaglanki, placuszki serowe, róże omlety. Przedstawione ich zdjęcia są niezwykle barwne i można wywnioskować, że przepisy te są bardzo smaczne :) Przed ostatni rozdział to odpowiednio dostosowana ułożona dieta jesienno
Zdrowie na języku :Pdnia, kiedy w moim jadłospisie nie byłoby właśnie tego warzywa :) Jak nie świeża, to puree, na które przepis zamieszczałam TUTAJ :) Kombinuję na różne sposoby - puree dodaję zazwyczaj do omletów, owsianek, jaglanek, jogurtu naturalnego czy jajecznicy (swoją drogą wychodzi pyszna!), natomiast świeżą przygotowuje zazwyczaj w ten sposób: Składniki: - dynia hokkaido - sól - świeży koperek Dynię oczyszczam z wnętrzności :D, następnie myję
Zdrowie na języku :PDelikatna, rozgrzewająca i....kokosowa! :D Oh tak, smak kokosowy to jeden z moich najlulubieńszych :) Owsianka, to znaczy jęczmianka wyszła przesmaczna! Pierwszy raz użyłam mąki kokosowej do zagęszczenia, i jestem zachwycona. Śniadanko nabiera kremowej konsystencji i całość nieziemsko pachnie kokosem :) Jak najbardziej polecam :) Składniki: 3 łyżki płatków jęczmiennych Fresano 250 ml mleka 1/3 łyżeczki stewii (można pominąć, bądź zastąpić innym
Zdrowie na języku :Pmogę się doczekać pierwszych prób z tą odzywką w kuchni, kilka pomysłów już się narodziło, zobaczymy co tego wyjdzie :) Mam nadzieję, że będzie można ja swobodnie dodać do owsianki i innych ciepłych śniadań
Zdrowie na języku :P