grozi nam wyjadanie tych past łyżkami prosto ze słoika, ponieważ są intensywne w smaku ale wprost genialnie sprawdzają się na waflach, krakersach, herbatnikach a wymieszane z budyniem czy owsianką tworzą orzechową miazgę (generalnie to czekajcie na przepisy :P). Idealne na małą przerwę od klasycznych maseł fistaszkowych. Jednak gdybyśmy miały wybrać to prosta wersja pasty bez konopi smakowała nam nieco
Candy Pandaspasty zostały użyte świeże orzechy a nie jakieś zbutwiałe kapcie, bo to się od razu czuje. Słodycz trzeba przyznać jest na dość wysokim poziomie ale łyżeczka kremu dodana do owsianki, budyniu czy placuszków super nada smaku i osłodzi dzień. Pasta z orzechów laskowych z kakao: Zapach jaki do nas dotarł to takie przyjemne słodko-gorzkie kakao. Głęboki brąz pasty przypomina
Candy Pandaspyszne). Dlatego próbę mimo wszystko uważamy za udaną a przed nami jeszcze ciasto drożdżowe z tym słodzikiem 😄 Składniki: Beza bez cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą
Candy Pandasrównież jest bliższy melasie niż karobowi w proszku. Cechuje go bardziej owocowa nuta, której brakuje w sypkim karobie. Słodycz jest dość wysoka, więc idealnie łączy się z kaszami i owsiankami. Posiada również delikatnie proszkowe wykończenie, aczkolwiek bardzo cieszy nas brak posmaku soi, która jest często intensywna w wegańskich jogurtach. Jaglany bananowo-daktylowy: Kolor jogurtu jest karmelkowy. Konsystencja skłania się bardziej
Candy PandasZnudziły się Wam tradycyjne owsianki? Wystarczy mały drobiazg aby zwykłe śniadanie zamienić w coś wyjątkowego. Zrobienie zdrowych ciasteczek serduszek bez glutenu i białego cukru nie zajmuje zbyt wiele czasu, a dodadzą one ulubionej mieszance musli magicznego wyrazu. Ciasteczka są bez glutenu, dlatego możecie wybrać też takie musli. Sięgając po napoje i jogurty roślinne otrzymacie śniadanko bez laktozy i białka krowiego
Candy Pandasczekoladowych znajdzie swoje miejsce. Podsumowanie: Wszystkie warianty są pyszne. Dżemy kokosowe skradły nasze podniebienia a szczególnie podoba nam się fakt, że można je jeść rano z kanapką czy owsianką na śniadanie, oraz dodać je do deseru lub ciasta. Niedługo na naszym blogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym
Candy Pandaskrągłej bułeczce...trafiamy ręką w bezmierną pustkę. A na dworze leje, albo jest niedziela i wszystko zamknięte, a przecież zjeść coś trzeba i nie każdy lubi się z owsiankami... Trafiłam ostatnio na niezwykle fajną rzecz, która może okazać się fantastyczną opcją w wyżej opisanej sytuacji :) Chlebki chmurki! Nazwa jest naprawdę bardzo adekwatna, gdyż chlebki są niezwykle puszyste, mięciutkie i często
Kuchnia w Słońcu Skąpanaminutach usunąć torebkę z herbatą, ostudzić. Dodać syrop, wymieszać, schłodzić w lodówce. Podawać z kostkami lodu. Smacznego! A rabarbaru z herbaty nie wyrzucajcie; świetnie nadaje się do porannej owsianki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZapewne wiecie, że owsiankę można przygotować na mnóstwo sposobów... Dzięki temu można jeść ją codziennie i nigdy się nie znudzi! Ważne, aby została przyrządzona z takimi dodatkami, które każdy z nas najbardziej lubi. Tym razem płatki owsiane zastąpiłam orkiszowymi, więc stąd ta nazwa - orkiszanka. Dodatkowo masło migdałowe, kawałek banana i smaczne, pożywne śniadanie mamy w zasięgu ręki! Taki zastrzyk energii
Di gotujepodania. Dla wytrwałych koneserów polecam oczywiście rozsmarować go na dobrym pieczywie. I mówimy tu szczególnie o tych mniejszych koneserach. Bardzo dobrym pomysłem jest też dodanie łyżeczki, czy dwóch do owsianki albo serka wiejskiego. Kombinujcie i piszcie co wymyśliliście. Na pewno skorzystam z Waszych pomysłów. Dzisiaj zaproponuję Wam krem z migdałów, z domieszką oleju kokosowego. Oryginalny krem, zwany też masełkiem migdałowym
KrupeczkiSernik jest wyśmienity, szczególnie za sprawą frużeliny, którą przygotowałam z czereśni - moich ulubionych letnich owoców. Frużelina doskonale komponuje się z owsiankami, jaglankami, budyniem czy naleśnikami. Przepis na nią zaczerpnęłam z przepisu Doroty Świątkowskiej . Koniecznie wypróbujcie! Spód: 230 g ciastek czekoladowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka
Czerwień i błękitczerwcu i lipcu truskawki są moją absolutną obsesją, codziennie kupuję 2 kg i przerabiam na smoothie, dodają do codziennej owsianki, zjadam z jogurtem lub bez dodatków. Truskawki pasują do wszystkiego, są prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów, a do tego można je jeść bezkarnie bo 100 gramowa porcja ma zaledwie 28 kcal, pomagają schudnąć regulując trawinie i przyspieszając przemianę materii. Ciasto
Słodki Kompromispobiegać 6 km, a w drodze powrotnej zahaczają jeszcze o pływalnię i przepływają kolejne 30. Po prysznicu śniadanie jak w paro-gwiazdkowym hotelu - wszystkie możliwe owoce, ekologiczna owsianka, domowo pieczony chleb na mące z Gambii oraz herbatę, którą własnoręcznie osuszyli. Potem do pracy na 8h, w czasie przerwy na lunch oczywiście joga, tudzież choćby rowerek lub bieżnia. Po pracy sprzątają
Marder&Marder ManufacturePołączenie wielu smaków w jednej owsiance - ciekawa i trudna do opisania kompozycja. W sam raz na letnie śniadanie w słońcu. Energia i dobry humor na długie godziny gwarantowane
Milion Smakówpostawiłam na pyszny dżem z cytrynowo-miętową nutą . Dżem nie jest za słodki, w smaku wyraźnie czuć cytrynowy akcent . Idealny na lato Osobiście polecam go jako dodatek do śniadaniowych owsianek, ryżowych puddingów, domowego pieczywa, a nawet ciast i babeczek. Spróbujcie. Warto czasem urozmaicić tradycyjną wersję dżemu o ciekawe dodatki. Składniki: (na 1 słoiczek) 480 g truskawek (można dać ciut więcej
Słodkie okruszki