orzechy - 16941 przepisów (strona:844/1130)

Brownies z nutą pomarańczy 147

sobie jest bardzo dobre i można je dowolnie modyfikować np. dodać zamiast pomarańczy olejku rumowego, migdałowego lub jeszcze innego, albo zrobić tradycyjne o smaku czekolady. Można też dodać orzechy lub inne lubiane przez nas bakalie. Składniki: 250g czekolady gorzkiej lub deserowej 300ml oleju 6 jaj 200g cukru 1/3 łyżeczki soli 250g jogurtu naturalnego 350g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Smakowy Raj
Samoa Blondies – piernikowe ciasto z kajmakiem i kokosem na styl amerykański 179

gorącym latnio :) Samoa Blondies przypomina troszeczkę ciasto piernikowe. W każdym razie trzeba powiedzieć, że jest ciekawe w smaku, a dla fanatyków krówek idealne. Ps. Można je dodatkowo wzbogacić migdałami, orzechami włoskimi lub laskowymi. Ale samo ciasto również smakuje pysznie. Składniki: 330g margaryny lub masła 1 szklanka cukru brązowego (lub białego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka ½ łyżeczki soli 1 płaska

Smakowy Raj
Wafelki cytrynowe 187

Ostatnio wypróbowuje różne kremy i nadzienia do wafli, były już wafelki kokosowe , rumowe , kajmakowe , czekoladowe w postaci tortu i bardziej gorzkie z orzechami . Teraz postanowiłam zrobić takie w bardziej orzeźwiającej wersji, by smak kojarzył nam się bardziej z latem. Inspiracja powstała na szybko, a dodatek świeżej skórki z cytryny był strzałem w dziesiątkę! Pokochałam ten smak :) Składniki: 250g masła

Smakowy Raj
Piernik wyborny siostry Anieli 211

120g margaryny 5 dużych jajek 25 dag cukru pudru ½ szklanki śmietany 250g miodu (może być sztuczny) ½ kg mąki 1 ½ łyżeczki sody Ok. 40g przyprawy do piernika Bakalie np. rodzynki, orzechy, skórka z pomarańczy, etc. Miód jeśli nie jest płynny, rozpuszczamy, ważne by był płynny i niezbyt ciepły. Margarynę dobrze ucieramy mikserem z cukrem pudrem i żółtkami, następnie stopniowo dodajemy śmietanę

Smakowy Raj
Tort makowy z kremem rumowym 219

przekładamy niewielką ilością kremu, tak by warstwy ciasta zlepiły się razem. Wierzch i boki tortu pokrywamy również niewielką ilością kremu. Boki tortu można obsypać kokosem, a wierzch udekorować rodzynkami, orzechami   i kokosem, lub obsypać kolorowymi posypkami. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Babka adwokatowa z czekoladą 192

cukru wanilinowego)  4 jajka 250 g mąki  2 łyżeczki  proszku do pieczenia  szczypta soli  150 g czekolady (może być gorzka, mleczna, u mnie z orzechami bo taką akurat miałam)   150 ml adwokatu troszkę masła/margaryny do posmarowania formy bułka tarta do posypania formy cukier puder do posypania 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem

Kto ugości moich gości?
Owsianka kokosowa z bananem i borówką amerykańską 205

niezwykle sycące i pozostawiają uczucie sytości na długi czas :)  Owsianka sama w sobie jest mdła i delikatnie mówiąc... bez smaku :) Jednak w połączeniu z ulubionymi owocami, jogurtem czy orzechami staje się wyśmienitym pomysłem na szybkie śniadanie. Osobiście swoją owsiankę w 80% przygotowuje w mikrofalówce, ponieważ znacznie skraca mi to czas przygotowania. Jednak polecane jest gotowanie płatków owsianych na wodzie

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Kokosanki 157

przestudzenia. 2. Białka ubijam na sztywną pianę. Do piany dodaję mąkę ziemniaczaną. Miksuję. Do ubitych białek dodaję masę kokosową i delikatnie mieszam łyżką. 3. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane kuleczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczam. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Patera / etażerka ze sklepu Rossi.pl - recenzja 141

dużo miejsca. :-) Złożony wygląda tak: Ciastka, pralinki, babeczki, czyli wypieki zbyt małe na tradycyjną paterę bardzo dobrze się na niej prezentują. Poniżej domowe rafaello, dla zobrazowania rozmiaru etażerki - wielkości orzecha włoskiego. Etażerkę można nabyć w sklepie internetowym Rossi.pl

Szefowa kuchni
Kraków, zimowy obiad wegański V 234

Pysznie, niedrogo i nie trzeba długo czekać! Na zdj.: zupa pasternakowo-ziemniaczana, sambal, gulasz z seitanem i lassi. Masala dosa - placek ziemniaczany z ziemniaczanym nadzieniem i sosem z orzechów ziemnych. Niebo w gębie. Momo bar  serwuje kuchnię indyjską - ul. Dietla 49. Pyszna kawa i genialny wystrój - Les Coloreurs Cafe , ul. Estery 10. Kładka Ojca Bernadka Miejsce, gdzie można kupić

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety mielone z brokułem, kalafiorem i marchewką 394

cebulkę, trochę bułki tartej, pieprz i sól. Mieszamy. Formujemy kulki i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z buraczkami zasmażanymi Orzech

Aga w kuchni
Jabłko z bakaliami 145

miseczkach,  ale odświętnie można pokusić się na  przygotowannie go w sposób nieco odmienny ...... Składniki: /2 porcje/ 2 jabłka po 2 łyżki  grubo pokrojonych bakalii /migdały, orzechy włoskie, / rodzynek, żurawiny. 2 łyżki miodu sok z 1 pomarańczy  Po ¼  łyżeczki cynamonu,  mielonych gożdzików, imbiru i  kardamonu Wykonanie:  Jabłka umyć i wydrążyć  miąższ

Zakamarki mojej kuchni
jabłka nadziane bakaliami 171

kolacji. Świetnie sprawdzi się jako deser. Zdrowe i pożywne! Nabite bakaliami w zalewie miodowo – cytrynowej z cynamonem. Dla mnie super! SKŁADNIKI 4 szt. dużych jabłek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych 3 łyżki posiekanych migdałów 8 szt. pokrojonych śliwek suszonych łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki rodzynek łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny cynamon PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzać

zabawa smakiem
owsiane ciasteczka z kokosem 222

puszystą masę, dodać jajko, olej i kontynuować ucieranie. Wsypać resztę składników i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć je łyżką. Układać na blasze w sporych odstępach. Piec ok. 15 min. do zarumienienia ciastek. Po wyjęciu chwilę ostudzić i zdjąć z blachy. PORCJE

zabawa smakiem
Make cooking easier - książka inna niż wszystkie 187

brzoskwiniowym - domowe gofry z truskawkami - jajecznica z twarogiem i kminkiem Obiady: - knedle ze śliwkami i cynamonem - placuszki z cukinii ze szparagami - domowe lasagne z mozzarellą Desery: - krucha tarta z orzechami włoskimi - puszyste serniczki cytrynowe na zimno - czekoladowy pudding Przepisy z tej książki może przygotować w domu każdy. Nie wymagają specjalnych umiejętności ani specjalistycznego sprzętu. To książka, która nie tylko poszerzy

Szefowa kuchni