minuty od momentu zagotowania. 2. Do gorącej kaszy dodajemy 1/2 szklanki wiórków kokosowych, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 3. Z ciepłej (ale nie gorącej) kaszy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku każdej umieszczamy migdał. Obtaczamy w wysypanych na talerzyku wiórkach kokosowych. 4. Chłodzimy w lodówce minimum kilka godzin (najlepiej całą noc). Pralinki zostały zaprezentowane na etażerce od Rossi
Szefowa kuchnimasz pełnowartościowy lunch w pracy, czy drugie śniadanie w szkole :) A tu zajdziesz inne przepisy na szybkie, zdrowe sałaty. Wystarczy kliknąć w nazwę. Z kurczakiem, awokado i orzechami Z kurczakiem, białym serem i granatem Z kurczakiem, pomarańczą i żurawiną A co Ty zabierasz na drugie śniadanie do pracy lub szkoły? Czekam na odpowiedzi w komentarzach
Mój Smak na ŻycieCiasto orzechowo-jabłkowe bardzo często pojawia się na naszym stole, ale nigdy nie było okazji, żeby zrobić mu zdjęcie. Teraz nadrabiam zaległości i mam nadzieję, że
Przepisy Aleksandrypotraw 2. Piekło-Niebo Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek / 300 gramów Nie zawiera konserwantów. 3. Migdałowy Przylądek Prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe / 300 gramów Nie zawiera konserwantów. Oraz wiele innych mieszanek
Sama słodycz i szczypta chilikawy! Polecam! A jeśli chcecie ode mnie spróbować inny smak babek to zapraszam! Mam Babkę Czekoladową z kremem waniliowym … Babkę kokosową z makiem … Karmelową z czekoladą i orzechami …. I Kokosową z musem truskawkowym … SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * jajko – 3 szt * cukier – 0,5 szkl * margaryna
Ostra na Słodkoplastry. Dodać do masy i wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię, przewracać aż spód się zetnie i smażyć dalej przez ok. 1 minute. Podawać z pozostałymi truskawkami oraz orzechami
Czarnawisienkazmielić na mąkę (niekoniecznie dokładnie- ja wolę delikatne drobinki słonecznika) i połączyć z cukrem oraz jajkiem i żółtkiem (nie wyrzucać białka). Łyżką nabierać masę, następnie formować w kulkę wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczyć (grubość około 1,5 cm) i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować białkiem, posypać ziarnami słonecznika. Piec przez 12-15 minut. Smacznego
Kraina Miodem Płynącapomysłu na śniadanie niż kanapki :) Składniki: 3 łyżki otrębów pszennych 2 łyżki otrębów owsianych 4 łyżki płatków owsianych 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: rodzynki, orzechy (włoskie, laskowe, nerkowce), żurawina, migdały Wodę zagotowujemy w rondelku, następnie wsypujemy otręby, płatki owsiane i wlewamy szklankę mleka. Po zagotowaniu, gotujemy jeszcze około 3 minuty, po czym zdejmujemy z ognia
Smakowy Rajująć ;) i co się tu dużo rozpisywać :) Keks: 250g margaryny 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli około szklanka bakalii (orzechów, migdałów, skórki pomarańczowej, śliwek, fig etc.) ¾ szklanki rodzynek (+ 1 łyżka mąki) *można dodać 1 łyżkę suchego maku *ewentualnie pokrojoną w kosteczki czekoladę Lukier: ok. 4 łyżek cukru pudru
Smakowy Rajprzepis jest bardzo elastyczny, więc można go dowolnie modyfikować :) Składniki: 200g biszkoptów (lub pokruszonego biszkoptu) 1 szklanka alkoholu (np. wódki lub owocowego likieru) ½ szklanki rodzynek 1 szklanka różnych bakalii (orzechów, migdałów, fig, śliwek, moreli, etc.) Około 1kg różnych, ulubionych owoców 600ml śmietany kremówki 3 śmietan-fixy 1 łyżeczka cukru waniliowego Do ozdoby: Prażone płatki migdałowe i kolorowa posypka Biszkopty kroimy
Smakowy Rajżółtka 10 dag cukru pudru 25 dag masła 40 dag mąki Skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/3 łyżeczki cynamonu 20 dag zmielonych migdałów lub orzechów laskowych Dodatkowo: Marmolada lub dżem np. malinowa, wiśniowa Cukier puder do posypania ciastek Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, cynamon i migdały mieszamy razem w misce, po czym robimy niewielki dołek
Smakowy RajBabka Panettone, czyli włoska babka drożdżowa 2. Babka migdałowa z czekoladową wiórą :) 3. Zebra tradycyjna 4. Keks z bakaliami 5. Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 6. Babka piaskowa z skórką cytrynową R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width
Smakowy Rajnastępnie mielimy razem z mięsem i cebulą. Następnie dodajemy jajko, rozmoczoną czerstwą bułkę, pieprz i bułkę tartą. Całość wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę, z której następnie formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Po uformowaniu wszystkich, przystępujemy do stopniowego smażenia na dość głębokim tłuszczu. Najlepiej klopsiki smażyć w głębokim rondlu, by całe były zanurzone w oleju. Pamiętajcie, by co pewien czas
Smakowy Rajłyżka mąki Polewa: 100g czekolady deserowej 80ml śmietany kremówki Wszystkie składniki na babkę razem mieszamy, przy czym pod koniec dodajemy kakao i mąkę. Na koniec dodajemy bakalie, pokrojone orzechy i migdały można wsypać od razu, a rodzynki, morele, żurawinę etc., pierw płuczemy wrzątkiem, a następnie oprószamy mąką, by nam się nie utopiły w babce. Całość jeszcze raz mieszamy łyżką, przelewamy
Smakowy Rajpieczenia 1 płaska łyżeczka soli 2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 3 szklanki mąki 100g czekolady np. deserowej lub kropelki czekoladowe 2 szklanki bakalii (w tym: orzechy włoskie, laskowe, migdały, rodzynki, żurawina, pokrojone morele i kandyzowana skórka pomarańczowa etc.) Miękką margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka, sodę, proszek do pieczenia, sól, przyprawę do piernika, cynamon
Smakowy Raj