Kolejny test nowej mąki, tym razem na blat kuchenny wpadła mąka z siemię lnianego. Jest identyczna do zmielonego ziarna. Jednym jej minusem jest chłonność, a natomiast
Truskawkowa FiestaWedług mnie jest to hit kuchni wegańskiej! Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym dopiero od niedawna gości na naszym stole, a ja żałuję, że dopiero
Kulinarne przygody GatityW prostocie siła! I tak jest w przypadku dzisiejszego przepisu. Kilka składników, chwila przygotowania i na naszym talerzu ląduje pyszna i zdrowa surówka. A poza
Kulinarne przygody GatityC iekawe i zdrowe połączenie zielonej herbaty i mleka. Taki koktajl to zdrowy i orzeźwiający napój. Składniki : 2 łyżki japońskiej zielonej herbaty matcha 1
Przepisy i porady kulinarneK oktajl ten doda Ci energii, poprawi Twoją koncentrację i sprawność umysłu. Sporządź ten koktajl gdy czeka cię duży wysiłek intelektualny np. przed egzaminem na
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 6 szt. dojrzałych owoców kiwi 40 dkg miąższu ananasa 1 łyżka miodu 1 szklanka wody 4-5 kostek lodu Sposób wykonania : K iwi obierz
Przepisy i porady kulinarneLekkie i pyszne ciasto z kaszy manny! Idealne do niedzielnej kawy z najbliższymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak po spożyciu pozostaje na długo. Składniki: 2
Truskawkowa FiestaPisałam Wam ostatnio o tym, że za jednym zamachem warto ugotować większą ilość wegańskiego wywaru warzywnego . Będzie on idealną bazą do przygotowania bardzo szybko i
Kulinarne przygody GatityWegański wywar warzywny podstawowy jest przepisem bazą to większości zup, które można jeść w trakcie diety doktor Dąbrowskiej. Z reguły gotuję taką porcję, a potem
Kulinarne przygody GatityZnany galaretkowiec w wersji mniej kalorycznej, bo na jogurcie naturalnym zamiast śmietany kremówki. Bardzo efektowny i pyszny deser na zimno, wykonany zaledwie z kilku składników. Jest
Kuchnia MagdaLenySernik jedno z najlepszych i najszybszych ciast. Bardzo dawno nie jadłam tradycyjnego sernika, ale postanowiłam zrobić w nieco innym wydaniu. Wykorzystałam budyń oraz banana. Rozpuszcza się
Truskawkowa FiestaBigos to tradycyjne polskie danie uwielbiane chyba przez wszystkich Polaków. Niestety jest potrawą bardzo kaloryczną i ciężkostrawną. A co zrobić, żeby mogli go jeść, także
Kulinarne przygody GatityTak mnie naszło na konfiturę z pomarańczy, że zrobiłam. Przepis znalazłam w jakiejś książce kucharskiej, ale troszkę zmieniłam go po swojemu i dodałam mniej cukru. W
IzabelawkuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienie/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso
Słodkie zapomnienie