masło i otartą skórkę cytrynową. Pszenicę wstaw z powrotem na gaz i kontynuuj gotowanie przez kolejne 15-20 minut, często mieszając. W tym czasie powinna powstać gęsta masa przypominająca owsiankę. Pszenicę odstaw do całkowitego wystudzenia. W tym czasie zagnieć ciasto. Gdy pszenica się schłodzi, ubij jajka razem z cukrem. Następnie dodaj ricottę i kontynuuj ubijanie, aż powstanie jednolita masa. Całość
Food Squaremogłam sobie pozwolić na jakiś skomplikowany sosik do sałaty i sos też powstawał na szybko. Nie wiem co jadacie na śniadania, ale my czasem coś konkretnego jak jajecznicę, czasem owsiankę a czasem taką sałatkę. Ta sałatka była naprawdę świetna. Nie dość, że szybko się ją robiło, to była orzeźwiająca i chrupiąca. Jeśli dodamy grzanki czy tosty, to spokojnie posłuży jako
Mieszam w GarnkuKomosa ryżowa, czyli quinoa może stanowić świetny substytut tradycyjnej owsianki, którą zna już chyba każdy. Smakuje równie wyśmienicie i na pewno oryginalnie. Zbliżający się sezon na truskawki powoli zmusza mnie do wykańczania owoców zamrożonych w ubiegłym roku. Stąd też komosanka jest nie inna jak truskawkowa . Dodatkowo truskawkowy akcent intensywnie podkreśla puder truskawkowy z liofilizowanych owoców od marki Flavor Factory
Zdrowie na języku :Psiebie, ponieważ jak się okazuje w każdym zakątku świata na śniadanie spożywane są całkiem inne dania. W Japonii zjemy zupę miso z wodorostami a na Alasce pyszną pieczoną owsiankę, która bardziej wpisuje się w moje gusta smakowe. W Indiach dzień zaczniemy od herbaty z mlekiem która świetnie będzie współgrać z kokosowymi babeczkami wprost z Filipin. Zdjęcia są niezwykle apetyczne
Radość kipiąca uśmiechem.porcję. Na nie przełożyć kakaowy pudding, a na jego wierzchu ułożyć kawałki pomarańczy i pestki granatu. Spróbujcie także: Mlecznego deseru kawowo-waniliowego z chia i borówkami Czekoladowej owsianki z chia i bakaliami
Codzienna kuchnia niecodziennatakich produktach, gdzie kompletnie byśmy się go nie spodziewali, także tych powszechnie uznawanych na zdrowe. Kilka przykładów: Płatki musli - nawet 4-6 cukru łyżeczek na porcję Gotowe owsianki - 2-3 łyżeczki na porcję Jogurty owocowe - 3-4 łyżeczki na porcję Jogurty proteinowe - nawet do 6 łyżeczek na porcję Batoniki zbożowe i białkowe - 3 łyżeczki Soki owocowe
HealthyCreationsOstatnio przerzuciłam się z porannych owsianek na omlety w wersji na słodko. Zawsze te same proporcje, tylko rodzaje mąk zmieniam i dodatków 😄 Ale, niedawno wpadło w moje ręce wysokiej jakości waniliowe białko wegańskie Plantforce ze sklepu silaroslin.pl . Jest to białko, które pod względem smakowym zadowala w 100% i w ogóle nie poczujesz, że jest zrobione wyłączanie na bazie roślinnych składników
Zdrowie na języku :PJest bardzo pożywne bo przygotowane z rodzimego super-produktu. Można je dodawać do porannej owsianki, wypieków i deserów, do kawy raczej się nie nadaje. Jak zrobić mleko jaglane? Ugotować 0,5 szklanki kaszy jaglanej w 1,5 szklanki wody ze szczyptą soli i daktylami (dałam 5 sztuk, mogą być też inne suszone, słodkie owoce). Przełożyć kaszę do dużej miski, wlać
Qlinarnie i Qlinarnieczarnuszką Najłatwiejszy chleb drożdżowy Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna II Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna Chlebki pita Puszyste bułeczki drożdżowe z nasionami chia Chleb pszenno orkiszowy Chleb na owsiance Tureckie bajgle – Simit Bułeczki drożdżowe na maślance Bułki drożdżowe na serwatce z nasionami chia Chałka z kruszonką Podłużne bułki pszenne Chleb dla leniwych… i nie tylko Rogale drożdżowe Rogaliki sezamowe
mojewypiekiinietylkoswoje zdrowotne właściwości. U mnie pojawiała się już w wielu wersjach - wytrawnej jako baza gulaszów, pasztetów wegetariańskich czy kotletów. Zdecydowanie częściej jednak w wersji słodkiej, na śniadanie zamiast klasycznej owsianki z owocami, jako składnik zdrowych ciast, baza do domowego budyniu czy pożywny dodatek do koktajlu. Nie ona będzie jednak dziś bohaterem. Dziś mam dla Was ciekawy pomysł na kaszę gryczaną
HealthyCreationsKiedyś myślałyśmy, że chleba nie musimy jeść. Płatki, kasze i owsianki w zupełności nam wystarczały. Jednak od jakiegoś czasu pieczemy chleby na różne sposoby, ponieważ powróciła do nas chęć jedzenia kanapek. Na blogu pojawiły się już inne przepisy na bochenki (przykłady poniżej), ale dziś przedstawiamy Wam chlebek pulchny, sycący, bez glutenu, z przypieczoną skórką i pięknym żółciutkim kolorem
Candy Pandasodczucie jedzenia posiłków z naczyń, które są w 100% naturalne i wykonane z mojego ukochanego kokosa, którego jak wiecie uwielbiam. Żałuję jedynie, że nie mogę jeść w nich gorących owsianek, bo do misek można nakładać jedzenie jedynie zimne i te o temperaturze pokojowej, inaczej mogłoby dojść do uszkodzenia, choć istnieje też opcja na ciepłe potrawy - wcześniej miskę należy spłukać letnią
Zdrowie na języku :PKurcze, żeby te bakalie były ciut tańsze, to jadłabym je garściami! Najlepiej na śniadanie, obiad i kolację ;) Naprzemiennie orzechy z migdałami, rodzynkami itp. W owsiankach, chlebie, sałatkach. Przyznaję bez bicia, że jeszcze nie tak dawno wszelkie musli lądowało w zakupowym wózku, bo nie wyobrażam sobie zjeść mleko z samymi płatkami. Aż pewnego razu, już chyba z rok temu
Kuchnia w czekoladzieJeśli lubicie owsianki to dzisiaj mam dla Was wersję zapiekaną, którą spokojnie możecie zabrać na wynos. Składniki: - 200 g płatków owsianych - 50 g cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 4 jajka - 1 łyżka masła - 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej - 10 suszonych śliwek - 1 cytryna Przygotowanie: Śliwki drobno kroimy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrami i masłem na puszystą
Zainspirowana w kuchniidealnym rozwiązaniem dla osób odchudzających się. Same zalety! Nic więc dziwnego, że coraz częściej po nie sięgamy. Chia można wykorzystywać do przygotowywania koktajli , sałatek , puddingów , musli, owsianek i wielu, wielu innych potraw. A jak je przygotować? Banalnie prosto. Wystarczy wszystko wymieszać i odstawić na noc, aby dobroczynne nasionka napęczniały i stały się śliskie. Potem dodajemy ulubione owoce i delektujemy się
Oryginalny smak